40.000 ute for å rydde under Strandryddeuka

strandryddig

Frivillige har ryddet strender, øyer, holmer, elver, innsjøer og til og med havbunnen i Norges største nasjonale dugnad.

I løpet av de siste syv dagene har det blitt arrangert 1350 ryddeaksjoner rundt om i hele landet.

I løpet av Strandryddeuka har anslagsvis 40.000 frivillige foreløpig registrert 46 tonn avfall fordelt på 1350 aksjoner. Aksjonene har funnet sted på strender, øyer og holmer, langs vassdrag og innsjøer, og til og med på havbunnen.

Les også:  Skuffet over kutt til veisikkerhet

Til forskjell fra tidligere år ble Strandryddeuka i år delt inn i seks ulike temadager, blant annet Skoler og barnehagers dag, Dykke- og vassedagen og Småplastdagen.

– Vi har mange å takke! Først og fremst vil vi berømme de frivillige som har vært ute og ryddet i all slags vær og vind. Dugnaden hadde også vært umulig uten renovasjons- og avfallsselskap over hele landet som står på og åpner dørene for gratis innlevering, sier Norges ryddegeneral Fanny Pindsle.

Les også:  LESERINNLEGG: Dagens venstreside må ta ansvar for statsløse nasjoner

I år hadde Hold Norge Rent to åpningsarrangementer, ett i Geiranger og ett i Harpefoss. Dette var for å snakke om både landbasert og marin forsøpling. 

– Den aller første Hold Norge Rent-aksjonen fant sted for 50 år siden i Oppland, og derfor var det stas å markere begynnelsen på Strandryddeuka nettopp der, sier fagansvarlig for landforsøpling, Mari Mo Osterheider. 

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.