ANNONSE: 4 enkle steg til å forbedre privatøkonomien før du tar opp ett lån!

Det kan være ulike grunner til hvorfor man har bruk for å ta opp et lån – det være seg til en ny bil, renovering eller andre større utgifter. Uansett grunn er det viktig å ha kontroll på økonomien før man tar på seg gjeld. I mange tilfeller kan det i forkant være hensiktsmessig å forsikre seg om at man har råd til å tilbakebetale lånet, slik at man ikke kommer i en økonomisk knipe.

Det kan også være smart å sette seg inn i hvilke forskjellige typer lån som finnes, slik at man får en noenlunde idé på hvor mye ett lån vil koste, og hvordan det passer inn i ens egen økonomiske situasjon. Er du for eksempel ute etter et mindre lån, vil et forbrukslån i mange tilfeller være et av de vanligste lånene å ta, da dette lånet passer seg godt til litt mindre utgifter. Finn forbrukslån på BetterCompared. Nedenfor ser vi på noen grunnleggende steg for å forbedre privatøkonomien før du tar opp et lån.

Les også:  ANNONSE: Kom deg i bedre form med sykkel
Når man skal ta opp et lån kan det være smart å benytte seg av en sammenligningstjeneste. En sammenligningstjeneste lar deg finne det beste lånet med de beste lånevilkårene.
  1. Budsjett er alfa og omega

Et godt utgangspunkt for å forbedre økonomien er å lage et budsjett. Et budsjett vil på enkel måte gjøre ens økonomiske situasjon oversiktlig, noe som gjør det lettere å både spare og håndtere de pengene man har. Kartlegg alle inntekter, månedlige utgifter og alle andre levekostnader, og lag et budsjett. Et budsjett vil blant annet gjøre det enklere å:

  • Holde kontroll på økonomien
  • Bestemme hvor mye lån man kan ta opp
  • Fokusere på personlige finansielle mål
  • Optimalisere sparing
Les også:  ANNONSE: Kom deg i bedre form med sykkel

2. Sett sparing på agendaen

Når man ønsker å forberede økonomien er det alltid viktig å tenke sparing. Derfor burde man gjøre seg noen overveielser omkring hvor man kan kutte ned på utgifter. Her vil budsjettet komme til hjelp når det kommer til å se hvor mye man har råd til å spare, og hvor man eventuelt kan kutte ned på utgiftene. Kanskje har man noen medlemskap som ikke blir brukt, eller så innser man at man bruker altfor mange penger på å spise ute.

3. Lag økonomiske prioriteringer

Det krever heldigvis ingen formell finansiell utdanning for å klare å drive med økonomi. Det viser en artikkel om en gründer som helt uten formell utdanning har opprettet et lite selskap som har blitt finansvinner. Det som derimot er viktig, er å gjøre noen økonomiske prioriteringer.

Les også:  ANNONSE: Kom deg i bedre form med sykkel

Når privatøkonomien skal forbedres, er det derfor nødvendig å identifisere hva som er virkelige økonomiske behov og hva som er ønsker. Når det gjelder penger, er det derfor hele tiden smart å vurdere hva man skal bruke pengene sine på, og passe på at ethvert økonomisk valg passer til ens egen økonomi. Dette vil hjelpe med å holde økonomien i balanse, behjelpe sparing og unngå overforbruk.

4. Andre tiltak for en sunn privatøkonomi

Det viktigste for en sunn privatøkonomi som vil være i stand til å påta seg et lån, er å være oppmerksom på økonomien og holde oversikt over pengene sine. Det finnes dog også noen andre enkle tiltak for å opprettholde en sunn økonomi og unngå overforbruk, deriblant:

  • Planlegg innkjøp
  • Utnytt tilbud
  • Kjøp stort, men skjeldnere
  • Vær oppmerksom på strømbruk og bruk mindre strøm
  • Tenk deg grundig om før du bruker penger
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.