4 av 10 kan ikke sjekke alderen på bildekk selv

vinter

I en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 44 prosent av bileiere at de ikke vet hvordan de sjekker alderen på dekkene sine selv.

– Mange kjører rundt med gamle dekk, og mange vet ikke hvor gamle de er, men det er enkelt å sjekke, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg.

I spørreundersøkelsen, som er utført i oktober av YouGov for Tryg, kommer det frem at høyest andel av de som ikke vet, finner en i Oslo, mens laveste andel bor på Vestlandet, i Trøndelag eller Nord-Norge.

Les også:  Viltpåkjørsler øker: NAF advarer

– Å vite alderen på dekkene dine er viktig, da gamle dekk har redusert ytelse, noe som i verste fall kan bli fatalt. Dekk har en begrenset levetid, og bør ikke være over 6 år gamle. På siden av dekket finner du fire tall rammet inn. De to første tallene angir uken, og de to siste viser årstallet dekket er produsert. Står det 0720 betyr det uke 7 i 2020, sier Brandeggen.

Les også:  Mattilsynet: Vaniljeis er ikke bare vaniljeis!

Dekk som er over 10 år kan være potensielt farlige og bør byttes ut umiddelbart, selv om de ser ut til å være i god stand. Det er viktig å prioritere sikkerhet ved å ha tilstrekkelig nye dekk på kjøretøyet ditt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.