25 millioner solgte blader i 2018 – Flere leser på nett

abonner

Opplags- og lesertallene viser at 2018 ble et nytt krevende år for norske printmedier. Egmont Publishing holder seg stabilt i den største målgruppen, mens de øker tilbudet til de digitale brukerne.

– Jeg er stolt av hvor mange som leser bladene våre hver eneste uke. Tallene viser at vi har en imponerende stabilitet i vår aller viktigste målgruppe, som er de voksne, 50+. Dette er kresne, kvalitetsbevisste og kjøpesterke kunder – og de vil fortsatt ha innholdet sitt på papir. Vi solgte 25 millioner blader i fjor, og det er i stor grad fordi vi tar denne gruppen på største alvor og gir dem kvalitets-innhold, sier administrerende direktør, Nina Vesterby.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Hjemmet var igjen Norges største ukeblad i 2018, med stabil utvikling på både opplag og lesertall. Egmont Publishing offentliggjorde i forrige uke en stor omstilling av hele mediehuset. Med ny organisering skal fokus rettes enda sterkere mot målgrupper, og sikre at de ulike målgruppene alltid får innholdet de vil ha, når de vil ha det, og på de medieflatene de foretrekker. 

Hjemmet-redaktør Elisabeth Lund-Andersen er ny direktør/ansvarlig redaktør for målgruppen Voksen og får en nøkkelrolle for de viktige voksne leserne.

Les også:  Slik blir ladesommeren

– Hjemmet imponerer igjen. Elisabeth er en svært dyktig redaktør og tar med seg mye kunnskap, kompetanse og erfaring til sin nye rolle. Hun og de andre nye målgruppedirektørene vil ha et 360 graders ansvar for det digitale, lyd, bilde, events og print. Fremover skal vi følge målgruppene enda tettere, våge å prøve mye oftere og utvikle mange flere ideer, sier Vesterby.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

Utviklingen i opplags- og lesertall for Egmont Publishings viser ellers samme tendens som i resten av mediebransjen, der de heldigitale brukerne beveger seg raskere til nye flater.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.