13 organisasjoner støtter #GivingTuesday i Norge

Nordic Screens

Den internasjonale bevegelsen Giving Tuesday sprer seg i Norge. Til nå har 13 organisasjoner meldt seg på med aktiviteter i 2018. Nå er organisasjonene i gang med planleggingen av giveraksjoner opp mot selve dagen tirsdag 27.november.

– Du kan gi tid, engasjement, penger, klær, blod – hva som helst. På Giving Tuesday går fokuset vekk fra en selv og over på gode formål. Du kan velge hvem du vil gi til, sier prosjektleder Charlotte Arnø Storebakken i Norges Innsamlingsråd.

Les også:  Google Maps: Dette er årets mest søkte turistdestinasjoner i Norge

13 organisasjoner
Med seg i år har hun NMS, Dråpen i Havet, HimalPartner, LHL, Kreftforeningen, Mental Helse, Misjonsalliansen, Nasjonalforeningen, Normisjon, Redd Barna, Redningsselskapet, Sykehusklovnene og Kirkens SOS. Også DNB har varslet at de vil støtte Giving Tuesday.

– Vi vil feire givergleden, og synes at det er en fin inngang til selve givermåneden desember, sier Arnø Storebakken.

Reaksjon mot kjøpehysteri
Giving Tuesday ble startet i USA for sju år siden som en naturlig reaksjon på kjøpshysteriet rundt Black Friday og Cyber Monday. Bevegelsen har nå spredt seg til over 100 land, og Giving Tuesday kom til Norge i fjor.

Les også:  Nå er det toppsesong for norske epler

Redningsselskapet skal ha en stor førstehjelpssatsing. Kreftforeningen, i samarbeid med Ung Kreft, inviterer alle til å bli med å perle deres «fuck cancer»-armbånd. Sykehusklovnene arrangerer et fotballevent med kjente rappere i samarbeid med YLTV. HimalPartner inviterer studenter til middag, og Kirkens SOS inviterer til kurs i å bli god samtalepartner. Misjonsalliansen, NMS og Normisjon sender tilsammen 11 youtubere til Equador, Thailand og Nepal.

Les også:  - Takk for en strålende strandryddeuke!

De andre organisasjonene skal ha innsamlingsaksjoner på sosiale medier.

Bukett av aktiviteter
– Dette er ikke én innsamlingsaksjon, men en hel bukett av aktiviteter. I fjor var det en ung profil på Giving Tuesday fordi mange youtubere var med. Nå sprer Giving Tuesday seg videre. Egentlig burde alle bli med, sier Charlotte Arnø Storebakken.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.