120 har solgt boligen selv i Nordland

eiendom

Den digitale selvbetjeningstjenesten for salg av boliger – Propr.no – brukes i alle fylker i Norge, og har spart forbrukerne 180 millioner.

– Vi satser for fullt på at folk kan selge boligen selv i distriktene, som er motsatt strategi til DNB som kun satser på storbyer, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson.

Propr.no er en selvbetjeningstjeneste for å selge boligen din selv på en trygg, sikker og enkel måte til en pris som reflekterer egeninnsatsen, uten fordyrende mellomledd.

Propr.no i alle fylker
Propr.no ble etablert i 2016 og har som mål at alle i Norge kan selge sin egen bolig selv. Gamle og dyre forretningsmodeller står for fall og digitale løsninger tar over.

Les også:  Rentekutt: Rekordtrafikk for Landkreditt Bank

– Vi inviterer alle nordlendinger til å selge sin egen bolig selv, og spare mye penger, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson.

Tjenesten Propr.no har vært brukt i alle fylker i Norge. Så langt har 120 valgt å bruke den digitale selvbetjeningstjenesten i Nordland. Totalt i Norge har 2.250 mennesker brukt den enkle digitale tjenesten; hvor bruken vokser solid i distriktene i Norge.

Sparer 80.000
Eiendomsmarkedet er blitt betydelig automatisert de siste årene uten at det har kommet forbrukerne til gode. Dette endrer drastisk de etablerte bransjene og undergraver etablerte fordyrende strukturer som eiendomsmeglere.

Les også:  Nye tall: Stadig flere dropper tradisjonell TV

– Det har vært store digitale endringer i eiendomsmarkedet og dette bør nå virkelig komme forbrukerne til gode, sier Propr-sjef Eriksson.
Hver forbruker sparer i snitt 80.000 kroner på å selge selv; uten å bruke megler.

– Det er gledelig å se at disse sparte pengene går til forbrukerne, sier Eriksson.

Forbruker – som har solgt selv gjennom Propr – har spart totalt 180 millioner kroner.

Full kontroll
Estimater hentyder at 14 prosent vil selge selv i 2024 i Norge, mot én prosent i dag.

– Selgeren har full kontroll over salgsprosessen – også utgiftene, sier Eriksson og legger til at kundene selv velger kun tjenesten de trenger i et fleksibelt salgssystem.

Les også:  Rødt Nordland: – EØS-rapport gir grunn til bekymring

Det koster i snitt 100.000 kroner å benytte seg av en eiendomsmegler og i prinsippet koster det kun 4.900 kroner å selge boligen selv gjennom Propr.

Propr mener det er boligeieren selv som kan svare best ved en visning av boligen og ikke en eiendomsmegler på spørsmål om alt fra naboer til helgebråk.

– Det er jo du som kjenner din egen bolig best, sier Eriksson. 

Gjennom Propr siden oppstarten har det vært omsatt boliger for 4,2 milliarder kroner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.