11 personer druknet i mai

redningsselskapet

Åtte menn, to kvinner og ett barn druknet i mai. I mai i fjor omkom sju personer, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk.

– Det fine været i store deler av landet har ført til at langt flere har tatt sjøen og stranda i bruk, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

To av drukningene skjedde i forbindelse med bading. En 75 år gammel kvinne druknet i Strand kommune i Rogaland, mens en 28 år gammel mann druknet i Bergen. Fem av drukningsulykkene var båtrelaterte. Tre personer druknet fra fritidsbåt, en person fra yrkesbåt og en fra kano/kajakk.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

– Når noen drukner berøres familie, venner, kolleger og et helt lokalsamfunn. Redningsselskapet jobber for at ingen skal drukne, ved å ha redningsskøyter i beredskap langs hele kysten og ved å drive holdningsskapende arbeid, sier Lind, som har følgende råd til alle som bruker sjøen og innsjøene:

– Ta vare på deg selv og de du har med deg. Bruk flyteplagg, avpass farten etter forholdene og vær edru når du fører båt.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Lind ber også folk være forsiktige når de bader.

– Bad alltid sammen med noen, og sjekk forholdene før du bader. Har du med barn, er det viktig å alltid holde et øye med dem. Barn som leker ved vannet bør dessuten ha på flyteplagg, oppfordrer Lind i Redningsselskapet.

Menn er overrepresentert
Så langt i år har 37 mennesker omkommet som følge av drukning, mot 29 i samme periode i 2017. Menn er overrepresentert på statistikken med 32 drukninger. 24 av de druknede var over 40 år, mens tre personer var under 25 år.

Les også:  Nye tall: Dette frykter nordlendinger på ferie

I Hordaland og Rogaland har fem personer druknet til nå, mens tre personer har druknet i Nordland og Trøndelag. I Møre og Romsdal druknet tre personer i mai.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.