10 tips til bilister: Slik tar du hensyn til brøytebilene

mesta

Mesta har 1600 brøytebiler som er på veiene når det snør. Nå ber Mesta bilistene om å ta hensyn. Her er 10 tips til bilistene!

Kristin Folge, konserndirektør for drift og vedlikehold i Mesta, understreker at Mestas ansatte alltid er i beredskap for å sikre åpne vinterveier – og de er forberedt og trent på å håndtere store snøfall.

– Nå har vi laget tips til bilistene, slik at brøytemannskapene gjort jobben bedre og raskere, sier Folge.  Hun understreker at Mestas folk, både egne og innleide, gjør en helhjertet innsats på veiene døgnet rundt når det er behov.

Her er Mestas 10 tips til bilistene:

Les også:  Starter strekningsmåling av fart mellom Melbu og Stokmarknes

1. Brøytebilene er ute på veiene for å gjøre veien trygg for deg. Vis hensyn.

2. Hold avstand til brøytebilen. Noe kan skje foran dem som du ikke ser.

3. Må du kjøre forbi – vær varsom. Snø og is i høy fart kan skape farlige situasjoner.

4. Brøytebilene kjører i formasjon for å fjerne snøen mest effektivt. Ikke kjør forbi eller legg deg mellom disse. Da hindrer du effektiv brøyting og kan skape farlige situasjoner.

5. I rundkjøringer må brøytebilen ofte ta flere runder. Ta ekstra hensyn og vent gjerne til brøytebilen har kjørt alle rundene.

6. I busslommene kjører brøytebilen seg inn i busslomma og holder flyten for å få snøen vekk. Passerer du, risikerer du å havne i blindsona når brøytebilen svinger ut igjen.

Les også:  60 millioner kroner til forskning på kvinnehelse

7. Ved brøyting av midtstripa må brøytebilen legge plogen over i motgående kjørefelt. Ser du en brøytebil komme mot deg, legg deg helt til høyre og senk farten.

8. Ved brøyting av flerfeltsvei må brøytingen skje fra venstre mot høyre. Da kan det bli liggende snø i veibanen på de høyre feltene. Kjør da i venstre felt. Kjører du på snøstripa sprer du snøen og lager mer jobb for brøytemannskapet.

9. Brøytebiler kjører trygt i 40 kilometer i timen. Vær tålmodig selv om det oppstår kø.

Les også:  Refleks redder hundeliv

10. Våre brøytebilsjåfører blir glade når du tar hensyn. Vis gjerne tommel opp!

Mesta kan brøyte opp til to millioner kilometer per måned på vinteren.

– Snøbrøyting krever høy konsentrasjon og lange vakter. Veiene blir tryggere om vi tar hensyn til brøyemannskapene, ber konserndirektøren for drift og vedlikehold i Mesta. Hun viser til at brøytebilene skal kjøre i 40 kilometer i timen, og at det kan oppstå kø.

– Sikkerheten for folk som ferdes på veiene er det viktigste for oss. Mesta skal gjøre det vi kan for å skape gode kjøreforhold også når det er krevende vær.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.