1 av 4 kjæledyreiere vet ikke når det er båndtvang

hund

Nå er det på tide å finne frem hundebåndet. Fra fredag er det nemlig lovbestemt båndtvang for hund i hele landet. En undersøkelse Musti nylig har gjennomført viser derimot at 1 av 4 kjæledyreiere ikke vet når det er båndtvang. 

Fra 1. april til 20. august er det lovbestemt båndtvang for hund i Norge. Men en undersøkelse YouGov nylig har gjennomført på vegne av Nordens største kjæledyrbutikk-kjede, Musti, viser at 26 prosent av kjæledyreiere ikke vet når båndtvangen er, og 17 prosent svarte feil på hvilke datoer det var.

Les også:  Nå snuser nesten dobbelt så mange som for 10 år siden

Hunden skal være i bånd, eller forsvarlig inngjerdet, og båndtvang er for å unngå at hunder skader folk, dyr, eller eiendom.

– Å vite når det er båndtvang er dermed en del av ansvaret det er å ha hund, forteller hundeekspert i Musti, Magda Nawrocka. Hun er overrasket over at 1 av 4 kjæledyreiere ikke vet når det er båndtvang. 

– Nå nærmer påsken seg også, og flere skal opp på fjellet. At hunden lystrer deg og kommer når du roper er ikke godt nok, så husk å ta med båndet, og bruk gjerne et lengre bånd om du vil la hunden løpe litt friere, sier Nawrocka, som har en mastergrad i dyrepleie fra Warsaw University of Lifescince.

Les også:  Dette er tabbene som gjør at julestjernen ikke trives

Det er mange nye hundeiere der ute, og å gå pent i bånd er ikke alltid like lett. 

Nawrocka anbefaler at man begynner å trene med hunden, og øve på at de ikke lar seg forstyrre av omgivelsene.

– Det er mye mental trening i det å ikke la seg påvirke og engasjere av det som skjer rundt. Hundens hjerne går på høygir når den reflekterer over hva den bør og ikke bør gjøre i en bestemt situasjon. 

Les også:  Nye julevaner skaper pakkevekst

–  Det at den går pent i bånd er derfor godt for både eier og hund, avslutter hun. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.