1 av 3 nordlendinger vil reise til Mars

bbc

Har du noen gang drømt om å reise til Mars? Én av tre nordlendinger kunne faktisk tenkt seg en tur til den røde planeten dersom mulighetene lå til rette for det. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av BBC Earth. 

Helt siden månelandingen i 1969 er det mange som har drømt om å kunne ta steget videre til Mars. Og i dag er det er flere store prosjekter som konkurrerer om å være først ute med å sende mennesker til vår nærmeste naboplanet. Mye tyder på at optimismen også er stor blant det nordnorske folk. Undersøkelsen viser nemlig at to av fem nordlendinger tror det vil være mulig å leve på Mars om noen år, og én av tre i Nord-Norge påstår at de ville reist til Mars dersom mulighetene lå til rette for det.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Særlig unge er eventyrlystne, og undersøkelsen viser at over halvparten av de mellom 18 og 29 år kunne tenkt seg en tur til Mars. De eldre liker derimot å ha beina godt plantet på jorda. Kun én av ti av de over 60 år svarer at de ville satt seg på romskipet til Mars.  

Tror på romvesen 
Det er ingen tvil om at det er mange nordlendinger som mener at verdensrommet har mer å by på enn det vi kjenner til i dag. Undersøkelsen viser nemlig at tre av fem nordlendinger tror det finnes liv på andre planeter.

I tillegg viser undersøkelsen at seks prosent tror at «romvesenene» vil komme til jorda på et tidspunkt, og én av ti nordlendinger tror til-og-med at de allerede er iblant oss. Det er en høyere andel enn i resten av landet. Blant vestlendinger, sørlendinger og østlendinger er det nemlig kun seks prosent som tror at romvesen allerede finnes på Jorden. 

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Kunnskapshull 
Verdensrommet fascinerer mange, men husker du egentlig hva planetene i solsystemet heter og i hvilken rekkefølge de de er plassert i forhold til sola? Undersøkelsen viser at det er et mindretall av oss som husker pensumet fra barneskolen. Kun én av fire klarer nemlig å plassere planetene i riktig rekkefølge. 

Da er det gode nyheter at BBC Earth viser dokumentarserien «The Planets» torsdager, kl. 22.00 i sommer. Serien som ledes av professor Brian Cox, tar for seg den fascinerende og dramatiske historien til planetene i solsystemet vårt. En historie som viser at planetene er langt fra statiske himmellegemer. 

Les også:  50 år med tekst under korken!

Ny forskning og toppmoderne teknologi gjør at serien ikke kun tetter kunnskapshull, men også de over middels interesserte kan glede seg BBC Earths storsatsning, som lover både fascinerende og detaljerte bilder av planetene i solsystemet.

Filmet i Norge 
Produksjonsteamet bak serien har plukket ut et knippe lokasjoner om ligner på landskapet som finnes på de ulike planetene, og Norge er ett av de viktigste innspillingslandene i premiereepisoden. Teamet har blant annet vært på besøk i Aurlandsfjorden, Stegastein, Rjoandefossen og Vassbygdevatnet, på Vestlandet, for å skape en mest mulig autentisk rekonstruksjon av landskapet på Saturns måne, Titan.

Serien består av fem episoder og vises på BBC Earth på torsdager kl. 22.00, fra 6. juni til 4. juli.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.