VIDEO: Kuslipp for 40 våryre melkekyr på lørdag

ku

Fjorårets kuslipp på Skjetlein vgs trakk over 2.500 besøkende. I år gjentas suksessen førstkommende lørdag.


Skjetlein vgs i samarbeid med Åpen økologisk gård (et prosjekt i Økologisk Norge) inviterer til kuslipp på Skjetlein vgs på Leinstrand utenfor Trondheim lørdag 5. mai kl 11-14.

– Man blir rett og slett litt lykkelig av å se våryre kyr bykse ut på beite, med hopp og morsomme krumspring. Det er det mange som gleder seg til, forteller prosjektleder for Åpen økologisk gård, Marte Guttulsrød.

Arrangementet starter kl 11.00, og det er langt opp til en rekke barne- og familievennlige aktiviteter. Det blir kuslipp-quiz med 10 spørsmål om økologisk melkeproduksjon og meieriprodukter (vinneren får en kurv med økologiske meieriprodukter fra Rørosmeieriet og TINE).

I tillegg kommer det til å være stands med ansiktsmaling og kornmaling for barn, økologiske smaksprøver og mulighet for å kjøpe kaffe, vafler og pølser basert på råvarer fra Skjetlein og Ole Johan Granøien. Det kommer også til å bli salg av økologiske småplanter fra drivhuset på Skjetlein.

Klokken 13.00 slippes Skjetleins 40 melkekyr slippes ut på vårbeite.

Det blir stands ved Rørosmeieriet, TINE, Nortura, Sør-Trøndelag Bondelag, Sør-Trøndelag Bonde- og Småbrukarlag og Oikos Sør-Trøndelag.

Arrangementet er regi av Åpen økologisk gård (et prosjekt i Økologisk Norge med finansiering fra Landbruksdirektoratet), i samarbeid med Skjetlein vgs, Rørosmeieriet og TINE. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Se videoen her:

Les også

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.