Varslet om voldelig ansatt i Parkveien barnehage i Bodø – barnevernet tok barnet

parkveien barnehage bodø sentrum

En tidligere ansatt ved Sentrum barnehage avdeling Parkveien skal ha ristet og kløpet flere barn i barnehagen. To av foreldre i barnehagen i Bodø skal ha reagert på den brutale behandlingen de var vitne til og varslet lederen for barnehagen.


Den tidligere ansatte i Sentrum barnehage i Parkveien svarte straks med å ringe til Barneverntjenesten i Bodø kommune med en bekymringsmelding om at barnet kunne være utsatt for vold – i hjemmet. Barnevernet tok så barnet ut av hjemmet. Foreldrene er sjokkert over behandlingen.

Barnet til foreldrene skal ha forklart at flere barn gråt av ristingen og klipingen barna ble utsatt for. Bodøposten.no er kjent med navnet til den tidligere ansatte i barnehagen.

Les også:  Kvinne omkommet etter fall fra Dønnamannen i Helgeland

En av foreldrene forklarer at de fikk et møte med barnehagesjef Lise Tronrud ved Barnehagekontoret i Bodø og lederen for Sentrum barnehage avdeling Parkveien, Heidi Giseth. Under møtet orienterte foreldrene om mishandlingen i barnehagen, og at det gjeldt flere barn. Foreldrene ble lovet en undersøkelse og tilbakemelding på resultatet. Det har de ennå ikke fått – over ett år etterpå.

Bodøposten.no intervjuet lederen, Heidi Giseth, i Parkveien barnehage om saken:

Les også:  Nytt webkamera i Bodø

Det gjelder en tidligere ansatt, (navnet til den tidligere ansatte), som skal ha klepet og ristet et barn. Har du en uttalelse til saken?

– Ingen kommentar.

Er det flere barn involvert?

– Jeg har ingen kommentar til det du sier.

Den ansatte i barnehagen skal ha sykemeldt seg kort tid etter møtet og jobber ikke lengre ved Sentrum barnehage avdeling Parkveien i Bodø.

Men for foreldrene har saken bare såvidt begynt, barnet ble nemlig plassert hos barnevernet etter at den tidligere ansatte i barnehagen sendte bekymringsmelding.

Les også:  Vasker bilen med solvarmet vann

– Jeg mener det er en helt feil reaksjon på en varslersak, man sier ifra om kritikkverdige forhold i en barnehage i Bodø kommune, og man går heller etter varslerne mens personen som gjorde dette slipper unna, sier en av foreldrene.

Barnet til varslerne har til nå vært adskilt fra hjemmet i over 12 måneder og er i et beredskapshjem i en annen kommune i Nordland.

Les også

Om skribenten: Vegard Henriksen

Vegard Henriksen er en samfunnsdebattant, samt formann i Bodø FpU.