To nydelige måter å bruke Prosciutto di Parma på!

lynx

Prosciutto di Parma fungerer like bra til hovedretten som til snacks. Her er to ulike oppskrifter med Prosciutto di Parma.


Den ene retter er pizza med hvit saus, den andre er sprø Prosciutto med urtemajones. Her er oppskriftene:

Pizza med hvit saus, Prosciutto di Parma og spinat

Ingredienser (til en porsjonspizza)

1 porsjonspizzabunn

2 ss Creme Fraiche

1/2 ss sitronsaft

1/2 finhakket hvitløksfedd

Salt og pepper

100 g revet ost

Les også:  Hvorfor smaker agurksalat så godt til laks?

4 skiver Prosciutto di Parma

12 cherrytomater

1 håndfull babyspinat

Fremgangsmåte:

  • Forvarm ovnen til 225 grader.
  • Bland Creme Fraiche, sitronsaft og hvitløk. Smak til med salt og pepper. Smør blandingen på pizzabunnen.
  • Topp pizzaen med revet ost, Prosciutto di Parma og cherrytomater.
  • Stek pizzaen på 225 grader i noen få minutter til osten er gyllen og parmaskinken er sprø. 
  • Topp pizzaen med babyspinat før servering. 

Sprø Prosciutto di Parma med urtemajones

Les også:  Er gammel tørrfisk den nye vinen?

Ingredienser (4 porsjoner)

8 skiver Prosciutto di Parma

2 stk eggeplommer

1/2 ts salt

1 ss sitronsaft

1 ts sennep

4 dl solsikkeolje

1 dl friske urter (for eksempel persille, basilikum og timian)

1/4 ts malt sort pepper

Fremgangsmåte:

  • Legg skivene med Prosciutto di Parma på bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Legg skivene med Prosciutto di Parma på kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.
  • Ha eggeplommer, salt, sitronsaft og sennep i et litermål. Kjør med en stavmikser og spe med solsikkeolje. Spe med en ss kaldt vann hvis majonesen blir for tykk. Ha i urtene og kjør sammen til grønn majones. Smak til med salt og pepper.
Les også:  Gi kjæledyret en god alderdom

Tips: Denne retten kan du servere som snacks eller som en del av tapasbordet. 

Foto: Mats Dreyer


Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.