Tidligere fiskeriminister Svein H. Ludvigsen fengslet i grov sedelighetssak

ludvigsen høyre

Media har de siste dagene dekket sensasjonen om at en samfunnstopp i Troms har tatt med seg en eller flere barnehjemsgutter på et hotellrom i tidligere Park hotell i Alta. Samfunnstoppen ble i Nord-Troms tingrett nylig varetektsfengslet i fire nye uker.


Resett har offentliggjort navnet til den siktede i sedelighetssaken i Tromsø, av allmenne hensyn. Samfunnstoppen skal ifølge Resett.no være tidligere Høyre-politiker, fiskeriminister og fylkesmann Svein H. Ludvigsen.

Bufetat Nord som hadde ansvar for barnehjemsguttene har etter mange år nylig varslet politiet da en mannlig ansatt som nå er død, tidligere fortalte om kritikkverdig kontakt mellom politikeren Ludvigsen og ett eller flere barn på barnevernsinstitusjonen.

Ifølge NRK skal varsleren mange år senere ha vært opprørt over at ingen så ut til å ta tak i hendelsen.

Siktelsen av Svein H. Ludvigsen ble torsdag ettermiddag ifølge Altaposten utvidet til også å gjelde seksuell omgang og misbruk av stilling eller avhengighetsforhold, og utnyttelse av person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.

Under rettsforhandlingene kom det frem at nye saker nå er avdekket, og Svein H. Ludvigsen (foto: Lennart Perlenhem/norden.org) fikk derfor ytterligere fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud. Ifølge VG er Kripos koblet inn i etterforskningen av saken.

Politikeren stiller seg uforstående til anklagene, ifølge Nordlys.

Les også

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Redaktør, journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.