Telenor og Cisco sammen om det raskeste mobilnettet

cisco norge

Et tett strategisk samarbeid mellom Cisco og Telenor har vært avgjørende i byggingen av verdens raskeste mobilnett. Nå forsterker selskapene sitt strategiske partnerskap etter avtalen de signerte på Mobile World Congress tidligere i år.


Gjennom en strategisk samarbeidsavtale skal kundeopplevelsen forbedres innenfor områder som dataanalyse, IoT, smartby og sikkerhetsløsninger.

Som en del av avtalen mellom de to telekomaktørene leverer Cisco teknologien som muliggjør hastighet i verdenstoppen. Kjernen i mobilnettverket er økt grad av sikkerhet sammen med den globale markedsledende Cisco Packet Core, som bidrar til et superraskt internett til Telenor sine kunder.

Les også:  Norske bedrifter oppdager ikke at de blir angrepet

– Gjennom målrettet satsning over flere tiår har vi klart det vi ikke trodde var mulig – å gi kundene våre verdens raskeste mobilnett. Den høye nettkvaliteten hadde vi ikke maktet å få til uten et tett samarbeid med Cisco. Cisco er en verdifull samarbeidspartner som bokstavelig talt leverer kjernen i mobilnettet vårt. Vi er svært glade for å ha dem med på laget, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.

Les også:  8 av 10 bekymrer seg for svindel når de handler på nett

– Telenor, som er et av verdens ledende selskaper innen mobilteknologi, er en svært viktig strategisk partner for Cisco. For å kunne levere den beste brukeropplevelsen for norske kunder har Telenor en unik kompetanse, innsikt og posisjon. Sammen med Telenor ønsker vi å bidra til å bygge dagens, og morgendagens, raskeste og sikreste mobile nettverk, sier Sven Størmer Thaulow, administrerende direktør i Cisco Norge.

Suverene resultater
Ferske tester fra Ookla og Speedtest viser at Telenor i Norge har verdens raskeste mobilnett. Uavhengig av hvor kunden befinner seg er forventningen til mobildekning og hastighet den samme, noe som gjør Norge til et spesielt vanskelig land å bygge mobilnett i.

Les også:  Medietilsynet med felleserklæring om trygg digital hverdag for barn og unge

Testen til Ookla tar ikke hensyn til norske særegenheter som høye fjell og dype fjorder, som gjør det særdeles vanskelig å bygge ut det norske nettet. Dette gjør derfor denne kåringen ekstra imponerende.


Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.