virke matpris

Ønsker ny lov om god handelsskikk velkommen

Lov om god handelsskikk ble nylig vedtatt av Kongen i statsråd. Loven har blitt godt mottatt av bransjen. − Vi hilser Lov om god handelsskikk velkommen. Det er positivt at loven har... Les mer »
virke bror

Liten nedgang i salget på Black Friday

Omsetningen på Black Friday 2019 gikk ned med 1 prosent sammenlignet med Black Friday 2018, men omsetningen i Black Week økte med 6,6 prosent. − Black Friday kampanjen har beveget seg fra... Les mer »
fly reise ferie

Thailand og Kanariøyene er utenlandsfavoritter i jula

Hele 33 prosent av nordmenn planlegger å ta juleferie i år. Av disse oppgir 16 prosent at de har tenkt seg til utlandet, noe som er relativt stabilt sammenlignet med fjoråret. Ti... Les mer »
eurospar

Sjokkvekst i grensehandelen

Grensehandelen sprenger nye grenser og er nå på 17,5 milliarder, den har økt med hele 15,1 prosent det siste året. Det viser ferske tall fra SSB. – Vi fryktet høy vekst, men... Les mer »
matbutikk

Viktig gjennomgang av daglivarebransjen fra Konkurransetilsynet

Konkurransetilsynets gjennomgang av innkjøpsbetingelsene i dagligvarebransjen viser at det er prisforskjeller mellom kjedene. Tilsynet påpeker at forhandlinger kan være bra for konkurransen. Samt at prisforskjeller kan være et naturlig resultat av forhandlinger,... Les mer »
virke matpris

Matprisene fortsetter å falle

Matprisene har falt mer enn normalt tre måneder på rad, og har knapt økt det siste året. Det viser ferske tall fra SSB. Tall fra SSB viser at matvareprisene gikk ned med... Les mer »
virke matpris

Nok en nedgang i matprisene

Tall fra SSB viser at matvareprisene gikk ned med 0,6 prosent fra august til september. Matvareprisene bidrar fortsatt til å dra ned det generelle prisnivået. Fra september 2018 til september 2019 økte... Les mer »
virke

Statsbudsjettet: Regjeringen fortsetter å sponse utenlandske nettselskaper

Utenlandske nettbutikker kan selge klær billigere i Norge enn det norske butikker kan. Det er konsekvensen av regjeringens forslag om tollfritak for utenlandske nettbutikker. – Stortinget vedtok i fjor at 350-kronersgrensen skulle... Les mer »
fly reise ferie

Over halvparten til utlandet i høstferien

57 prosent av de som skal ha høstferie i år, planlegger å legge turen til utlandet. – Dette er en økning fra fjoråret, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv. Tallet understøttes... Les mer »
virke

Virke: – Norge kan tape minst 48 milliarder ved å gå ut av EØS

Ferske beregninger viser at norsk utmelding kan komme til å koste minst 48 milliarder i tapt produksjon bare det første året alene. I kommunevalget stemte en av fire på partier som ønsker... Les mer »