juletre

Virke: God innspurt for julehandelen

Omsetningen i julehandelen tok seg kraftig opp den siste uken før jul. I uke 51 økte omsetningen med 28,7 prosent fra uken før. Dette viser tall fra Kvarud Analyses julehandelsindeks, som er... Les mer »
virke matpris

Priskrig i julen senket matprisene

Tall fra SSB viser at matprisene sank med 2,3 prosent fra november til desember 2018. Fra desember 2017 til desember 2018 vokste konsumprisindeksen med 3,5 prosent, mens veksten i prisene på mat... Les mer »
vei sommer norge

Forventer supersommer for norsk reiseliv

Reiselysten er høy, men flere planlegger å bytte bort feriefavoritten Spania med Skandinavia denne sommeren. Det viser ferske tall fra Virke Reiselivs befolkningsundersøkelse. 68 prosent planlegger sommerferie i år. Av disse planlegger... Les mer »
mat

Julen – Tid for mat og tradisjoner

I desember vil vi handle mat, drikke og andre dagligvarer for nesten 25 milliarder kroner. Desember er matmåneden og vi unner oss mange store måltider og godsaker i julen. – I følge... Les mer »
jul

Nå er det innspurt i julehandelen

Vi handlet mer på kjøpesentrene i uke 50 enn samme uke i fjor og salget økte med hele 39 prosent i forhold i uke 49. Den aller største handledagen før jul er... Les mer »
thommesen

En trist dag for hverdagsnæringslivet

Nok en gang har LO, staten og de store arbeidsgiverorganisasjonene signert en IA-avtale som skyver helt nødvendige endringer i sykelønnsordningen foran seg. Avgjørelsen avdekker en manglende evne og vilje til å sette... Les mer »
virke matpris

Virke: Prisoppgang på mat og alkoholfrie drikkevarer i november

Tall fra SSB viser at prisen på mat og drikke gikk opp med 1,4 prosent fra oktober til november 2018. Konsumprisindeksen økte med 0,5 prosent i samme periode. – Prisutviklingen på mat... Les mer »
harald

Virke: Grensehandelen holder seg stabilt høy

Nye tall fra SSB viser at nordmenn handlet for 15.3 milliarder kroner på dagsturer til utlandet de siste 12 månedene. Den digitale grensehandelen kommer i tillegg, og er ikke med i SSBs... Les mer »
julegavetips

Black Friday og salg hele uka!

Sist uke åpnet vi lommebøkene og lot kortene gå enda varmere enn på samme tid i fjor. Det var Black Friday og ny omsetningsrekord. Tall fra Kvarud Analyses julehandelsindeks viser at omsetningen... Les mer »
virke

Endelig en egen stortingsmelding for handelsnæringen

For første gang legger regjeringen fram en stortingsmelding om handelsnæringen. Regjeringen ønsker i meldingen å legge til rette for at vi får en sterk og konkurransedyktig handelsnæring også i fremtiden. Næringsminister Torbjørn... Les mer »