virke matpris

Forventet prisøkning på mat

Tall fra SSB viser at matvareprisene steg med 4,2 prosent fra juni til juli. Likevel viser tallene for de siste 12 månedene at prisene på mat og drikke har økt mindre enn... Les mer »
virke mat

Matvareprisene langt på vei politisk styrt

Ifølge tall SSB presenterer fra den europeiske kjøpekraftsundersøkelsen, er prisnivået på matvarer i Norge høyere enn i resten av EU. Matprisene i Norge er et resultat av høyere lønnsnivå, kostnader ved å... Les mer »
virke matpris

Virke: – Vareutvalget i Norge ofte bedre enn i Sverige

Utvalget av ferske varer som fisk, kjøtt, frukt og grønt er bedre i Norge enn i Sverige, viser en ny rapport fra Menon Economics. Rapporten kommer frem til et annet resultat SIFOs... Les mer »
virke bror

Vi handler for 112 milliarder i sommer

Vi vil handle for 112 milliarder kroner i juli og august, det anslår Virke, handel- og tjenestenæringens hovedorganisasjon. Sommermånedene er viktige for omsetningen til mange butikker rundt om i landet. − Sommermånedene... Les mer »
grønnsaker

Fortsatt svak prisutvikling på mat

Tall fra SSB viser at matprisene fortsatt stiger mindre enn prisene generelt. De siste 12 månedene har konsumprisindeksen økt med 1,9 prosent, mens matvareprisene kun har økt med 1,2 prosent. − Matvareprisene... Les mer »
virke matpris

Vi kjøper mat og drikke for 44,4 milliarder i sommer

Tall fra Virke, handel- og tjenestenæringens hovedorganisasjon, viser at vi vil handle mat og drikke for 44,4 milliarder i juli og august. − Vi ser nok en gang en sterk sommerhandel av... Les mer »
hytter sommer

Norge er årets sommerferiefavoritt: Flere utsetter varmegarantien til høstferien

I år er Norge sommerferiefavoritt, mens flere enn i fjor planlegger tur til varmere strøk i høstferien – Det ser ut til at folk satser på en reprise av fjorårets supersommer, sier... Les mer »
sykdom helse

Enighet i lønnsforhandlingene innenfor helse, utdanning og kultur

Partene i Virkes HUK-område kom torsdag kveld, 20. juni kl. 22:00 til enighet i årets mellomoppgjør. Resultatet er innenfor den generelle rammen for lønnsoppgjørene i samfunnet i år. – Det har vært... Les mer »
virke matpris

Rekordstort fall i matvareprisene

Matvareprisene sank med 0,9 prosent fra april til mai, viser tall fra SSB. Dette var tredje måned på rad hvor matvareprisene falt, og første gang siden 1993 hvor matvareprisene falt fra april... Les mer »
tjen penger online

Advarer mot utenlandske nettbutikker

Netthandel fra utlandet er populært, men risikabelt. Flere produkter kan være farlige å bruke. Nordmenns handel i utenlandske nettbutikker økte med 281 prosent fra 2011 til 2017. Nordmenn legger nå igjen 1... Les mer »