virke mat

Virke: – Grundig om prisdiskriminering

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen la fredag frem en rapport om mulige konsekvenser av forbud mot prisdiskriminering. Virke dagligvare er glad for det grundige arbeidet regjeringen legger ned for å hindre etableringshindre i... Les mer »
virke matpris

Grensehandelen kan doble seg til 2030

Hvis utviklingen i grensehandelen holder fram, vil den nær doble seg til 2030. Matvareprisene har dempet prisveksten i Norge det siste året. Likevel pekes prisforskjellene på som den viktigste årsaken til grensehandelen.... Les mer »
virke matpris

Hard matkonkurranse dempet prisveksten i 2019

Ferske tall fra SSB viser matvareprisene gikk ned med 1,9 prosent fra november til desember 2019. De siste 12 månedene har konsumprisindeksen (KPI) økt med 1,4 prosent. På samme tid har matvareprisene... Les mer »
sol strand ferie

Folk vil bruke mer på ferie i 2020

Vi planlegger å bruke mer penger på ferie i 2020 enn i 2019. Til tross for svak krone planlegger 6 av 10 å reise til utlandet når de nå planlegger sommerferien. I... Les mer »
julegavetips

Virke: – 4,4 prosent nedgang i julehandelen

Omsetningen i uke 49 gikk ned med 4,4 prosent, sammenlignet med samme uke i fjor. Søndagshandelen gikk ned med hele 13,8 prosent. Julehandelen gikk ned i uken etter Black Friday i fjor... Les mer »
forbrukslån

Matvareprisene demper den norske prisveksten

Matvareprisene har gått ned med 0,8 prosent de siste 12 månedene, matvareprisene har dermed bidratt til å dempe den samlede prisveksten i Norge. Det viser ferske tall fra SSB. Fra november 2018... Les mer »
virke

Norsk spillbransje sliter med kapitaltilgang

69 millioner spiller norske spill, og vekstpotensialet er enormt. Det viser Norges første markedsstatistikk om den norske spillbransjen. Rapporten er skrevet av Hovedorganisasjonen Virke. Norsk spillbransje har enormt potensial, men sliter med... Les mer »
virke matpris

Ønsker ny lov om god handelsskikk velkommen

Lov om god handelsskikk ble nylig vedtatt av Kongen i statsråd. Loven har blitt godt mottatt av bransjen. − Vi hilser Lov om god handelsskikk velkommen. Det er positivt at loven har... Les mer »
virke bror

Liten nedgang i salget på Black Friday

Omsetningen på Black Friday 2019 gikk ned med 1 prosent sammenlignet med Black Friday 2018, men omsetningen i Black Week økte med 6,6 prosent. − Black Friday kampanjen har beveget seg fra... Les mer »
fly reise ferie

Thailand og Kanariøyene er utenlandsfavoritter i jula

Hele 33 prosent av nordmenn planlegger å ta juleferie i år. Av disse oppgir 16 prosent at de har tenkt seg til utlandet, noe som er relativt stabilt sammenlignet med fjoråret. Ti... Les mer »