virke matpris

Nok en nedgang i matprisene

Tall fra SSB viser at matvareprisene gikk ned med 0,6 prosent fra august til september. Matvareprisene bidrar fortsatt til å dra ned det generelle prisnivået. Fra september 2018 til september 2019 økte... Les mer »
virke

Statsbudsjettet: Regjeringen fortsetter å sponse utenlandske nettselskaper

Utenlandske nettbutikker kan selge klær billigere i Norge enn det norske butikker kan. Det er konsekvensen av regjeringens forslag om tollfritak for utenlandske nettbutikker. – Stortinget vedtok i fjor at 350-kronersgrensen skulle... Les mer »
fly reise ferie

Over halvparten til utlandet i høstferien

57 prosent av de som skal ha høstferie i år, planlegger å legge turen til utlandet. – Dette er en økning fra fjoråret, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv. Tallet understøttes... Les mer »
virke

Virke: – Norge kan tape minst 48 milliarder ved å gå ut av EØS

Ferske beregninger viser at norsk utmelding kan komme til å koste minst 48 milliarder i tapt produksjon bare det første året alene. I kommunevalget stemte en av fire på partier som ønsker... Les mer »
virke matpris

Kraftig fall i matvareprisene

Tall fra SSB viser at matvareprisene gikk ned med 2,4 prosent fra juli til august. Matvareprisene drar ned det generelle prisnivået. Fra august 2018 til august 2019 økte konsumprisindeksen med 1,6 prosent,... Les mer »
virke

Næringslivet i nord mer opptatt av vekst enn bompenger

Bompenger har preget valgkampen, men en ny undersøkelse viser at næringslivet i Nord-Norge ikke vurderer bompenger som en av de tre viktigste sakene i valgkampen. Virke mener valgkampinnspurten må handle mer om... Les mer »
virke matpris

Forventet prisøkning på mat

Tall fra SSB viser at matvareprisene steg med 4,2 prosent fra juni til juli. Likevel viser tallene for de siste 12 månedene at prisene på mat og drikke har økt mindre enn... Les mer »
virke mat

Matvareprisene langt på vei politisk styrt

Ifølge tall SSB presenterer fra den europeiske kjøpekraftsundersøkelsen, er prisnivået på matvarer i Norge høyere enn i resten av EU. Matprisene i Norge er et resultat av høyere lønnsnivå, kostnader ved å... Les mer »
virke matpris

Virke: – Vareutvalget i Norge ofte bedre enn i Sverige

Utvalget av ferske varer som fisk, kjøtt, frukt og grønt er bedre i Norge enn i Sverige, viser en ny rapport fra Menon Economics. Rapporten kommer frem til et annet resultat SIFOs... Les mer »
virke bror

Vi handler for 112 milliarder i sommer

Vi vil handle for 112 milliarder kroner i juli og august, det anslår Virke, handel- og tjenestenæringens hovedorganisasjon. Sommermånedene er viktige for omsetningen til mange butikker rundt om i landet. − Sommermånedene... Les mer »