naf

NAF om nye vogntogkrav: – Gir håp om tryggere vinterveier

Farlige vogntog på norske vinterveier skaper bekymring blant bilistene. NAF har også vært på banen angående problemet. – Det er svært gledelig at samferdselsministeren vil innføre strengere krav til vinterdekk og flere... Les mer »
vinterdekk

Ikke vent på glatta: Bytt til vinterdekk nå!

Når du står der med sommerdekk og må skrape bilen, er det for sent. – Da er det isete på veien også. Det er ingen grunn til å vente med dekkskift. Det... Les mer »
tak brann

Venter hundrevis av pipebranner i vinter

Hvert år rykker brannvesenet ut til over tusen pipebranner i Norge, og høysesongen nærmer seg. 12 prosent av alle brannutrykningene i fjor var til brann i skorstein, ifølge statistikk fra Direktoratet for... Les mer »
is vann natur

Ingen dødsulykker ved ferdsel på is sist vinter

Sist vinter var det første gang på 11 år at ingen omkom ved ferdsel på is. De siste årene har det omkommet i gjennomsnitt 4 personer hver vintersesong. – Litt har det... Les mer »
politi piggdekk

NAF-magasinet Motors vinterdekktest: Styr unna kinesiske billigdekk

Årets vinterdekktest viser at kinesiske billigdekk ikke duger verken med eller uten pigger. – Piggdekket fra Sailun er rett og slett rent lureri. Det skulle ikke vært lov å kalle det et... Les mer »
båt

På høy tid å sikre båten mot storm og frost

Skal du først skal ha båten i vinteropplag, få den opp før den verste høststormen kommer. Det er hektisk aktivitet i mange båtforeninger om dagen. Høststormene er på vei, og båtfolket grøsser... Les mer »
vinter

Slik gjør du bilen klar for vinteren

De fleste polerer bilen om våren, men det er like viktig på høsten. Her er bilekspertens beste tips til vinterklar bil. Kjennes lakken ru mot hånden nederst på bildøren, er det behov... Les mer »
dekkmann

Venter dekkskiftekaos over hele landet

En sen påske gjør at norske bilister får det travelt med å få av vinterdekkene etter påskeferien hvis de skal unngå bøter. Norske dekkverksteder gjør seg klare til storinnrykk, og anbefaler kunder... Les mer »
vinter

– Selvsikre sjåfører kan være farlige på glatt føre

6 av 10 norske bilister føler seg sjelden eller aldri utrygge på glatt føre viser en ny undersøkelse. – Overdreven tro på egne ferdigheter bak rattet kan øke risikoen for ulykker, sier... Les mer »
jensvoll vinter bodø

Livsfarlige vinterveier i Bodø!

Det er rett og slett «livsfarlig glatt» både på veier og fortauer i Bodø nå. Selv bussene hadde kjøreforbud fredag formiddag. Bildet er fra Sneveien på Jensvoll og selv den strøsanda som... Les mer »