skitur

Nordmenn skal være svært aktive ute i vinter!

Mange går en aktiv vintersesong i møte, viser en fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos, på vegne av Norsk Friluftsliv. – Det er tydelig at nordmenn har tenkt til å boltre seg ute i... Les mer »
vinter vei

Slik kjører du kolonnekjøring

Det er vinter i Norge og værvarslene den nærmeste tiden tyder på at det blir mer vintervær, og på mange fjelloverganger kan det bli innført kolonnekjøring. – En rekke veistrekninger er allerede... Les mer »
vinter

Freetrailers tilhengerguide: Slik holder du tilhengeren rullende i vinter

Nå er vinteren her med mørke, kulde og ikke minst tøffere veiforhold. Freetrailer, teknologiforetaket som låner ut tilhengere gratis, vil at flere nordmenn skal kunne benytte tilhengere på en sikker måte, også... Les mer »
vinter trafikk vei

Forbered deg på kolonnekjøring i vinterstormen

Med vinterens første vinterstorm på vei inn over Sør-Norge starter sesongen for kolonnekjøring og stengte fjelloverganger. Kolonnekjøring er krevende, stressende og ikke helt ufarlig. – Forbered deg før turen. Ha mat, drikke,... Les mer »
natt sentrum

Refleks til hund har kort levetid

De fleste ulykker skjer i tettbygde strøk med gatebelysning, og faren er ekstra stor på morgen- og kveldsturen. – En god refleks er synlig på 125 meters avstand når den blir truffet... Les mer »
bolig bil

2 av 10 får ikke stoppet vannet

Oppdager man en vannlekkasje er det viktig å få skrudd av vannet raskt. Det kan forhindre omfattende og kostbare skader. Nå viser en ny undersøkelse at 20 prosent ikke vet hvor stoppekranen... Les mer »
hus vinter

350 000 har skadet seg på glatta det siste året

Hver vinter skader tusenvis av nordmenn seg når de faller på isen. Unge skader seg mer på isen enn andre, viser ny undersøkelse. – Man må ikke være flau over å bruke... Les mer »
vinter

Fare for underkjølt regn – Vurdér å la bilen stå!

Det er sendt ut farevarsel om underkjølt regn i hele Norge med unntak av Finnmark fra natt til tirsdag 3. desember. Regn som fryser til is på bakken er det vanskeligste føret... Les mer »
veier

8 personer omkom i trafikken i november

Totalt har 96 personer mistet livet i trafikken i 2019 mot 102 på samme tid i fjor. Ingen barn under 16 år har omkommet i trafikken så langt i år. – Selv... Les mer »
snøskred

Rødt farevarsel for snøskredfare i Nordland

Kraftig vind og mye snø i Ofoten og Salten gjør at NVE har sendt ut farevarsel for stor snøskredfare natt til søndag, opplyser NRK. I Salten er skredfaren størst i de delene... Les mer »