hytte vinter ferie

Millionskader etter snøen: Sjekk hytta i vinterferien!

Mye nedbør og stadige væromslag kan true bygninger i vinter. Etter snøvinteren for to år siden utbetalte forsikringsselskapene rundt 400 millioner kroner i bygningsskader forårsaket av snøen. – Denne vinteren har det... Les mer »
is vann natur

Isvarsel fra NVE: Hold avstand til innløp, utløp og trange sund i Nordland

Etter langvarig mildvær med regn og snøsmelting i lavlandet er det nå uvanlig store svake partier der vann strømmer under isen, slik som ved innløp, utløp og i trange sund. Dette gjelder... Les mer »
veier

Mange slurver når de pakker bilen – Slik sikrer du vinterferiebagasjen

En undersøkelse gjennomført av NAF viser at mange slurver med å sikre bagasjen. – Med noen enkle grep sikrer du lasten i bilen og kommer vel frem på vinterferien, sier Nils Sødal,... Les mer »
nve skredfare

Vinterferie: Mye snø i fjellet i Nord-Norge

Mange ser frem til en etterlengtet vinterferieuke, med fjell, snø og friske uteaktiviteter. Hva sier glasskula om snøforhold og snøskred? Inngangen til vinterferien ser ut til å bli preget av vekslende vær... Les mer »
skitur

Hva du tjener har mye å si for om du skal på ski i vinter

Bare halvparten av oss skal på ski denne vinteren, viser en ny Ipsos-undersøkelse. Og inntekt har mye å si for om du er blant dem som lar skiene stå. Undersøkelsen, som er... Les mer »
vinter trafikk vei

1 av 4 planlegger å dra på vinterferie

Nesten en av fire nordmenn planlegger å ta vinterferie i år, det viser tall fra Virke Reiselivs befolkningsundersøkelse. – Reiselysten er høy uavhengig av om man velger å reise til utlandet eller... Les mer »
naf

Slik kjører du trygt med takboks

Vinterferien står for tur i over halvparten av landets fylker, og vi er inne i høysesongen for bruk av takbokser. To ting er viktig for å kjøre trygt med takboks; riktig pakking... Les mer »
vinter trafikk

8 av 10 har møtt «spøkelsesbiler» på veien

I vinterkulda er det mange som gambler med sikkerheten når de starter en nedfrosset bil. Hele åtte av ti bilister har møtt «spøkelsesbiler» i trafikken, biler med nedfrosset frontrute hvor sjåføren kun... Les mer »
statskog

Ledige Statskog-hytter i vinterferien

Har du lyst på en rolig og rimelig vinterferieopplevelse, er det fortsatt muligheter på Statskog-hytter i store deler av landet. En del er opptatt, men fortsatt står mange muligheter åpne. Statskog-hytte er... Les mer »
vinter trafikk

– Vær godt forberedt før kolonnekjøring over fjellet

Kolonnekjøring i snøføyke og uvær er krevende, men med gode forberedelser og god tid kommer du deg trygt over fjellet. – Det er svært viktig å følge brøytemannskapenes anvisninger, ha nok drivstoff... Les mer »