dekkskift

170 000 kjører på utslitte vinterdekk

Gjensidiges samfunnsundersøkelse, som er utført av Ipsos, viser at 5 prosent av bilistene har vinterdekk som er seks år eller eldre. Det tilsvarer 170 000 biler, og av disse er det over... Les mer »
natt sentrum

Slik sparer du strøm i desember

Desember er en måned med høye kostnader for vanlige husholdninger. Hvordan er så juleforbruket av strøm i en tid hvor vaskemaskinen og tørketrommelen går konstant, oppvaskmaskinen sliter med å ta unna julemåltidene,... Les mer »
innovasjon norge

Nye filmer skal bidra til å trygge skisesongen

Toppturer på ski i Norge blir stadig mer populært, både blant norske og utenlandske skientusiaster. Samtidig har det vært en økning i antall snøskredulykker. Nå lanserer Innovasjon Norge en ny informasjonskampanje som... Les mer »
norsk elbilforening

Test: Så mye taklast tåler dagens elbiler

Vet du hvor mye ski- og vinterutstyr elbilen din kan frakte på taket? Norsk elbilforening gir deg oversikt over hva 28 ulike modeller tåler. Stadig flere elbiler kan trekke tilhenger, men det... Les mer »
trygg trafikk

Trygg Trafikk: 14 omkom i november-trafikken

14 personer mistet livet i trafikken i november. Det betyr at 10 flere har omkommet så langt i 2018 enn ved samme tid i fjor. I fjor mistet 93 personer livet i... Les mer »
veier

Sånn får du mest ut av elbilen i norsk vinterkulde

Mange frykter at elbiler ikke vil takle kaldt norsk vintervær. Det er delvis en misforståelse. – En elektrisk motor bryr seg ikke stort om det er kaldt, den starter så lenge det... Les mer »
nve skredfare

Fare for snøskred i Nord-Norge

I Nord-Norge har det nå snødd jevnt og trutt i en drøy uke. Før dette, var det stort sett bar bakke i Nord. Flere fikk kost seg i fin og lett nysnø... Les mer »
norsk varmepumpeforening

Rekordsalg av varmepumper

Nå risikerer du å måtte vente på varmepumpe. – Still deg i kø, særlig hvis du skal bytte ut oljefyr, oppfordrer daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i Norsk Varmepumpeforening. Prognosesenteret registrerer... Les mer »
vinterdekk

Advarsel: Underkjølt regn gjør veiene om til en stor skøytebane

Regn som fryser til is på bakken er det vanskeligste føret å kjøre bil på. Veksling mellom høst- og vintervær øker faren for vanskelige kjøreforhold. – Følg med på værmeldingen for å... Les mer »
vinter trafikk vei

Snøen inntar vei-Norge: Pass på dette når du skal ut å kjøre!

Store deler av landet våknet i dag opp til hvite veier, noe som kan by på utfordringer. Når vinteren fester grepet gjelder det å tilpasse seg etter forholdene, men likevel gambler mange... Les mer »