politibil

Slagsmål med kniv på Mørkved: To personer skadet

Politiet har rykket ut etter melding om et slagsmål med kniv på en privat adresse på Mørkved i Bodø natt til julaften i 2-tiden. Tre personer skal være involvert, to personer skal... Les mer »
jakt felling

Altfor høy totalkvote for årets ulvejakt

Klima- og miljødepartementet tar ikke klagene til følge, og opprettholder kvoten på lisensjakt utenfor sonen i region 4 og 5. WWF reagerer på at hele 26 ulver kan felles når lisensjakta starter... Les mer »
hålogaland lagmannsrett

Bodømann får 40.000 kroner i bot for å ha skutt elg i boligområde

Bodømannen sa han skjøt elgen for å beskytte sine tre hunder. Men retten mente det var han og hundene som hadde satt elgen i fare, opplyser NRK. Mannen i 40-årene er ilagt... Les mer »
Kasakhstan

Kasakhstans første president utgir ny bok: Fredens episenter

I Oslo ble den norske utgaven av boka til Kasakhstans første president Elbasy Nursultan Nazarbayev «Fredens episenter» lansert. – Nedleggelsen av atomprøvestedet Semipalatinsk og prosessen med kjernefysisk nedrustning er en betydelig arv... Les mer »
Foto: Regine Emilie Mathisen

Kraftig nedgang i rypefangst

Rypefangsten er redusert med opptil 90 prosent på Statskogs jaktområder i Sør-Norge, men også i landet forøvrig er reduksjonen kraftig. – Det er som forventet. Vi stengte populære områder i Sør-Norge og... Les mer »
elg vinter

Bodø-mann drepte elg i selvforsvar – Tiltalt på fire punkter

En mann i Bodø skal ha skutt og drept en elg ved et boligfelt i Grønnåsen i mars i år. Nå er mannen tiltalt på fire punkter, opplyser NRK. Mannen skal ha... Les mer »
politi

Mann i Vefsn arrestert med narkotika, våpen og ammunisjon

Politiet har pågrepet en mann 40-årene i Vefsn sentrum i 8-tiden lørdag morgen. Mistenkte var i besittelse av mindre mengder narkotika. I tillegg hadde mannen en del kniver og ammunisjon på seg.... Les mer »
politi

Bevæpnet politi i Vesterålen

Politiet melder at det skal gjennomføres en øvelse i Straume i Vesterålen på mandag ettermiddag. Politiet skal være bevæpnet. Det vil være utrykningskjøring, bruk av røyk og skudd vil høres i området.... Les mer »
Kasakstan

Bondevik berømmer Kasakstans reformer og ikke-spredningstiltak

Kasakhstans ambassadør Yerkin Akhinzhanov hadde et høflighetsbesøk hos tidligere statsminister og nåværende styreleder for Oslosenteret Kjell Magne Bondevik. Han var Norges første statsminister som hadde et offisielt besøk til Kasakhstan (i mai... Les mer »
jakt

Få det meste ut av jakta – For både jeger og hund

Eirik Telje sin strihårede Vorstehhund blir med på rypejakt i Finnmark, skogsfugljakt på hele Østlandet og rapphøns- og fasanjakt i Sverige. Han bruker også hundene som vannapportører på gåsejakt og andejakt. –... Les mer »