Foto: Regine Emilie Mathisen

Kraftig nedgang i rypefangst

Rypefangsten er redusert med opptil 90 prosent på Statskogs jaktområder i Sør-Norge, men også i landet forøvrig er reduksjonen kraftig. – Det er som forventet. Vi stengte populære områder i Sør-Norge og... Les mer »
elg vinter

Bodø-mann drepte elg i selvforsvar – Tiltalt på fire punkter

En mann i Bodø skal ha skutt og drept en elg ved et boligfelt i Grønnåsen i mars i år. Nå er mannen tiltalt på fire punkter, opplyser NRK. Mannen skal ha... Les mer »
politi

Mann i Vefsn arrestert med narkotika, våpen og ammunisjon

Politiet har pågrepet en mann 40-årene i Vefsn sentrum i 8-tiden lørdag morgen. Mistenkte var i besittelse av mindre mengder narkotika. I tillegg hadde mannen en del kniver og ammunisjon på seg.... Les mer »
politi

Bevæpnet politi i Vesterålen

Politiet melder at det skal gjennomføres en øvelse i Straume i Vesterålen på mandag ettermiddag. Politiet skal være bevæpnet. Det vil være utrykningskjøring, bruk av røyk og skudd vil høres i området.... Les mer »
Kasakstan

Bondevik berømmer Kasakstans reformer og ikke-spredningstiltak

Kasakhstans ambassadør Yerkin Akhinzhanov hadde et høflighetsbesøk hos tidligere statsminister og nåværende styreleder for Oslosenteret Kjell Magne Bondevik. Han var Norges første statsminister som hadde et offisielt besøk til Kasakhstan (i mai... Les mer »
jakt

Få det meste ut av jakta – For både jeger og hund

Eirik Telje sin strihårede Vorstehhund blir med på rypejakt i Finnmark, skogsfugljakt på hele Østlandet og rapphøns- og fasanjakt i Sverige. Han bruker også hundene som vannapportører på gåsejakt og andejakt. –... Les mer »
rype

Dårlige utsikter for rypejakta

Jegere har gått over 1700 kilometer for å sjekke bestanden av rype og skogsfugl hos Statskog. Resultatet er nedslående for store deler av landet. Fra Kongsvoll på Dovre i sør til Saltfjellet... Les mer »
politi

Knivstikking i Tysfjord: To menn arrestert

Politet rapporterer om at to menn skal være involvert i en episode der de to mennene skal ha knivstukket hverandre. Knivstikkingen skjedde natt til lørdag i Drag i Tysfjord. Begge mennene hadde... Les mer »
politibil

Mann til sykehus etter knivstikking i Bodø

Politiet i Bodø rapporterer at en mann ble pågrepet natt til fredag i et leilghetskompleks etter å ha skadet en annen mann med farlig gjenstand. Flere medier melder nå at det skal... Les mer »
elg vinter

Statskog: Enklere elgpriser

Statskog forenkler prisene radikalt for elgjegerne, premierer uttak av små dyr og beholder rimeligere jakt i nord. – Det var gode intensjoner også bak det tidligere prisoppsettet, men det ble etter hvert... Les mer »