ngi

Skredfarevarsling for bebyggelse i Nord-Norge

To skredeksperter fra NGI var torsdag 16. januar i Honningsvåg sammen med representant fra NVE for å assistere lokale myndigheter med å vurdere skredfaren for den evakuerte bebyggelsen. Etter befaringen ble det... Les mer »
øl alkohol

PODCAST: Test av øl i Bodø kåret kåret til «Årets podcast 2019»

Podcastene til Bodøposten.no har økt i popularitet siden oppstarten for et par år siden, flere har tusenvis av lyttere, faktisk har de mest populære podcastene titusenvis av lyttere. Den mest populære podcasten... Les mer »
vinter fjell

Stor snøskredfare i Nord-Norge

Det er utstedt rødt farevarsel for snøskred i store deler av Nordland og Vestlandet. NVE melder at mildvær øker skredfaren, og det er stor fare for utløste våte skred. – Folk bør... Les mer »
lofoten

Stor skredfare og søkk vått i Nordland

Mildværet herjer med Nordland i dag. Det er stor snøskredfare i fjellet og varsles kraftig vind og mye nedbør. Uvanlig mild og fuktig luft fra sørvest treffer Nordland i løpet av mandag.... Les mer »
vinter fjell

Stor snøskredfare i hele Nordland

Fra mandag varsles det om stor snøskredfare for hele Nordland, med unntak av Lofoten og Vesterålen, ifølge NRK. I alt skal det være varsel med faregrad 4 for totalt ni regioner i... Les mer »
tryg

Frykter store skader ved springflo

Høy vannstand kan gi store materielle skader. Onsdag kan vannet stige til 130 cm over normal vannstand mange steder i landet. Særlig båtfolk bør være oppmerksomme. Meteorologene har gått ut med rødt... Les mer »
bodøelva RV80

Super brøyting av gang- og sykkelstien ved Bodøelva

Bodøposten.no publiserte nylig en sak om dårlig brøyting ved Bodøelva og RV80. Nå har Bodø kommune brøytet, opplyser en leser. – Super snø-/isfjerning på gang- og sykkelstien. Problemet både for gående, men... Les mer »
vinter fjell

Betydelig snøskredfare i Nordland

Tenkt deg ut i terrenget i Nordland i helgen? Sjekk først snøskredvarselet på varsom.no, oppfordrer Meteorologisk institutt. Lørdag er det varslet betydelig til stor snøskredfare i områder på Vestlandet, i fjellet i... Les mer »
uganda

Flomofre i østre Uganda får nødhjelp fra Lions

Et massivt jordskred rammet flere landsbyer i Bududa District i Uganda ettermiddagen 3. desember. Lions Norges katastrofefond bevilget 200.000 kroner mandag 30. desember til nødhjelp i dette området. Uganda har fått mye nedbør... Les mer »
storm hav sjø

Storm i Andenes: Sjøgata stengt

Sterk vind har løsnet takplater på et bygg i Sjøgata i Andenes torsdag i 12-tiden. Det er fare for at flere plater kan løsne, ifølge politiet. Politiet er på stedet og vurderer... Les mer »