bolig bil

Husk på taket når det er mye snø!

Hustak kan kollapse når store mengder snø blir liggende. – Når det kommer mye snø er det viktig å måke taket, og du må vite hvor mye snø taket ditt tåler, minner... Les mer »
alberthaugen bodø

Solen snart synlig i Bodø

Mørketiden er ennå ikke helt over, men solen har snudd også i de nordlige breddegrader og er snart synlig også i Bodø. – Nå er solen snart synlig over Alberthaugen, skriver en... Les mer »
gjensidige

650 millioner i uværskader i 2018

Forsikringsselskapene betalte ut omtrent 650 millioner kroner for skader forårsaket av uvær i 2018. Høstflommen i Oppland og på Vestlandet var den dyreste hendelsen. – Selv om 2018 ikke ble noe rekordår... Les mer »
nve

Stor snøskredfare i store deler av Nordland

Mye nysnø og vind fører stor snøskredfare i Nordland lørdag, og det forventes naturlig utløste skred. I resten av Nord-Norge ventes det også krevende forhold og betydelig skredfare. I store deler av... Les mer »
snøskred

Snøskredfare i det meste av Nord-Norge

Det er meldt betydelig snøskredfare, faregrad 3, i det meste av Nord-Norge 1. og 2. juledag, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge. – Det betyr at ferdsel i skredterreng krever solid kunnskap, erfaring i rutevalg... Les mer »
veier

Her er tipsene for en trygg tur hjem til jul

Julen betyr travle tider og mye kjøring – både korte handleturer og lange bilturer. Her er Trygg Trafikks tips til en trygg juleutfart. Julestria fører til økt trafikk på norske veier med... Les mer »
nisser

Snø på juleaften kan fortsatt gi pengegevinst

Hos oddsselskapene er det fortsatt muligheter til å innkassere en pen, liten gevinst dersom det blir hvit jul i utvalgte byer. Ekspertene varsler større sannsynlighet for snø i år enn i fjor.... Les mer »
if forsikring

Drar fra julebesøk til frostkaos hjemme

Hver jul anlegger mange nordmenn ufrivillig skøytebane i kjelleren, viser skadestatistikk. Hver jule- og nyttårshelg får forsikringsselskapene inn meldinger om frost- og vannskader fra folk som har vært borte noen dager. I... Les mer »
vinterdekk

Advarsel: Underkjølt regn gjør veiene om til en stor skøytebane

Regn som fryser til is på bakken er det vanskeligste føret å kjøre bil på. Veksling mellom høst- og vintervær øker faren for vanskelige kjøreforhold. – Følg med på værmeldingen for å... Les mer »
is vann

Advarsel: Varierende istykkelse i lavlandet

Mange vann i fjellet er islagte og farbare, mens det er stor variasjon i istykkelsen i lavlandet. På varsom.no finner du isvarsler og opplæringsstoff som kan hjelpe deg til å ferdes tryggere... Les mer »