norsk varmepumpeforening

Varmepumpe blir stadig mer populært

Etter rekordåret 2018 fortsetter nordmenn å kjøpe stadig flere varmepumper. Har du oljefyr, er det bare å stille deg i kø. Kombinasjonen av kald vinter, høye strømpriser og den varme sommeren fikk... Les mer »
dekkskift

Gjensidige: – Flere hunde bilister kommer til å miste sommerdekkene

I løpet av de neste månedene vil flere hundre bilister miste nylig påskrudde sommerdekk under fart og skade bilen sin. – Hvert år rykker Falck og andre bilbergere ut for å hjelpe... Les mer »
bildekk

Ikke ta sjansen på å kjøre med vinterdekk om sommeren!

En av fem legger ikke om fra vinterdekk til sommerdekk. – Det er skremmende at så mange kjører med vinterdekk om sommeren. Bremselengden blir betydelig lenger og faren for vannplaning blir langt... Les mer »
brunsnegle

Nå kommer brunsneglene tilbake: Slik blir du kvitt dem

Sommeren 2018 var uvanlig tørr og varm i store deler av landet. Det ugjestmilde klimaet tok kverket mange av brunsneglene. – Hver sommer pleier jeg å bli nedringt av fortvilte hageeiere som... Les mer »
nve skredfare

Snøskredfare inn i påskehelga i Nord-Norge

Varmere vær vil påvirke snøen over hele landet. I Nord-Norge vil dette føre til at sjansen for store skred øker. I Sør-Norge vil trolig skredfaren holde seg omtrent uendret de neste dagene,... Les mer »
snøskred

Skredkonferansen 2019 – Dessverre viktigere enn noensinne

Etter en ulykkesvinter der 11 menneskeliv så langt har gått tapt i snøskred, er det ekstra interesse knyttet til Skredkonferansen på Voss i november. Den nordiske konferansen om snøskred og friluftsliv holdes... Les mer »
codan

Nordmenn risikerer påskesmell

Færre enn 1 av 3 har slepetau i bilen og enda færre har kjetting med seg. – Med riktig utstyr i bilen kan man unngå å stå bom fast på påskefjellet, sier Georg... Les mer »
is vann

Slik er isen i påska 2019

Det går mot vår og isen er svekket i lavlandet nær kysten fra sør i Troms og sørover. Særlig svekket er isen på Vestlandet der det er registrert isfrie vann helt opp... Les mer »
nve

Lite snø på breene

Det er generelt mindre snø enn normalt på breene i Jotunheimen. Man bør være ekstra varsom ved ferdsel på bre i påska og utover våren. NVEs målinger og observasjoner viser at det... Les mer »
vinter dame jakke

Telenor: Tenk sikkerhet, husk mobilvettreglene i påsken

Påsken er like rundt hjørnet, og mange nordmenn planlegger å tilbringe høytiden i fjellet. Til tross for at mobildekningen har blitt veldig god de aller fleste steder i Norge, kan du ikke... Les mer »