politi

Politiet: – Flomfare i Nordland

Fra fredag 20. september om morgenen til lørdag 21. september er det ventet store nedbørsmengder i Nordland sør for Saltfjellet, opplyser nordland politidistrikt. Flomfare nivå oransje og jordskred fare nivå gult. Politiet... Les mer »
bading sommer

18 reddet fra drukningsfare på badestrender i Norge

Årets Strandtjeneste ble gjennomført på Huk, Ingierstrand, Hvervenbukta og Sørenga sjøbad i Oslo-området og Rørestrand i Horten i Vestfold. – Vi er godt fornøyd med gjennomføringen av årets tjeneste og alle som... Les mer »
regn bodø

Regnvann må lagres lokalt for å unngå oversvømmelser

Klimaendringene fører til hyppigere og kraftigere nedbør, og spesielt i byene har vi sett store skader etter flom forårsaket av regnvann. En del av løsningen er lokal overvannshåndtering, for å hindre oversvømmelser... Les mer »
hagl

Har ikke tillitt til politikernes håndtering av ekstremvær

Norge opplever stadig flere klimarelaterte naturskader, men fire av ti nordmenn har ingen eller liten tillit til at kommunepolitikerne har nok kunnskap til å ivareta sikkerheten deres ved ekstremvær. – Vi er... Les mer »
sommer varme

Varmere sommer enn normalt – Varmest i Mosjøen

Gjennomsnittstemperaturen for hele landet endte 1,2 °C over normalen. Relativt varmest var det på Vestlandet og i Trøndelag, der enkelte stasjoner hadde avvik på 2-2,5 grader over normalen. Flere stasjoner i Troms... Les mer »
varme termometer været

Varm august med rekord-sen tropevarme

Månedstemperaturen for hele landet lå 1,7 grader over normalen, og vi målte tropedag så sent som 28. august. Månedsnedbøren var 120 prosent av normalen. For hele landet lå månedstemperaturen 1,7 grader over... Les mer »
lyn

Dette er de typiske lynskadene

Brannskader, skadet elektronikk, ødelagt mat i fryser og kjøleskap, men sjelden personskader. Det kraftige tordenværet som i morgentimene herjet ved Oslofjorden er på vei oppover innlandet, ifølge meteorologene. – Med enkle grep... Les mer »
dårlig vær

Voldsom økning i skader etter styrtregn og ekstremvær

De siste åtte årene er det betalt ut over 10 milliarder kroner for skader etter styrtregn, viser tall fra forsikringsselskapet If. Antallet slike forsikringsskader har økt med hele 800 prosent i perioden... Les mer »
været bodø

Snart blir det knallvær i Bodø igjen

Man skulle kanskje tro at sommeren var over, og på en måte er den jo det, skoleferie og jobbferie er over, men værgudene ser igjen ut til å smile til Nord-Norge etter... Les mer »
kiwa

Sol, regn, sjø og kulde – Hva tåler malingen?

Det kan være utfordrende å si noe sikkert om hvordan en type overflatebehandling vil fungere over tid. Vær, vind og temperatur er noen av elementene som er utslagsgivende når Kiwas overflatelab utfører... Les mer »