vinter trafikk vei

Gjensidige advarer: Nå er det høysesong for dekk på ville veier

I løpet av de neste månedene vil flere hundre bilister miste nylig påskrudde vinterdekk under fart og skade bilen sin – Hvert år rykker bilbergere ut for å hjelpe flere hundre fortvilte... Les mer »
nordland

Ekstremvær bekymrer få i Nord-Norge

På Vestlandet og i Oslo tror 1 av 4 at boligen kan rammes økonomisk av ekstremvær, mens kun halvparten så mange i Nord-Norge tror det samme. – Det er ingen grunn til... Les mer »
vinter trafikk vei

Frost og snø i nord og sør: Nå blir det glattere på veiene

I nord er vinteren i gang for fullt og fra søndag meldes det om snø flere steder på Østlandet. – Det er mulig at folk våkner til snø i Oslo i neste... Les mer »
satelitt

Norge tar i bruk nye satellittdata for å overvåke snø, is og flommer

På Teknologidagene i Trondheim lanseres en ny tjeneste for å overvåke snø, innsjøis og flommer med satellittdata. Data fra Sentinel-satellittene kan vises og analyseres i en ny modul av nettportalen Xgeo.no. Hensikten... Les mer »
storm hav sjø

Dramatikk i Svolvær: Mann tatt av bølge under storm

Det er for tiden uvær i Nordland, og ved 18-tiden ble en mann tatt av en bølge og havnet i havet i Svolvær, opplyser politiet. Mannen ble heldigvis reddet og plukket opp... Les mer »
nve

Bedre oversikt over skredfare i nye Senja kommune

Nye Senja kommune i Troms får nå bedre og mer presise kart som gir oversikt over skredfare. Kartene viser at ett bygg ligger innenfor faresonen for 100-årsskred, mens 115 bygninger ligger innenfor... Les mer »
Rådgivende Ingeniørers Forening

– Ingen flom av penger til flomsikring i Statsbudsjettet

Regjeringen foreslår å sette av 505 millioner kroner i Statsbudsjettet til flom- og skredsikring. – Vi burde sett en flom av penger til flomsikring i årets Statsbudsjett. Regjeringens forslag, som er på nivå med... Les mer »
båt

På høy tid å sikre båten mot storm og frost

Skal du først skal ha båten i vinteropplag, få den opp før den verste høststormen kommer. Det er hektisk aktivitet i mange båtforeninger om dagen. Høststormene er på vei, og båtfolket grøsser... Les mer »
dekkmann

Har du montert dekkene dine riktig vei?

Dekkskiftesesongen er her, og mange bilister kjører med dekkene feil vei. – Det kan være skummelt, sier Torleiv Haukenes, produktsjef hos Dekkmann.  Rulleretningen, eller rotasjonsretningen på dekket er det ikke alle som... Les mer »
vinter trafikk vei

8 av 10 har mistet kontrollen på vinterføre – Nordlendinger minst bekymret

84 prosent av mannlige bilister har opplevd å miste kontrollen på vinterføre. Samtidig er det nettopp menn som er minst bekymret for å kjøre på vinterføre. Det viser en ny undersøkelse gjennomført... Les mer »