pc laptop

Ny og forbedret webløsning for etter- og videreutdanning

Unit – Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning lanserer ny og forbedret webløsning som forenkler og effektiviserer administrasjon av etter- og videreutdanning (EVU). EVUweb gjør det enklere for læresteder, studenter... Les mer »
utdanning

Treider blir en del av NKI

Som en del av vår satsing på yrkesfaglig utdanning, har Intendia valgt å konsolidere to av skolene i Norge. Fra 01.01.20, vil Treider bli en del av NKI. – Vi mener dette... Les mer »
hålogaland lagmannsrett

40-åring ved en videregående skole i Nordland tiltalt for seksuelt misbruk

Ved to anledninger i 2012 en ansatt ved en videregående skole i Nordland ha misbrukt sin stilling for seksuell omgang med to elever ved samme skole, opplyser NRK. – Tiltalte erkjenner ikke... Les mer »
kriminalomsorgen

Ny kokebok lansert i fengsel

Kokeboken er laget av innsatte under utdanning, med veiledning fra erfarne ansatte i Halden fengsel. 7. november 2019 lanserte Halden fengsel en ny kokebok kalt «Læretid – en fortellende kokebok fra Halden... Les mer »
leker barn

Slik lykkes barnehagen med en økt andel barnehagelærere

Resultater fra et nytt forskningsprosjekt om effekter av en økt andel barnehagelærere i barnehagen, tyder på at hverdagskvaliteten i barnehagene blir bedre med en økt andel barnehagelærere, opplyser Kanvas. Med sine 66... Les mer »
Født Fri

Kvinner som knuser offerrollen

Nadia Ghulam overlevde Talibanregimet ved å kle seg ut som en mann. Nå kommer hun til Norge for å dele sin historie sammen med flere. For andre år på rad arrangerer Født... Les mer »
læring lærer klasse

Gratis mattehjelp før eksamen hos Sonans i Bodø

Mange gruer seg til matteeksamen i november. For å hjelpe de som ikke føler seg klare til den store dagen gir Sonans Utdanning bort gratis nødhjelp i matte til alle. Matematikk 1P... Les mer »
cappelen damm

Ny bildebok tar for seg skolevegring

I sin nye bildebok «Grevlingdager» tar Gro Dahle opp temaet skolevegring. Dette er et underkommunisert problem som er mer utbredt enn mange tror. Og veldig vondt for den det gjelder, samtidig som det... Les mer »
læring lærer klasse

Lektorandelen i videregående skole har stupt

I 1970 var 70 prosent av de som underviser i videregående skole lektorer, mens andelen hadde sunket til 40 prosent i 2018. I tillegg er det store forskjeller i lektortetthet fra fylke... Les mer »
innvandring

LESERINNLEGG: Hva skal til for å lære seg norsk?

Tenk deg at du skulle lære et afrikansk eller asiatisk språk, der du ikke kjenner alfabetet og lydene, og kanskje ikke forstår språket det undervises på. Hvor viktig hadde det vært at... Les mer »