team arbeidsplass

Vi må tenke nytt om etter- og videreutdanning

Flere mangler kompetanse for å mestre jobben sin. Den 14. november arrangerte Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening) AAF, HK i Norge og Kompetansefondet HK-AAF konferansen «Kart og Kompetanse. Hvordan navigere i et arbeidsliv i endring?».... Les mer »
årets nettpedagog

Årets nettpedagog 2018 er kåret for innovativ læring i nettverk

Vinnerne Egil Weider Hartberg og Vegard Meland fra Senter for livslang læring (SELL) ved Høgskolen i Innlandet er ildsjelene bak et innovativt prosjekt; et nettkurs hvor alle lærerne på skolen lærer sammen.... Les mer »
brann hus

Nytt forskningssenter skal styrke brannsikkerheten

Norges Forskningsråd har bevilget 30 millioner kroner til etablering av et forsknings- og innovasjonssenter for brannsikkerhet. Dermed satses det på brannforskning i Norge for første gang siden tidlig på 90-tallet. Senteret har... Les mer »
parat

Parat krever mer målrettet effektivisering i det offentlige

Parat arrangerer landsmøte onsdag og torsdag denne uken. Onsdag vedtok årsmøtet en resolusjon som kritiserer regjeringens avbyråkratiserings- og effektivitetsreform (ABE-reformen). Reformen som gir årlige kutt ble første gang innført med statsbudsjettet for... Les mer »
utdanning politi

Nå kommer Nordisk master i politiledelse

Politihøgskolen har nå fått godkjent planen for studiet Nordisk master i politiledelse, i samarbeid med Copenhagen Business School og Linnéuniversitetet i Växjö. Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) informerte Politihøgskolen om... Les mer »
utdanning

Inviterer hele Norge til gratis mattehjelp

Det er eksamen i matte 1P mandag 19. november. Karaktersnittet har tidligere ligget på 2,6, og mange gruer seg til eksamen. Sonans Utdanning inviterer denne uken hele Norge til gratis mattemaraton på... Les mer »
af gruppen

Fem skoler til semifinalen i AF-kollektivet

NTNU Trondheim, Universitetet i Agder, NMBU, OsloMet og Høgskulen på Vestlandet er videre til semifinalen i kampen om ett års gratis bolig i AF-kollektivet. Nå venter nye utfordringer! Det har vært hektisk... Les mer »
mot

Eliteseriespillere har besøkt over 5000 MOT-elever over hele landet

Spillere fra MOTs ambassadørlag har vært rundt i hele Norge dette året for å prate om MOT til å bry seg og hvor viktig det er å stå sammen og vise respekt... Les mer »
utdanning bok nesna

Ny bok: Lærerutdanninga på Nesna

Lærerutdanninga på Nesna sin 100-årige historie er nå samlet mellom to permer. Hva lå bak etableringen, og hvor kom studentene fra? Hvilken nasjonal og regional betydning har fylkets første høyere utdanningsinstitusjon hatt?... Les mer »
natur sommer barn

Bruker FN-dagen til å hjelpe andre barn

Over hele Norge markerer barn i dag FN-dagen ved å lære om solidaritet, FNs bærekraftsmål og at det går an å bidra til en bedre verden. Mange deltar i solidaritetsaksjoner til inntekt... Les mer »