bil ratt speedometer

Føreropplæringen virker: Færre yngre i ulykker

Ungdom blir stadig tryggere i trafikken, mens risikoen øker for eldre bilførere, særlig for menn. Mens ungdom tidligere har vært overrepresentert i ulykkesstatistikken er det altså en bedring blant de yngste, samtidig... Les mer »
søvn

Søvnkurs i Bodø

Frisklivssentralen arrangerer søvnkurset «Sov godt», med oppstart 29. januar i Bodø. Kurset kan være nyttig for de som opplever at de får for lite søvn og føler seg uopplagt i løpet av... Les mer »
utdanning

Studenter får 5000 kroner ekstra – Om de ikke er fra Nordland

Studentene skulle få penger mot at de endret bostedsadresse til Bodø. Etter kjeft fra nabo-kommunene er det bare studenter utenfor Nordland fylke som nå får, opplyser NRK. For hver student som melder... Les mer »
Læringsverkstedet

LESERINNLEGG: Kjære Lysbakken!

Etter ditt utspill i media 25. november i år, vurderte jeg lenge bare å sitte stille i båten i håp om at det ville blåse over. Men ringvirkningene av ditt utspill gjør... Les mer »
kompetanse norge

8000 innvandrere tok norskprøven i 2018

Nær 8000 innvandrere kan ta seg en velfortjent pust i bakken etter å ha gjennomført årets siste norskprøver. Prøven blir stadig viktigere. – Norsk språk åpner døren til integrering, utdanning og jobb,... Les mer »
politihøgskolen

Forskere: Politiet har blitt fjernere fra folk

25 forskere har bidratt i ny bok om politireformer. To av forskerne fra Politihøgskolen mener de kan dokumentere at politiet er fjernere fra publikum enn før. I går lanserte forskerne Vanja Lundgren... Les mer »
skole universitet

Nå blir det gradsbetegnelser på fagskoleutdanning

I Norge er det stor etterspørsel etter folk med fagskoleutdanning. 29. november kunngjorde Kunnskapsdepartementet en ny forskrift som skal bidra til å øke omdømmet til fagskolen, slik at flere velger fagskoleutdanning. NHOs... Les mer »
nki

Fagskoleutdanning får gradsbetegnelser

I Norge er det stor etterspørsel etter folk med fagskoleutdanning. 29. november kunngjorde Kunnskapsdepartementet en ny forskrift som skal bidra til å øke omdømmet til fagskolen, slik at flere velger fagskoleutdanning. –... Les mer »
af-gruppen

Slik kan drømmejobben bli din

Er du ferdigutdannet til våren? Da begynner jobbsøkingen med å lete etter stillingsannonser. Her er rekrutteringsekspertens tips når du skal søke jobb. Allerede 15. desember er søknadsfrist for nyutdannede ingeniører og økonomer... Les mer »
isaksen ndf

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil forske på gründere

Næringsministeren vil vite mer om gründere, og gir derfor fem millioner kroner til forskning om gründerpolitikk, vekst og innovasjon. 80 prosent av de største norske bedriftene er mer enn 100 år gamle.... Les mer »