munch

Edvard Munch til Den kulturelle skolesekken

Munchmuseet og Kultutanken skal sammen utvikle et formidlingsprogram om Munchs kunstnerskap. Målet er å inspirere barn og unge i hele Norge til å bli kunstinteresserte ved hjelp av en digital storsatsning i... Les mer »
peab

Bygger blomsterkasser og demokrati på Utøya

Demokrativerksted og små byggeprosjekter stod på planen da Peabs elever og lærlinger i forrige uke var på sitt årlige besøk på Utøya. I år var elleve elever fra Peabskolene i Sverige, og... Les mer »
utdanning

Streik rammer skoler i Bodø

Lønnsforhandlingene mellom Unio og KS ender fredag, om partene ikke blir enige blir blant annet over 7000 lærere over hele landet tatt ut i streik, melder flere medier. Det er tatt ut... Les mer »
kjell inge ropstad

Kjell Ingolf Ropstad i Bodø: – Familien vet best

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er Barne- og familieminister i Solberg-regjeringen, og mandag kveld besøkte han Bodø. Ingelin Noresjø som er fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse i Nordland fylkeskommune og 2. nestleder i... Les mer »
data program web

Politihøgskolen undersøker holdninger til overvåkning

Forskere ved Politihøgskolen undersøker folks holdninger til myndighetenes overvåkning. Forskerne har intervjuet et titalls personer som deltar både foran og bak kulissene i overvåkningsdebatten. Overvåkning er et brennbart tema med steile fronter,... Les mer »
utdanning

Kan bli streik i videregående- og ungdomsskoler over hele landet

Det er først og fremst lærere på ungdomstrinnet og i videregående skoler over hele landet som tas ut i streik om Unio og KS ikke blir enige i lønnsoppgjøret. Meklingsfrist er natt... Les mer »
bodø 17 mai

Her er årets 17. mai-program i Bodø

Det er snart 17. mai i Bodø og Bodø kommune har offentliggjort programmet for feiringen. Bodøposten.no har hele programmet for feiringen av nasjonaldagen i Bodø og omegn. 07.00 MUSIKK I GATENEBodø Janitsjar... Les mer »
politihøgskolen

Politiet i Norge forbereder seg på «svenske tilstander»

En lastebil kjøre inn i folkemengder i flere gater. Terrorhendelsen i Stockholm 7. april 2017 drepte fem tilfeldige mennesker, og skadet 15 alvorlig. Et hundretall mennesker til var i livsfare. Erfaringene fra... Les mer »
ku

– Må være sertifisert for å foreta elkontroll for landbruk

For å kunne foreta elkontroll på landbruksbygninger og veksthus av en viss størrelse, stiller Landbrukets Brannvernkomité (LBK) krav til at elkontrollører må ha sertifisering i henhold til NEK 405-3 Tillegg B Landbruk. Som... Les mer »
matgrill

Arrangement for ungdom i Rødøy 16. mai

Også i år inviteres det til 16. mai arrangement på Buneset, for ungdom i 9. og 10. klasse fra Rødøy og Lurøy. Det er begrenset med plasser, og påmelding starter mandag 6.... Les mer »