politihøgskolen

Skriver historien om norsk politi

Universitet i Bergen skal skrive historien om norsk politi. Med seg på laget har de førsteamanuensis Geir Heivoll fra Politihøgskolen. I perioden 2019-2022 bevilger Politidirektoratet 12 millioner kroner til å skrive historien... Les mer »
sonans

Fortsatt ledige plasser på Sonans i Bodø i januar

Mangler du det lille ekstra for å sikre deg studieplass til høsten, eller har du lenge tenkt på å ta opp fag? Sonans Utdanning har skolestart i slutten av januar, og har... Les mer »
skole universitet

Yrkesorientering for 10. klasse i Sørfold

Tirsdag 14. januar samles 10. klassinger fra hele kommunen. Lokal yrkesorientering på Rådhuset for 10. klasse har vært gjennomført i en årrekke, opplyser Sørfold kommune. – Hensikten med dagen er å informere... Les mer »
utdanning

LESERINNLEGG: Er krav til lesing og matte rasistisk?

Universitetet i California (UC) har blitt saksøkt av seks organisasjoner og fire studenter som mener de har blitt hindret i å starte en høyere utdannelse. Grunnen for dette er at de mener de... Les mer »
sea king

Hovedredningssentralen i Bodø: – Reiselivsnæringen dårlig forberedt på ulykker

Sterk økning i naturbasert turisme gir også flere ulykker. Internasjonalt konsept skal bedre forebygging og håndtering av ulykker i naturen Hovedredningssentralen tok i høst til orde for at sertifiseringer av reiselivsbedrifter og guider burde... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Regjeringen vil stanse ulovlig trafikkopplæring

Forslagene til endringer i vegtrafikkloven legges frem for Stortinget. Endringene skal bidra til å heve kvaliteten på føreropplæringen og opplæringen av utrykningsførere og yrkessjåfører. – Det skal være trygt å ferdes i... Les mer »
skole universitet

Tommel opp til folkehøgskolene

En ny studie av foreldre- og elevtilfredsheten med utdanningsløpet i Norge avdekker en del kvalitetsforskjeller mellom barnehage, skole, førstegangstjeneste og høyere utdanning. Barnehagene rundt om i Norge får nok en gang gode... Les mer »
instagram

20 millioner til å styrke ansattes digitale kompetanse

Kompetanse Norge deler ut 20 millioner kroner til opplæringsinstitusjoner for at de skal utvikle videreutdanningstilbud i digital kompetanse. Ordningen retter seg mot virksomheter og arbeidstakere som trenger mer digital kompetanse.12 prosjekter får... Les mer »
regnskap økonomi

13,5 millioner til digitalisering i havrelaterte utdanninger

Regjeringen lyser ut inntil 13,5 millioner kroner i støtte til digital kompetanse i havrelaterte utdanninger. I regjeringens oppdaterte havstrategi Blå muligheter er det fokus på betydningen av ny teknologi, digitalisering, autonomi og... Les mer »
politibil

Ildspåsettelse ved Bodin videregående skole

Politiet i Bodø rykket natt til lørdag ut til en melding om skadeverk på en gapahuk ved Bodin videregående skole på Mørkved. Deler av veggene på gapahuken var brutt løs og benyttet... Les mer »