noroff

Oversikt over ledige studieplasser

Har du enda ikke sikret deg studieplass til høsten? Se oversikt over ledige studieplasser her. I disse dager får mange svar på hovedopptaket i Samordna opptak, og ikke alle har kommet inn... Les mer »
politihøgskolen

Utvidet utenlandstilbud for politistudentene

To politistudenter er denne sommeren på trainee-opphold hos politiet i Niedersachsen i Tyskland, opplyser Politihøgskolen. Sami Müller og Katharina Kaufmann fra Politihøgskolen i Oslo (PHS) har sommeren 2019 mottatt stipend til å... Les mer »
elevorganisasjonen

Elevorganisasjonen vil skrote halvparten av kristendomsundervisningen

Siste frist for å komme med innspill til nye læreplaner var 18. juni. Nå skal Utdanningsdirektoratet lese gjennom over 7000 innspill før planene ferdigstilles og tas i bruk høsten 2020. Elevorganisasjonen håper... Les mer »
skole universitet

8703 elever får nå tilbud om skoleplass i Nordland

I overkant av 8700 elever får i dag tilbud om plass på videregående skoler i Nordland. Svarfristen for disse er 15. juli, opplyser Nordland fylkeskommune. – Selv om man har forhåndssvart vil... Les mer »
læring lærer klasse

Ledende dansk leverandør av leksehjelp kommer til Norge

Fra 1. August starter den danske virksomheten opp for fullt i Norge under navnet GoTutor. Etterspørselen etter leksehjelp øker i Norge og vi vil bidra til å hjelpe barn og unge gjennom... Les mer »
Glass og Fasadeforeningen

– Sjekk den nye læreplanen for glassfaget

Nå ligger forslag til ny læreplan i glassfaget ute til høring. I samarbeid med Glass og Fasadeforeningen, kom Faglig råd for bygg- og anleggsteknikk, i 2018 med en beskrivelse av det sentrale... Les mer »
akademikerne

LESERINNLEGG: Kommunene må satse på IKT-kompetanse

I dag mangler fire av ti kommuner viktig IKT-kompetanse. Det har konsekvenser for tjenestetilbudet til innbyggerne. Digitalisering er viktig. Innbyggerne kan få et bedre tjenestetilbud. De kan løse egne behov, søke om... Les mer »
web data pc

Hvor gode er egentlig skolelever til å vurdere sannheten i det de leser?

Forskere fra Institutt for pedagogikk, UiO, designet et eget undervisningsopplegg i kildekritikk som de testet ut på 250 norsk videregåendeelever. Resultatet var oppløftende. Elevene som fikk undervisning i kildebevissthet og kildekritikk kontra... Les mer »
afrika

Nesten 20.000 nye innvandrere har tatt norskprøven hittill i år

Hittil i år har 19.600 innvandrere gjennomført norskprøven. Prøven kan være en døråpner inn til arbeidslivet. Men mange arbeidsgivere kjenner prøven for dårlig. – Norsk språk åpner døren til integrering, utdanning og... Les mer »
politihøgskolen

Nytt kull fra Politihøgskolen i Bodø klar til innsats

Et nytt stort kull er uteksaminert fra Politihøgskolen, og er klar til innsats for etaten og samfunnet. Dette ble som vanlig behørig markert ved høgskolens avdelinger i Bodø, Stavern og Oslo. Avslutningene... Les mer »