utdanning

Rekordmange søker etter- og videreutdanning ved Politihøgskolen

Stadig flere søker seg til etter- og videreutdanning (EVU) ved Politihøgskolen. Dette har vært en utvikling over flere år, og tallene for våren 2019 viser rekordstor interesse. I studieåret 2017/2018 var det... Les mer »
Foto: Liv Aarberg

Statsråd Iselin Nybø kommer til Bodø

15. april er det søknadsfrist for høyere utdanning og statsråd Iselin Nybø (V) kommer mandag 25. mars til Bodø for å få flere elever til å velge lærerutdanning. Det er et stort... Les mer »
penger

Husbanken har avdekket juks med bostøtte blant studenter

2 300 studenter får avslag på bostøtte for februar. Husbanken avdekket at de har unnlatt å opplyse om at de mottar støtte fra Lånekassen. Husbanken vil også kontrollere tidligere utbetalinger, og urettmessig... Les mer »
nfd

Flere velger fiskeri- og havbruksfag

Ferske søkertall til landets videregående skoler viser større interesse for sjømatnæringen. – Dagens unge skal skape fremtidens sjømatbedrifter og arbeidsplasser. Derfor er det flott at de tar utdanningsvalg som sikrer fremtidig forvaltning... Les mer »
fn new york

Lærere fra Bodø til FN i New York

Caroline M. Danzinger og Ellen-Marie Stein er lærere ved Bodin videregående skole. Nå reiser de på studiereise til FN i New York, sammen med 14 andre lærere fra hele landet. Det er... Les mer »
vaksine

Gratis vaksine for russen i Bodø

Formannskapet i Bodø vedtok torsdag at årets russekull – og framtidige russekull – skal få gratis vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse, ifølge Avisa Nordland. Som et forebyggende tiltak ble russekullet 2018 tilbudt gratis... Les mer »
karl Johan

Mange flytter til Bodø – Men mange bodøværinger flytter til Oslo

Bodø og omegn vokser i antall innbyggere. Tilstrømmingen av både nyfødte og tilflyttede har vært stabil de siste årene. Bodø er en by i vekst og med mange tilbud innen utdanning, karriere... Les mer »
kantar hr norge

Ny undersøkelse: Nordmenn stortrives på jobb

Åtte av ti arbeidstakere i Norge er godt fornøyd med jobben sin, viser arbeidslivsundersøkelsen, ALx fra HR Norge og Kantar TNS. – Dette er et skyhøyt tall, sier daglig leder i HR... Les mer »
utdanning

Politihøgskolen: 4063 søkte politiutdanning

For tredje år på rad synker søkertallene til politiutdanning. Men det er likevel fortsatt mange som vil bli politi, og Politihøgskolen vil trolig også i år ha mange og svært godt kvalifiserte... Les mer »
caritas

Årets Operasjon Dagsverk tildelt Caritas Norge

Elevtinget besluttet mandag kveld at Operasjon Dagsverk 2019 skal tildeles Caritas Norge, og våre prosjekter for ungdommer utsatt for tvangsarbeid i koboltgruvene og militsene i DR Kongo. – Caritas Norge er veldig glad... Les mer »