clia

OldenLoen i Norge nominert til årets cruisehavn i verden!

OldenLoen er nominert til Sea Trades Årets Cruisehavn, i selskap med Yokohoma havn i Japan og Zadar havn i Kroatia. Hvert år kårer cruiseorganisasjonen Sea Trade årets cruisehavn. I år er OldenLoen... Les mer »
hurtigruten

Hurtigruten lanserer tre nye hybridskip: Skal seile ekspedisjonscruise langs norskekysten

Hurtigruten fortsetter gigantsatsingen på grønn teknologi: Etter omfattende oppgraderinger vil tre av Hurtigrutens skip bli splitter nye ekspedisjonscruiseskip – med batteripakker, miljøvennlig hybridframdrift og nye navn. Skipene får navnene MS Maud, MS... Les mer »
havn skip

Elektrifisering av norskekysten – Nettreguleringen må endres!

Vi trenger en nettregulering som gjør det attraktivt for nettselskapene å legge til rette for elektrifisering av skipsfarten langs kysten. Regjeringen har ambisjon om å halvere klimagassutslippene fra innenriks sjøfart og fiske... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriministeren vil rydde opp i turistfiskenæringen

Fiskeriminister Harald T. Nesvik varsler oppgjør med de useriøse aktørene i turistfiskenæringen, og inviterer næringen og myndighetene til et møte. – I løpet av sommeren har vi fått meldinger om at det... Les mer »
fisking

Bodø Fiskarlag roper varsko om turistfisket

Det har i den siste tiden vært flere medieoppslag om turistfiske i Nord-Norge der Tollvesenet har rapportert om beslag av relativt store mengder fisk. Nå roper Bodø Fiskarlag varsko. – Vi deler... Les mer »
reinebringen lofoten

Avisa Lofoten: – Lofoten kryr av finske turister

De to venninnene Jenna Kivijärvi (21) og Sina Sarpola (21) forteller at de for bare noen få år siden var uvitende om Lofoten. Det samme var de fleste andre finlendere, ifølge Avisa... Les mer »
innovasjon norge

Innovasjon Norge beklager Sommarøy-saken

Innovasjon Norge beklager at man har bidratt til å skape en historie om Sommarøy i Troms der det ikke var tydelig at dette var en markedskampanje Innovasjon Norge sto bak. Innovasjon Norges... Les mer »
The Museum of Norwegian Occasions

Tacofredag, Brasilkampen i ’98 og Pappaperm

For andre året på rad bygges hele Glasmagasinet i Oslo om og blir til The Museum of Norwegian Occasions. Også denne sommeren gir The Museum of Norwegian Occasions på Glasmagasinet turister mulighet... Les mer »
finnmark troms

Hva er spesielt med turistene i Nord-Norge?

Nord-Norge kan by på et helt unikt landskap, men er også den regionen i Norge som er vanskeligst og i mange tilfeller også dyrest å komme seg til. Så hva er det... Les mer »
innovasjon norge

Tidsfri sone er blitt snakkis i hele verden!

Millioner av mennesker verden over har latt seg sjarmere av historien om Sommarøy i Troms, som kaster klokka og jobber for å bli verdens første tidsfrie sone. Det hele startet med en... Les mer »