widerøe

Nytt liv i det gamle gruvesamfunnet Sulitjelma

Omgitt av majestetiske fjell, isbreer og et av Norges største uberørte fjellandskap, ligger det gamle gruvesamfunnet Sulitjelma. I det som en gang var landets nest største industriarbeidsplass, er det nå fornyet optimisme... Les mer »
sommer

Rekordstor vekst i Airbnb-utleie i sommer

Airbnb fortsetter å vokse i Norge, og nådde nye høyder denne sommeren. Nordmenn tjente 1,1 milliarder kroner på utleie gjennom Airbnb i sommer. Totalt var det 2 212 000 solgte romdøgn via... Les mer »
finnmark troms

Etablerer nordnorsk reiselivskonsern

Nord-Norge lykkes best når vi samarbeider i landsdelen. Nå går fire ledende aktører innenfor nordnorsk reiseliv sammen for å sikre at verdiene fra reiselivsnæringen kommer Nord-Norge til gode. Bedriftene etablerer selskapet Best... Les mer »
Foto: Frankemann

Gildeskål kommune samler næringslivet for satsing som reiselivsdestinasjon

Gildeskål kommune inviterer næringsaktører og andre interesserte til workshop om utvikling av Gildeskål som reiselivsdestinasjon. Steinar Jøraandstad, gründer og konseptutvikler med solid erfaring fra opplevelsesnæringen, forteller Gildeskål kommune. Worshopen arrangeres onsdag 2. oktober kl. 09.00... Les mer »
clia

OldenLoen i Norge nominert til årets cruisehavn i verden!

OldenLoen er nominert til Sea Trades Årets Cruisehavn, i selskap med Yokohoma havn i Japan og Zadar havn i Kroatia. Hvert år kårer cruiseorganisasjonen Sea Trade årets cruisehavn. I år er OldenLoen... Les mer »
hurtigruten

Hurtigruten lanserer tre nye hybridskip: Skal seile ekspedisjonscruise langs norskekysten

Hurtigruten fortsetter gigantsatsingen på grønn teknologi: Etter omfattende oppgraderinger vil tre av Hurtigrutens skip bli splitter nye ekspedisjonscruiseskip – med batteripakker, miljøvennlig hybridframdrift og nye navn. Skipene får navnene MS Maud, MS... Les mer »
havn skip

Elektrifisering av norskekysten – Nettreguleringen må endres!

Vi trenger en nettregulering som gjør det attraktivt for nettselskapene å legge til rette for elektrifisering av skipsfarten langs kysten. Regjeringen har ambisjon om å halvere klimagassutslippene fra innenriks sjøfart og fiske... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriministeren vil rydde opp i turistfiskenæringen

Fiskeriminister Harald T. Nesvik varsler oppgjør med de useriøse aktørene i turistfiskenæringen, og inviterer næringen og myndighetene til et møte. – I løpet av sommeren har vi fått meldinger om at det... Les mer »
fisking

Bodø Fiskarlag roper varsko om turistfisket

Det har i den siste tiden vært flere medieoppslag om turistfiske i Nord-Norge der Tollvesenet har rapportert om beslag av relativt store mengder fisk. Nå roper Bodø Fiskarlag varsko. – Vi deler... Les mer »
reinebringen lofoten

Avisa Lofoten: – Lofoten kryr av finske turister

De to venninnene Jenna Kivijärvi (21) og Sina Sarpola (21) forteller at de for bare noen få år siden var uvitende om Lofoten. Det samme var de fleste andre finlendere, ifølge Avisa... Les mer »