redningsselskapet

Viking Cruises gir én million kroner til Redningsselskapet

Redningsselskapet skal bruke pengegaven til å satse mer på utfordringer knyttet til krevende masseevakueringer. Gaven fra Viking Ocean Cruises og styreleder Torstein Hagen gis som en takk for innsatsen Redningsselskapet bidro med... Les mer »
Rederiforbundet

Rederiforbundets konjunkturrapport 2019: Fremtidstro i tøffe markeder

Norske rederier forventer økt lønnsomhet og flere nyansettelser i 2019. Det viser Rederiforbundets konjunkturrapport for 2019, som ble overlevert til statsminister Erna Solberg i går. Til tross for svært krevende markeder de... Les mer »
nho reiseliv

Vindkraftplanen: NHO Reiseliv bekymret for naturtap

Satsingen på fornybar energi må skje med minst mulig tap av norsk natur, mener NHO Reiseliv. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) presenterte mandag sitt forslag til en nasjonal ramme for vindkraft på land.... Les mer »
lofoten reine

Rekordstor interesse for å selge Norge som feriemål

I dag går startskuddet for Norwegian Travel Workshop (NTW) i Ålesund, hvor rekordmange norske reiselivsaktører og turoperatører fra hele verden møtes. -Norge er populært, og vi ser stor vekst i interesse for... Les mer »
tak brann

Senjatrollet brent ned

Flere medier melder at turistattraksjonen Senjatrollet i Troms ble fullstendig nedbrent torsdag ettermiddag etter en brann. To personer skal være fraktet til sykehus i Finnsnes etter å ha pustet inn røyk fra... Les mer »
fisk

Nytt kulturguidestudie på Lofoten reiselivfagskole

Studiet er et toårig yrkesrettet høyere utdanningstilbud som skal kvalifisere natur- og kulturguider til arbeid i kommersielle reiselivs- og opplevelsesbedrifter, destinasjonsselskaper eller offentlig sektor, opplyser Nordland fylkeskommune. – Vi er veldige glade... Les mer »
norsk folkehjelp

Mobilisering av frivillige for cruiseskipet Viking Sky

Den frivillige innsatsen i forbindelse med evakueringen av cruiseskipet Viking Sky fortsetter. Frivillige mannskaper har vært til stede i Brynhallen i hele natt. Søndag er nye mannskaper kommet til, slik at beredskapen... Les mer »
å rorbuer as

Satser på rorbu-turisme i Lofoten

Lofoten har med tiden blitt et populært reisemål for turister fra både inn- og utland. Årsakene er den imponerende naturen, maten og den autentiske følelsen av å overnatte i de berømte rorbuene.... Les mer »
Visit Lyngenfjord

Espen Nordahl skal utvikle ny toppturdestinasjon i nord

I mange år har Lyngsalpene vært den store motoren og den sterke merkevaren for å trekke ski turistene mot nord og sesongen mars til april er høysesong for reiselivet i Lyngen og... Les mer »
bellona

Bellona: Null utslipp fra cruise for hele kysten

Det er svært gledelig at Oslo og en rekke andre cruisekommuner nå viser sin vilje for å redusere miljøkonsekvensene fra cruisetrafikken. Nå må landsdekkende virkemidler på plass slik at hele kysten får... Les mer »