havn skip

44 millioner kroner til mer effektive og miljøvennlige havner

– 5 prosjekt får nå støtte til investering i mer effektive og miljøvennlige havner. Det er med på å styrke sjøtransportens konkurransekraft, sier samferdselsminister Jon Georg Dale. – Det har vært stor... Les mer »
fartsgrense

8 av 10 råkjører i 80-sonen – Men vi ønsker å bevare fartsgrensa

Norske bilister kjører for fort – og mange gjør det konsekvent. Det viser en landsomfattende Trygg Trafikk-undersøkelse blant norske bilister. Undersøkelsen avslører nordmenns holdninger, vaner og uvaner knyttet til fart. – Det... Les mer »
elektrisitet

Norsk teknologi kan spare europeere for strøm tilsvarende 35 millioner husstander

Sju land har allerede tatt systemet i bruk og nå krever EU at alle tog i løpet av 2020 utstyres med slik spareteknologi. Det gir betydelig klimagevinst. – Vi har utviklet et... Les mer »
ford

Stor test av ladbare hybridvarebiler: Kjørte 3 av 4 km på ren elektrisitet

20 Transit Custom ladbare hybridvarebiler har deltatt i et stort testprosjekt i London det siste året. Bilene har tilbakelagt over 240 000 km, og hele 75 % av kjørelengden skjedde på ren... Les mer »
Danske Bank

Forbrukerøkonom: – El-sparkesykkel kan fort bli dyrt

El-sparkesyklene er årets sommerfarsott i hovedstaden og mange har latt seg lokke til å suse gjennom bygatene. Men bruker du dem mye kan det hele fort bli en dyr affære. Danske Banks... Les mer »
cv mal

Slik effektiviserer du sommeroppryddingen

Nå nærmer sommeren seg, og etterlengtede dager med sol og varme venter. Men før det er tid for en avslappende ferie, vil mange nordmenn rydde opp og rense ut hjemme, i kjelleren... Les mer »
jernbane

Nye beregninger: Nord-Norgebanen kan koste 120 milliarder

Mandag offentliggjorde Jernbanedirektoratet en ny utredning av en jernbane mellom Fauske, via Narvik og til Tromsø, den såkalte Nord-Norgebanen. Bestillingen fra Samferdselsdepartementet er en kostnadsberegning og en samfunnsøkonomisk analyse av Nord-Norgebanen. Beregningene viser... Les mer »
havn skip

Startskudd for landstrøm til godsskip i Oslo

Oslo Havn har fått 9 millioner i Enova-støtte for å kutte utslipp fra skip til kai hos Heidelberg Cements, som leverer sement og produserer betong i Oslo. Det nye anlegget skal stå... Les mer »
transport

500 millioner til utslippsfri næringstransport

Enova varsler ny ordning som skal gi en effektiv utrulling av nullutslippsløsninger i næringstransporten. Nærmere 500 millioner kroner i året øremerkes det nye Nullutslippsfondet. Et av de første satsingsområdene blir å få... Les mer »
freetrailer

Gratis utlån av tilhengere med Freetrailer

Teknologiselskapet Freetrailer muliggjør gratis utlån av tilhengere gjennom en unik delingsøkonomisk forretningsmodell. Bare i Norge er tjenesten benyttet mer enn 35 000 ganger. Nå ønsker selskapet å legge lista enda høyere, og... Les mer »