trondheim havn

Styrker satsing på autonome fartøy

Autonomiklyngen på havna i Trondheim blir en del av Arenaprogrammet i klyngesatsingen til Siva, Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Nå fortsetter profileringen av Trøndelag og Norge som verdens beste på autonomi. Som en... Les mer »
up

Vogntog kjørte av veien – E6 i Trofors stengt

Politiet rapporterer at et vogntog har kjørt av veien på E6 i Trofors i Grane kommune natt til onsdag. Nødetatene rykket ut til stedet i 11-tiden. Sjåføren hadde kommet seg ut og... Les mer »
peugeot

Peugeot e-Expert – Utslippsfri varetransport

Som et ledd i strategien om å tilby 100 prosent utslippsfrie nyttekjøretøy innen 2021, slippes det nå bilde av e-Expert. Peugeot vil lede an i strategien for å tilby utslippsfrie nyttekjøretøy, og... Les mer »
ambulansebil

Trafikkulykke i Flakstad med trailer og personbil

Politiet har mottatt en melding om en trafikkulykke mellom en trailer og en personbil på Straumsnes i Flakstad i Lofoten. Trafikkulykken skjedde i 16-tiden onsdag. En person skal være skadet, men skadeomfanget... Les mer »
mat middag

Restaurant i Lofoten boikotter varer fra utenlandske vogntog

Restaurant Lofotmat i Henningsvær skriver på Facebook at de heller ikke denne vintersesongen kommer til å ta imot varer som blir levert med vogntog/lastebiler fra utenlandske selskaper, opplyser Resett. Årsaken skal være et dødsfall... Les mer »
color line

Color Line skal transportere containere på skip og tog gjennom Europa til og fra Oslo

Color Line har etablert en nyskapende intermodal transportløsning med skip fra Oslo til Kiel og tog videre til Verona i Italia. Løsningen er både mer miljøvennlig og kostnads- og tidseffektiv sammenliknet med... Les mer »
Citroën

Nye elektriske varebiler fra Citroën

Gjennom sin 100 år lange historie har nyttekjøretøy vært viktig for Citroën. Nå lanserer de andre generasjon elektriske varebiler. Med en markedsandel på 9,2 prosent er Citroën nå den sjette største produsenten... Les mer »
hurtigruten

Hurtigruten tester drivstoff som kan revolusjonere shippingbransjen

Hurtigruten utfordrer norske myndighetene på veien mot målet om å operere helt utslippsfritt. Som første cruiserederi i Norge testes nå Biodiesel som potensielt kan redusere CO2-utslipp med 95 prosent om bord på skipet... Les mer »
fly nordland

Avinor leverer anbefaling om lufthavnstruktur i Lofoten, Ofoten og Vesterålen 1. februar

Det omfattende utredningsarbeidet Avinor har gjort i samarbeid med eksperter og Statens Vegvesen nærmer seg nå slutten. Det omfattende utredningsarbeidet Avinor har gjort i samarbeid med eksperter og Statens Vegvesen nærmer seg... Les mer »
geta

Stor interesse for ny bedriftsordning: Bytter bil med buss, sykkel og gange

Mer enn 60 000 arbeidstakere på Nord-Jæren benytter seg allerede av bedriftstjenesten Hjemjobbhjem som har som mål å få flere til å bytte ut bilen med andre transportmidler når de skal på jobb.... Les mer »