vinter trafikk vei

Ny teknologi vil bedre sikkerheten på veien

Nytt veiprosjekt satser på teknologiutvikling – skal gjøre veien sikrere for bilister og jobben tryggere for anleggsarbeidere. Når AF Gruppen skal bygge hoveddelen av nye E39 mellom Kristiansand og Mandal, inngår forskning... Les mer »
Bertel O. Steen

Endelig er Norge en del av Europas elbilpolitikk

Den norske politikken har bidratt til høyt elbilsalg, og med det fått ned gjennomsnittutslippet av CO2. Men Europas utslippsmål gjelder bilprodusentene, og siden Norge ikke produserer egne biler, er det viktig at... Les mer »
vinterdekk

Advarsel: Underkjølt regn gjør veiene om til en stor skøytebane

Regn som fryser til is på bakken er det vanskeligste føret å kjøre bil på. Veksling mellom høst- og vintervær øker faren for vanskelige kjøreforhold. – Følg med på værmeldingen for å... Les mer »
vinter trafikk vei

Snøen inntar vei-Norge: Pass på dette når du skal ut å kjøre!

Store deler av landet våknet i dag opp til hvite veier, noe som kan by på utfordringer. Når vinteren fester grepet gjelder det å tilpasse seg etter forholdene, men likevel gambler mange... Les mer »
veier

NCC i døgnberedskap på norske vinterveier

Med ny vintersesong for døra er NCC Road Services driftsmannskap i beredskap døgnet rundt for å trygge trafikksikkerheten på norske riks- og fylkesveier. Høysesongen for brøyting, snørydding, strøing, salting, ishøvling og annet... Les mer »
vei sommer norge

Punger ut 6,5 milliarder for tomtekjøp til norske veier

De siste fem årene har Statens vegvesen brukt ca. 6,5 milliarder kroner på tomtekjøp. Nesten halvparten dekkes av bilistene – gjennom bompenger. Det viser en gjennomgang NAF-magasinet Motor har gjort. Tidligere i... Les mer »
refleks

Slik går du tryggere i trafikken i høstmørket

Om høsten er det dobbelt så stor sjanse for at fotgjengere blir utsatt for en trafikkulykke, sammenlignet med sommeren. Her er rådene som gjør deg tryggere til fots i trafikken. Tall fra... Les mer »
frende

Slik blir halloween-feiringen trygg i år

Det er ikke fritt frem for å gjøre knep og rampestreker hvis du ikke får fylt godteposen på halloween. Politiet opplever hvert år at noen tar det altfor langt. – Tyveri av... Les mer »
naf

Skummelt for de Halloween-kledde barna uten refleks!

Halloween er rett rundt hjørnet. En hyggelig kveld hvor tusenvis av barn går fra hus til hus på godterijakt, kan fort bli både bilistens og ditt verste mareritt. – Husk refleks til... Les mer »
veiarbeid

Tre nye veinavn i Hamarøy

Tre nye veinavn i Hamarøy er foreslått og er nå ute på offentlig ettersyn, opplyser Hamarøy kommune. Følgende nye veinavn er foreslått: Vågen, Hestvikveien og Hillingsagpollen. Frist for eventuelle merknader til de... Les mer »