refleks

Refleksdagen: Hadde du sett fotgjengerne uten refleks?

De mørkkledde fotgjengerne ville vært veldig vanskelig å se for bilisten uten refleks. Likevel bruker bare 4 av 10 alltid refleks i mørket. – Det er alarmerende at så få bruker refleks.... Les mer »
naf

NAF om nye vogntogkrav: – Gir håp om tryggere vinterveier

Farlige vogntog på norske vinterveier skaper bekymring blant bilistene. NAF har også vært på banen angående problemet. – Det er svært gledelig at samferdselsministeren vil innføre strengere krav til vinterdekk og flere... Les mer »
natt sentrum

Voksne må få på seg refleksen i høstmørket!

Kontrasten mellom godt synlige barn med refleksvest og en voksen uten refleks er enorm. – Det holder ikke å sørge for at barna har refleks, hvis du slurver og glemmer deg selv.... Les mer »
trygg trafikk

Husk Refleksdagen 17. oktober!

Den tredje torsdagen i oktober markeres Refleksdagen over hele landet. Her er Trygg Trafikks reflekstips som gjør deg synlig i mørket. Trygg Trafikks 5 beste reflekstips: Fest refleks på alle jakker, sekker... Les mer »
ratt subaru

Irriterer seg over lusekjøring

7 av 10 har opplevd farlige situasjoner i trafikken forbindelse med at bilister kjører under fartsgrensen. Mange av oss har opplevd å ligge bak et kjøretøy som ligger godt under fartsgrensen. Når... Les mer »
vinter vei

Statsbudsjettet: Skuffende lite til sikkerhet på veien

Yrkestrafikkforbundet er skuffet over manglende satsning på rassikring og sikring av norske tunneler. – Det er på flere områder et godt budsjett for samferdselssektoren i Norge, men regjeringen skuffer på flere områder,... Les mer »
bildekk

Økt trafikkfare med slitte dekk

Hvor sikre er dekkene som sitter på bilen din? Michelin stiller seg bak forslaget om å teste dekkenes egenskaper på vått føre i slitt tilstand, ved nedre lovlige mønsterdybde.  Mangel på minstekrav... Les mer »
samsung mobil

Nå kan du laste ned ditt digitale førerkort

Statens vegvesen har de siste årene utviklet flere digitale løsninger, som gir økt fleksibilitet og tilgjengelighet for brukerne, samtidig som Statens vegvesen kan utøve de viktigste oppgavene på en mer effektiv måte.... Les mer »
tunnel

Krasjet i Ballangen – Bilfører stakk av men ble arrestert

Det skal ha vært et sammenstøt mellom to biler på E6 i Forsøtunnellen i Ballangen onsdag morgen. Den ene bilen var en arbeidsbil ifm. vegarbeid. Fører stakk fra stedet i bil. Kjørte... Les mer »
høst billys

– Senk farten på glatte veier

Det er meldt snø og fare for glatte kjøreforhold flere steder i landet. Forsikringsselskap minner om å tilpasse farten til veiføret, og å ikke overvurdere egne ferdigheter på glatta. Nå har det... Les mer »