vinter trafikk vei

Forbered deg på kolonnekjøring i vinterstormen

Med vinterens første vinterstorm på vei inn over Sør-Norge starter sesongen for kolonnekjøring og stengte fjelloverganger. Kolonnekjøring er krevende, stressende og ikke helt ufarlig. – Forbered deg før turen. Ha mat, drikke,... Les mer »
politibil

Front-mot-front ulykke i Meløy

Nødetatene rykket ut etter at man fikk en melding om en trafikkulykke på FV 17 på Reipå i Meløy natt til tirsdag. To biler var involvert, ifølge politiet. Det var redusert fremkommelighet... Les mer »
natt sentrum

Refleks til hund har kort levetid

De fleste ulykker skjer i tettbygde strøk med gatebelysning, og faren er ekstra stor på morgen- og kveldsturen. – En god refleks er synlig på 125 meters avstand når den blir truffet... Les mer »
vinter trafikk

Junkerveien i Bodø er nå mer trafikksikker – Spesielt i mørketiden

Junkerveien er nå oppgradert med nye gatelys og fortau. Fortauet går langs Junkerveien fra «Keiseren» forbrenningsanlegg ved den nye rundkjøringen til Thalleveien, opplyser Bodø kommune. – Junkerveien er nå ferdig oppgradert med... Les mer »
ambulansebil

Kvinne død i trafikkulykke i Svolvær

En kvinne i 80-årene døde etter en trafikkulykke i Svolvær torsdag, opplyser Nordland politidistrikt. En kvinne i 40-årene ble hardt skadet i samme ulykke. To biler og fire personer var involvert i... Les mer »
vinter

Fare for underkjølt regn – Vurdér å la bilen stå!

Det er sendt ut farevarsel om underkjølt regn i hele Norge med unntak av Finnmark fra natt til tirsdag 3. desember. Regn som fryser til is på bakken er det vanskeligste føret... Les mer »
politiet

Trafikkulykke på Straumsnes i Lofoten: To personer skadet

Politiet rapporterer om en trafikkulykke på Straumsnes i Vest-Lofoten tirsdag morgen i 7-tiden. To personer skal ha vært involvert. Begge personene skal være skadet, men omfanget er usikkert. De to er fraktet... Les mer »
skred

Snøskred i Narvik: Full stans på Ofotbanen

Et snøskred mandag førte til full stans i togtrafikken mellom Narvik og Kiruna. I tillegg ble 750 personer innesperret i Beisfjord i Narvik etter et snøskred stengte eneste vei til bygda, opplyser... Les mer »
veier

8 personer omkom i trafikken i november

Totalt har 96 personer mistet livet i trafikken i 2019 mot 102 på samme tid i fjor. Ingen barn under 16 år har omkommet i trafikken så langt i år. – Selv... Les mer »
lade elbil

Enova støtter hurtigladere langs Kystriksveien og Lofoten

Enova utlyser en konkurranse om områdeutbygging av ladeinfrastruktur for elbil i Nordland. I alt elleve nye ladesteder skal etableres. – Med denne utlysingen vil vi få på plass et grunnleggende ladenettverk langs... Les mer »