veiarbeid

Jordras i Narvik: Stenger vei for trafikk

Politiet melder at det har gått jordras på Beisfjordveien i Narvik natt til tirsdag. Raset har gått ved indre Katleberget. En innringer til politiet forteller at det går flere ras i området.... Les mer »
fartsgrense

Hekken din kan gjøre skoleveien farlig

Mandag er det skolestart, med mange nye, små trafikanter langs veiene. – Klipp hekken og gjør skoleveien tryggere, oppfordrer Codan Forsikring. Å sørge for fri sikt er så viktig at ansvarsforholdet er nedfelt... Les mer »
af gruppen

Slik blir verdens beste vei en virkelighet i Norge

Kan vi bygge verdens beste vei? spurte AF Gruppen og Norconsult da de inviterte til debatt i Arendal. – Det er ikke et mål i seg selv. Det viktigste er at den... Les mer »
norconsult

LESERINNLEGG: Nøkkelen til klimagassreduksjon i samferdselsutbygging

I Nasjonal transportplan (2018 – 2029) skal det brukes 1000 milliarder kroner på samferdsel. Prosjektene har kommet dit på bakgrunn av forhandlinger og politiske valg, og er prioritert utfra blant annet samfunnsnytte.... Les mer »
politi

Laserkontroll i Mosjøen: En mann mistet førerkortet

Utrykningspolitiet har avholdt laserkontroll ved Ravatnet. To bilførere fikk forenklede forelegg. En fører fikk førerkortet beslaglagt. Han kjørte i 120 km/timen, det er 80 km/timen på stedet. Mannen som mistet førerkortet var... Les mer »
continental

– Kan hindre en rekke ulykker mellom bil og sykkel

Continental har utviklet en liten radar som kan monteres på bilen for å forhindre ulykker mellom biler, sykler og gående.  Teknologiselskapet Continental har avduket en ny kortdistanseradar som vil gjøre det tryggere... Les mer »
naf

Lav politiker-tillit i ny NAF-undersøkelse

Politikerne forstår ikke utfordringene på min hverdagsreise, svarer over halvparten en i ny NAF-undersøkelse. – Det er folk utenfor byene og de med de aller laveste inntektene som i minst grad føler... Les mer »
veiarbeid

Nå kan du søke støtte til å fremme gode holdninger i trafikken i Nordland

Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) gir midler til å gjennomføre tiltak som vil være med å fremme gode holdninger i trafikken. Nordland fylkeskommune oppfordrer til at man søker før 1. oktober. Kommuner, lag/foreninger,... Les mer »
trafikk skilt

Mange stikker av etter å ha kjørt på dyr

Hver sommer opplever bønder at dyr på beite blir påkjørt, uten at bilistene varsler om det. Store dyrelidelser kunne vært unngått om flere varslet fra. – Jeg tror det er for liten... Les mer »
elektrisk sparkesykkel

Elbilforeningen: Kjøp lovlig sparkesykkel!

Den nye farsotten elektrisk sparkesykkel er stadig vanligere å se i bybildet. – Kjøp den lovlige varianten, oppfordrer Elbilforeningen. – Vi får stadig henvendelser fra folk som enten skal kjøpe eller har... Les mer »