nordland fylke

Nordland fylkeskommune: Tjenestenivået til nordlendingene utfordres

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har utarbeidet forslag til nytt inntektssystem for fylkeskommunene, som nå er ute til høring med høringsfrist 8. mars 2019, opplyser Nordland fylkeskommune. – Vi har fått gehør for en... Les mer »
alkohol bilfører

Ville du stoppet en promillekjører?

Hver dag kjører berusede sjåfører mer enn 200.000 kilometer med personbil på norske veier. 1 av 5 unge tror ikke de hadde stoppet en som har drukket alkohol fra å kjøre bil.... Les mer »
bodø vinter

Nå skal Miljøvernforbundet etableres i Bodø

Snart får den landsomfattende miljøvernorganisasjonen en egen Bodø-avdeling. 27. februar arrangeres det nemlig et etableringsmøte for Miljøvernforbundet Bodø. Etableringsmøtet skal etter det Bodøposten.no erfarer omhandle lakseoppdrett, vindmøller, jordvern og veisalting. Møtet går... Les mer »
naf

VIDEO: NAF krever flere kontroller av vogntog

Vogntog som ikke er skodd for norske vinterveier utgjør en uakseptabel risiko for bilistene. – Kravene til vogntogene må skjerpes og kontrollene økes, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i medlemsorganisasjonen NAF. Konsekvensene kan... Les mer »
veier

Stor opinionsundersøkelse: Veiprising er fremtidens bilavgift

Veiprising bør erstatte noen eller samtlige av dagens bilavgifter, og kollektivtransport er for de fleste ikke et alternativ til bilen. Dette er hovedfunnene i en stor befolkningsundersøkelse som Kantar har gjennomført for... Les mer »
vinter

Politiet: Mange viltpåkjørsler i Nordland

Politiet rapporterer om flere viltpåkjørsler i fylket på søndag ettermiddag og kveld. Politiet oppfordrer nå bilførere i Nordland å være ekstra oppmerksomme og kjøre forsiktig. Les mer »
naf

Firepartiregjeringen: Skritt i riktig retning på bompenger

Samferdsel, bompenger og infrastruktur vies mye plass i den nye regjeringsplattformen for regjeringen utgått av Høyre, Venstre, Frp og Krf. – De signaliserer tiltak som kan få ned bompengebelastningen med om lag... Les mer »
faksimiler

Krever strakstiltak for vinterdekk på utenlandske vogntog

Norges Lastebileier-Forbund (NLF)-direktør Geir A. Mo ser med bekymring på det store antallet ulykker med utenlandske vogntog så langt denne vinteren. Han ber nå myndighetene om å innføre strengere krav til dekk... Les mer »
militær kolonne

Militær trafikk på veiene i Troms

Fra torsdag 17. januar vil det være militær trafikk på veiene mellom Sørreisa og Bardufoss, samt at veier mellom Stangnes havn i Harstad og til Åsegarden vil bli påvirket fra fredag 18.... Les mer »
tunnel

6 tunneller i Salten mangler DAB-dekning

Det er oppdaget manglende dekning i seks tunneler på E6 i Salten mellom Bodø og Bognes. Nå skal dekningen bedres, ifølge Saltenposten. Siden kontrollen i fjor sommer er det nå bedre dekning... Les mer »