nornickel

Nornickel med frivillig miljømaraton i nord

Nornickel, som er en av de største nikkel- og palladiumgruve- og smeltefirmaene, investerer milliarder av amerikanske dollar i miljøutvikling for å støtte naturreservater og spesielt beskyttede territorier. Nornickel tilbringer omtrent en fjerdedel... Les mer »
f-16

Arctic Challenge Exercise i Bodø er i gang

De siste dagene har rundt 850 deltakere fra ni nasjoner etablert seg på Luftforsvarets base i Bodø. Gjennom samarbeidet Nordic Defence Cooperation (NORDEFCO) har de nordiske landene Sverige, Norge og Finland invitert... Les mer »
jødehat

LESERINNLEGG: Nye advarsler til jødene

Gjennom mange år har vi sett og omtalt en utvikling som skaper uro blant gjenlevende jøder i Europa. Tydeligst har dette vært i Frankrike hvor hyppige blodige angrep har manet frem følelsen av en langsomt mørknende... Les mer »
nordic lights

Nordic Light skal selge e-sigaretter i Sverige – Til nordmenn

I påvente av at norske politikere skal gjennomføre det Stortinget lovet i 2016, starter det norske selskapet Nordic Light nå salg i Sverige. Målgruppen er nordmenn. Nordic Light er et norsk selskap... Les mer »
politihøgskolen

Politiet i Norge forbereder seg på «svenske tilstander»

En lastebil kjøre inn i folkemengder i flere gater. Terrorhendelsen i Stockholm 7. april 2017 drepte fem tilfeldige mennesker, og skadet 15 alvorlig. Et hundretall mennesker til var i livsfare. Erfaringene fra... Les mer »
norsk landbrukssamvirke

Grensehandelen: Norge går glipp av 7 milliarder kroner i verdiskaping!

– Norsk handel i Sverige tilsvarer omsetningen til hele 215 Rema-butikker, sier Helene Lillekvelland, fagsjef samfunnsøkonomi i Norsk Landbrukssamvirke. Nordmenn har aldri handlet mer i Sverige enn vi gjorde i fjor. SSB... Les mer »
vinter vei

Diskuterte samarbeid om tungbilkontroll med svenskene på EU-møte

– Hver vinter er det en stor debatt i Norge om vinterkjøring og utenlandske vogntog. Jeg er derfor svært glad for at vi fikk positive signaler fra svenskene på møtet, og at... Les mer »
gulating

Gulating til kamp mot grensehandelen

Norske alkoholavgifter er de høyeste i verden, med stadig økende grensehandel og organisert kriminalitet som resultat. For å ta opp kampen fyller derfor Gulating nå sine butikker over hele landet med varer... Les mer »
roscongress

Stefan Löfven til International Arctic Forum 2019

Den russiske presidentens rådgiver, Anton Kobyakov, og den svenska ambassadøren i Russland, Peter Ericson, møttes nylig i Moskva for å diskutere utenrikspolitikk og samarbeid mellom landene. Samtidig ble det også avklart at... Les mer »
abb

ABB viste fremtiden til Angela Merkel og Stefan Löfven

Forbundskansler Angela Merkel og statsminister Stefan Löfven fikk et glimt inn i fremtiden da ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer inviterte til demonstrasjon av flere nyskapende løsninger på Hannover Messe. ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer... Les mer »