forex aksjer fond

Statnett selger seg ned i kraftbørsen

Statnett og de andre systemansvarlige nettselskapene i Norden og Baltikum selger nå 66 prosent av aksjene i den nordiske kraftbørsen Nord Pool til Euronext, som også eier Oslo Børs. Statnett får dermed... Les mer »
elektrisitet

Fortsatt sikker strømforsyning til norske forbrukere

Leveringspåliteligheten på strøm er 99,98 prosent. – Sikker strømforsyning med god kvalitet er en forutsetning i det samfunnet vi har, og det er samtidig vesentlig for å utvikle dette samfunnet videre mot... Les mer »
pynt lys dekor

Ikke la julen gå opp i røyk

Nå er igjen tid for å finne fram juledekorasjoner fra kjeller og loft. Eller kanskje har du gjort et kupp på nettet og kjøpt julepynten til en billig penge. Julehøytiden er dessverre... Les mer »
natt sentrum

Entelios har landets mest fornøyde strømkunder

Entelios går til topps på en nasjonal måling av kundetilfredshet og lojalitet blant landets strømleverandører. Det er analysebyrået EPSI Rating Norway som står bak den omfattende undersøkelsen. – Dette er et resultat... Les mer »
vinter trafikk

Ny undersøkelse: Kunder mindre fornøyde med strømselskapene

Norge er i verdenstoppen i bruk av strøm, og myndighetene forventer at strømforbruket totalt sett vil øke i Norge i årene som kommer. Men hva mener brukerne om sine strøm- og nettselskaper?... Les mer »
energi strøm

Krever at natur og friluftsliv blir prioritert i vindkraftsaker

Natur- og friluftslivsorganisasjoner med krav til regjeringens gjennomgang av konsesjonsbehandlingen for vindkraft på land. I et felles brev krever Norsk Friluftsliv, Den Norske Turistforening, Norges Jeger- og Fiskerforbund, Sabima, Norges Naturvernforbund og... Les mer »
elektrisitet

LESERINNLEGG: Nettleien på strøm må ned!

At Svein Are Folgerø administrerende direktør i Agder Energi Nett, ikke er enig med meg i at nettleie på strøm er for høy for norske husholdninger kan jeg leve godt med. Av:... Les mer »
strøm

Utredning om likere nettleie er ute på høring

Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) har på oppdrag fra Olje- og energidepartementet utredet virkemidler for utjevning av nettleie. Vurderingen er at en eventuell utjevningsordning bør utformes som et tilskudd til å... Les mer »
giek

GIEK-garanti viktig for at Aibel fikk havvindkontrakt i Nordsjøen

En garanti på 550 millioner fra statlige GIEK var utslagsgivende da den tyske nettoperatøren TenneT tildelte en stor kontrakt i havvind til Aibel/Keppel FELS konsortiet i mai i år. Aibel og Keppel... Les mer »
strøm

Oppgradering av transformatorstasjoner for Nordlandsnett i Bodø

Multiconsult har nylig vunnet en utredning i forbindelse med oppgradering av transformatorstasjoner i Bodø for Nordlandsnett. Oppgraderingen av nettet vil være med på å sikre en stabil strømforsyning, noe som også er... Les mer »