elektrisitet

Dyreste strøm på 20 år!

I tredje kvartal gikk Norge fra en ekstremt tørr sommer, til den våteste september noensinne. De norske kraftprisene var om lag 85 prosent høyere i tredje kvartal i år, enn i tilsvarende... Les mer »
elektrisitet strøm

Tarifflønn for alle innen elektrofagene

Lønns- og arbeidsvilkårene i landsoverenskomsten for elektrofagene skal fortsatt gjelde for alle arbeidstakere i elektrobransjen. Dette er klart etter at Tariffnemnda den 12. oktober forlenget allmenngjøringsvedtaket fra 2016. Det var EL og... Les mer »
distriktsenergi

Distriktsenergi: Oppskrift på å rasere små og mellomstore kraftselskap

Regjeringen sier i statsbudsjettet at de ikke ønsker en lik nettleie i Norge, men dersom de store energiselskapene overtar de små og mellomstore nettselskapene, og på den måten utjevner nettleien, da er... Les mer »
norsk fjernvarme

Norsk Fjernvarme: Kutt i elavgiften rammer grønn energi

En reduksjon av elavgiften vil ramme fornybare alternativer til elektrisitet fra kraftnettet, fastslår daglig leder Heidi Juhler i Norsk Fjernvarme. Reduksjonen vil også ramme lønnsomheten i nødvendig energieffektivisering og kunne øke kostnadene... Les mer »
snn

Slik påvirker statsbudsjettet økonomien din

Rentefradraget blir mindre verdt, lange flyreiser blir dyrere mens strømmen blir billigere. Ni av ti får lavere eller om lag uendret skatt med regjeringens forslag til budsjett for 2019. En rekke avgifter... Les mer »
fjordkraft

Fjordkraft har passert 60.000 mobilkunder

Fjordkraft melder om vekst i både antall strømleveranser og mobilabonnement i tredje kvartal 2018. Fjordkraft-konsernet vokste med 659 strømleveranser i segmentene Consumer og Business. Hele veksten ble oppnådd organisk. Ved utgangen av... Les mer »
strøm

Agva Kraft: Strømsjokket er over

Nå ser det ut til at strømsjokket går over, skriver Agva Kraft i en pressemelding. Etter tørke og rekordvarme kom regnet i tide før frosten og prisene på strøm er på vei... Les mer »
ishavskraft

Irene fikk sjokkregning etter at AMS-måleren kom

Irene Øynes fikk installert AMS-måler hjemme i vinter. Like etter kom den skyhøye strømregningen. Men det er ikke selve AMS-måleren som er forklaringen. «Første strømregning etter installert ny strømmåler. Mer enn 3... Les mer »
energi strøm

Høststormen ga vindkraftrekord – Og kanskje billigere strøm

Det voldsomme høstværet setter fart i den fornybare kraftproduksjonen. Aldri før er det produsert mer vindkraft gjennom en uke i Norden. Og norske vannkraftmagasiner fylles opp. Vindkraften leverte en femtedel av samlet... Les mer »
nve

Salten Energigjenvinning fikk konsesjon på spillvarme-kraftverk i Sørfold

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har gitt Salten Energigjenvinning AS konsesjon til å bygge og drive et kraftverk basert på spillvarme fra Elkem Salten Verk i Sørfold kommune i Nordland. Kraftverket vil... Les mer »