multiconsult

Muliconsult skal prosjektere utbedring av dammen ved Rismålsvatnet i Sørfold

Multiconsult skal prosjektere utbedring av dammen ved Rismålsvatnet i Sørfold kommune i Nordland. Arbeidet utføres på oppdrag av Indre Salten Energi Produksjon AS. Prosjektet omfatter prosjektering og byggeledelse ved utbedringer av dammen ved... Les mer »
energi strøm

Skroting av vindkraftplaner: – Må ikke la oss lure

Selv om Regjeringen skroter den nasjonale rammeplanen for vindkraft, betyr det ikke at vindkraftutbyggingen i norsk natur er over, understreker Norsk Friluftsliv. Torsdag droppet Regjeringen den nasjonale vindkraft-planen – en plan som... Les mer »
strøm

Regjeringen er tøffere mot Arbeidstilsynet enn mot de useriøse

EL og IT Forbundet mener regjeringen setter det gode arbeidslivet i fare med sin tafatte innsats mot sosial dumping. I sin egen rapport oppgir Arbeidstilsynet at antall tilsyn har falt fra 17.939 i 2015... Les mer »
vannkraft

Uaktuelt å privatisere vannkraften!

Sanderud-utvalget, som har vurdert beskatningen av vannkraft, legger til grunn for sine forslag at modellen som sikrer det offentlige eierskapet til ressursene avskaffes. – Det er fullstendig uaktuelt for EL og IT... Les mer »
EL og IT Forbundet

Nelfo og EL og IT Forbundet vil ha ryddig bruk av innleid personell

Nelfo og EL og IT Forbundet oppfordrer elektrobedriftene til å rydde opp i bruk av innleie av personell i byggebransjen. Nelfo er arbeidsgiverforeningen til elektrobedriftene i Norge, mens EL og IT Forbundet... Les mer »
energi strøm

Ny vind-skatt gir store inntekter til kommunene

En ny skattemodell kan gi kommunene i Norge en årlig inntekt på over to milliarder fra landbasert vindkraft. I Statnett sine prognoser vil Norge måtte øke forbruket av fornybar kraft med 80... Les mer »
energi strøm

LESERINNLEGG: Nordland NKP sterkt imot vindkraft

NVEs forslag til en nasjonal ramme for vindkraft på land – uttalelse fra Nordland distrikt Norges Kommunistiske Parti. Viser til forslag om nasjonal ramme for vindkraft på land, med høringsfrist 1. oktober.... Les mer »
kjeller innovasjon

​Norsk el-sjøfly utvikles for internasjonalt marked

Norske Equator Aircraft har inngått  et samarbeid med danske Nordic Seaplanes om å utvikle neste generasjons sjøfly. Danske Nordic Seaplanes opererer kommersielle sjøflyruter mellom København og Aarhus. Sammen med Equator Aircraft skal de videreutvikle dagens... Les mer »
norsk-tysk handelskammer

Elgravemaskinene inntar byggeplassene

1. juni 2019 ble beltegravemaskinen Eldar døpt på byggeplassen for et nytt omsorgssenter i Gjøvik kommune. Det spesielle med denne 38-tonns maskinen? Eldar er elektrisk og dermed verdens første i sitt slag som tas... Les mer »
enova

Solcelle-nyvinning får 110 millioner fra Enova

Ved Fiskaa Teknologipark i Kristiansand skal REC Solar som de første i verden utnytte avfall fra solcelleproduksjon i ny produksjon. Enova støtter det banebrytende teknologiprosjektet med 110 millioner kroner. – Dette er... Les mer »