energi strøm

Stanser bygging av nye vindkraftverk

NVE vil ikke behandle meldinger eller søknader om etablering av vindkraftverk før nasjonal ramme er fastsatt. NVEs forslag til nasjonal ramme ble overlevert til Olje- og energidepartementet  (OED) 1. april. Departementet har... Les mer »
trainor

Initiativ fra Nordlandsnett ble til nytt Trainor-kurs

– Gir oss en etterlengtet mulighet til å prekvalifisere personell, sier driftsingeniør i Nordlandsnett, Veronika Wiik og serviceingeniør Jørn Stian Dahl, om e-læringskurset som er spesiallaget for de som skal legge kabelrør... Les mer »
kiwi

KIWI bruker 11,5 millioner kroner på å redde kraftturbin

I et gammelt og nedslitt vannkraftverk utenfor Hønefoss konstaterer KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy at han har funnet grønt gull: Ved å redde Glitre Energis utslitte kraftturbin bidrar kjeden til å produsere den... Les mer »
fjordkraft

Fjordkraft har passert 70.000 mobilkunder

I første kvartal 2019 hadde Fjordkraft-konsernet en organisk vekst på 1.679 strømleveranser i segmentene Consumer og Business. Ved utgangen av første kvartal 2019 var antall strømleveranser i segmentene Consumer og Business på... Les mer »
doga

Innovasjonskraftprisen gikk til Bright Products

Internasjonale bistandsorganisasjoner har kjøpt inn flere millioner norske solcellelamper fra Bright Products. Nå mottar gründerbedriften Innovasjonskraftprisen 2019. Prisen ble delt ut i DOGA-huset i Oslo, onsdag 3. april. Bright Products var nominert... Les mer »
husbanken

88 000 husstander får ekstra bostøtte til høye strømutgifter

Til sammen får de 88 000 husstandene utbetalt 267 millioner i ekstra støtte til strømutgifter. Utbetalingen skjer før påske, 9. april. For å få bostøtte må man ha lav inntekt og høye... Les mer »
multiconsult

Multiconsult integrerer bærekraft i rådgivningen

I 2018 har Multiconsult hatt fokus på å gjøre bærekraft og miljø til en integrert del av rådgivning og prosjektering innen bygg- og eiendom. Nå skal disse erfaringene videreutvikles og brukes i... Les mer »
solpanel

– Senker terskelen for å produsere egen strøm

Etter en vinter med høye strømpriser oppgir 13,6 prosent av de spurte i en InFact-undersøkelse at de vurderer å investere i solcellepanel. Fjordkraft svarer på interessen ved å inngå et samarbeid med... Les mer »
mast elektrisitet

NVE vedtar tvangsmulkt for 87 nettselskap

NVE har vedtatt tvangsmulkt for nettselskap som ikke har etterlevd krav til daglig rapportering av måleverdier til Elhub. Tvangsmulktene, som er fra 1000 kroner til 5 000 kroner, vil ilegges for hver... Les mer »
nho reiseliv

Vindkraftplanen: NHO Reiseliv bekymret for naturtap

Satsingen på fornybar energi må skje med minst mulig tap av norsk natur, mener NHO Reiseliv. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) presenterte mandag sitt forslag til en nasjonal ramme for vindkraft på land.... Les mer »