strøm energi

Kristiansand blir første fullelektriske kommune – Hvis politikerne vil

Nye Kristiansand kommune ligger godt an til å bli Norges første fullelektriske kommune. Nå er det opp til politikerne å sette tydelige mål for det videre arbeidet, mener Agder Energi. Kommunen kan... Les mer »
fjordkraft

Fjordkraft Mobil frir til ungdommen med billig abonnement

Fjordkraft Mobil Ung er nå lansert, og tilbyr de samme datapakkene som Fjordkraft Mobil. Det vil si abonnement med 1, 2, 4, 6, 10 og 20 GB inkludert.  Men der Fjordkraft Mobil... Les mer »
havn skip

Elektrifisering av norskekysten – Nettreguleringen må endres!

Vi trenger en nettregulering som gjør det attraktivt for nettselskapene å legge til rette for elektrifisering av skipsfarten langs kysten. Regjeringen har ambisjon om å halvere klimagassutslippene fra innenriks sjøfart og fiske... Les mer »
energi strøm

LESERINNLEGG: Nordland NKP sier nei til vindkraft

Mange eldre vannkraftverk i Nordland trenger sårt ei opprustning, og dette vil resultere i mere strøm en det vindkraftverk kan tilby, og med mye mindre inngrep i naturen. Denne løsningen er altså... Les mer »
pressenytt

Bodø og Narvik peker vei for smartby-Norge

Norske kommuner får endelig én nasjonal veiviser for smartbyer. Erfaringer og kompetanse fra Bodø og Narvik skal være med på å forme fremtidens smartbysatsinger over hele landet.  Flere titalls kommuner er allerede... Les mer »
fortum

Fortum gjør festivaler grønnere: Sigrid, Unge Ferrari og Øyafestivalen først ut

Tungvekterne Sigrid og Unge Ferrari er allerede med på laget når Fortum og Øyafestivalen går i bresjen for å involvere artister og fans i kampen for mer bærekraftige arrangementer. De fleste musikkartister... Les mer »
Elektroforeningen

Elektroforeningen vil ha elbilvirkemidler til sjøs

Norge er ledende i verden på elektriske biler. Det kan vi bli også på elektriske båter, men da trenger vi elbilvirkemidler til sjøs, ifølge næringspolitisk direktør i Elektroforeningen, Per Øyvind Voie. Han... Les mer »
lyn

Nå starter lynsesongen: Husk dette når det smeller

60 prosent av alle lynskader i Norge skjer i ukene som ligger foran oss. Tall fra Finans Norge viser at seks av ti lynskader skjer i tredje kvartal. Det koster mange titalls... Les mer »
SubConnected

SubConnected vil elektrifisere norsk oppdrettsnæring

Det svenske selskapet etablerer nå SubConnected AS i Norge og lanser et spesialutviklet system for elektrifisering av oppdrettsanlegg. Gjennom samarbeid med strategiske partnere tilbyr selskapet nå å forsyne oppdrettsanlegg med høyspentløsninger der... Les mer »
strøm

Skal reparere sjøkabel i Helgeland

Helgeland Kraft håper å ha funnet ut hva som må gjøres for å utbedre feilen på en sjøkabel i Herøy i løpet av helga, opplyser NRK. Nå venter kraftselskapet på et spesialfertay. 288 kunder... Les mer »