energi strøm

Norsk industribedrift kjøper kraft fra lokale vindparker

Fornybarselskapet Green Investment Group (GIG) styrker sin posisjon i Norge med avtaler om leveranser fra de planlagte vindkraftverkene i Tysvær og Buheii til industriselskapet Eramet Norway. GIG har inngått to langsiktige kraftavtaler... Les mer »
abb

ABB leverer kraftforsyningen til Europas største batterifabrikk i Sverige

Northvolts nye gigafabrikk for litium-ion-batterier i Skellefteå i Sverige får pålitelig kraftinfrastruktur. Det pålitelige og effektive kraftdistribusjonsnettet er en viktig byggestein i utformingen av en av Europas største og mest avanserte litium-ion-batterifabrikker,... Les mer »
ishavskraft

Ishavskraft: – Billig strømvinter i vente

– Store nedbørsmengder og mildvær er årsaken til lave prisutsikter denne vinteren, sier Tom Eirik Olsen, handelssjef i Ishavskraft. Denne vinteren venter Ishavskraft prisfall og stabilt lave priser. Vintermånedene januar til mars... Les mer »
nordlys

Nå er det forbudt å fyre med fossil olje

Fra 1.januar 2020 er det ikke lenger tillatt å varme opp norske boliger med vanlig fyringsolje eller parafin. Det betyr at de som fremdeles har en oljefyr eller parafinkamin som bruker fossilt... Les mer »
vinter trafikk

NAF krever større fart på ladeutbyggingen i 2020

Det bygges både færre ladestasjoner enn lovet, og mange færre enn det som trengs. Det viser tall som NAF har samlet inn fra ladeoperatørene. – Regjeringen må kalle inn aktørene som skal... Les mer »
bibel jul

Så lite koster strømmen til julelysene

Elsker du å dekorere hus og hage med julelys? Eller lurer du på hvor mye naboen egentlig bruker i strøm på den massive juledekorasjonen, som pryder hele nabolaget? Her er et overslag.... Les mer »
rein vinter

Grønt lys til 75 vindmøller midt i flytteveien til flere tusen rein i Vefsn

NVE ga idag grønt lys for bygging av hele 75 vindmøller i Vefsn i Nordland, og byggingen kan starte rett over nyttår. For reindriftsnæringa kan det bety kroken på døra, opplyser NRK.... Les mer »
ks

Gi kommunene rettmessige inntekter fra naturressursene!

Råde- og forvaltningsretten over lokale naturressurser er en grunnpilar i lokaldemokratiet. Den lokale retten til å skattlegge utnytting av disse ressursene følger naturlig av råderetten. – Forslaget om å avvikle ordninger som... Les mer »
Byggenæringens Landsforening

– Gjør Enovastøtten til energieffektivisering av boliger attraktiv for vanlige husholdninger

BNL støtter Enova på at de skal gi mer støtte til oppgradering av bygningskroppen på boliger fra 2020. – Det vil bidra til store samlede energibesparelser og til å sikre verdiskapingen i... Les mer »
forex aksjer fond

Statnett selger seg ned i kraftbørsen

Statnett og de andre systemansvarlige nettselskapene i Norden og Baltikum selger nå 66 prosent av aksjene i den nordiske kraftbørsen Nord Pool til Euronext, som også eier Oslo Børs. Statnett får dermed... Les mer »