fjordkraft

Klimamøtet i Katowice: Fjordkraft første norske selskap som mottar FNs klimapris

Et lite selskap fra Norge har blitt beste praksis-eksempel for hele verden. Fjordkraft gikk til topps i FN-kåringen for sitt arbeid med å gjøre alle leverandører klimanøytrale innen 1. januar 2019. –... Les mer »
frende

Ser du hva dette var?

Dette var en julestjerne i papir. Den tok fyr. Selv om elektrisk julebelysning er årsak til branner hvert eneste år, tør halvparten av oss la lysene stå på om natten. – Julebelysning... Les mer »
elektrisitet

Huseierne vil at NVE stopper arbeidet med ny strømregning

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) legger opp til ny strømregning som er dyr, komplisert og lite fremtidsrettet. De bør vente på at vi får mer data, mener Huseiernes Landsforbund. NVE arbeider i... Les mer »
mast elektrisitet

Ny undersøkelse: Misfornøyde med norske strøm- og nettselskaper

Etter mange år med oppgang så faller tilfredsheten og lojaliteten til norske strømforbrukere markant. Et år med relativt høye strømpriser, mye vær og mange strømbrudd har bidratt til at tilfredsheten med kraftleverandørene... Les mer »
matvarer

Strømmen går og maten i fryseren blir ødelagt. Hva gjør du?

Har du kommet hjem til ødelagt mat på grunn av strømbrudd? Selv om maten ikke kan reddes, kan det hende du får dekket verdien av den tapte biffen. Ifølge tall fra Finans... Les mer »
statsbygg

Statsbygg bygger Nord-Norges største solcelleanlegg

Statsbygg trosser mørketiden og etablerer Nord-Norges største solcelleanlegg ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet. Anlegget skal installeres på taket til nybygget for Institutt for lærerutdanning og pedagogikk (ILP), som nå... Les mer »
Bertel O. Steen

Endelig er Norge en del av Europas elbilpolitikk

Den norske politikken har bidratt til høyt elbilsalg, og med det fått ned gjennomsnittutslippet av CO2. Men Europas utslippsmål gjelder bilprodusentene, og siden Norge ikke produserer egne biler, er det viktig at... Les mer »
norsk varmepumpeforening

Rekordsalg av varmepumper

Nå risikerer du å måtte vente på varmepumpe. – Still deg i kø, særlig hvis du skal bytte ut oljefyr, oppfordrer daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i Norsk Varmepumpeforening. Prognosesenteret registrerer... Les mer »
strøm

Zmartas nye sammenligningstjeneste kan gi deg billigere strøm

Den finansielle sammenligningstjenesten Zmarta, som fra før tilbyr sammenligning og formidling av lån og kredittkort, utvider nå tilbudet sitt med strømavtaler. Lanseringen skjer i samarbeid med elskling.no, som ble kjøpt av Zmarta... Les mer »
strøm energi

Ny analyse: Norge kan være 72 prosent elektrisk i 2030

Men det krever vesentlig sterkere tiltak fra myndighetenes side, viser en ny analyse fra Bellona og Elektroforeningen. Allerede innen utløpet av 2021 kan Norge gå fra 51 % til 56 % elektrifisering.... Les mer »