revisorforeningen

LESERINNLEGG: Svake systemer skaper skurker

Tillit skaper velstand og økonomisk vekst. Stortinget er utrolig nok selv i ferd med å løse opp limet som holder den norske velferdsmodellen sammen. Det er tid for revisjon. Så skjedde det... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: Stortingspartiene og regjeringen gjør hverdagen verre for folk flest

Det norske bompenge-systemet fortsetter med økt styrke, bensin og diesel blir bare dyrere. Nå i April 2019 ligger pumpeprisen på over 17 kroner literen for bensinen. Det i tillegg til at også... Les mer »
Foto: Stortinget

Stortingets administrasjon har anmeldt Hege Haukeland Liadal (Ap)

Stortingets administrasjon leverte torsdag 11. april en anmeldelse til Oslo politidistrikt om mulig misbruk av Stortingets ordning for reisegodtgjørelse. Beslutningen om å anmelde stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal ble tatt på bakgrunn av... Les mer »
Foto: Peter Mydske/Stortinget

Jobber for at flere innvandrere skal stemme

Ved forrige lokalvalg benyttet bare 30 prosent av utenlandske statsborgere seg av stemmeretten sin. Blant innvandrere med norsk statsborgerskap var valgdeltakelsen 40 prosent. Bare fem prosent av lokalpolitikerne har innvandrerbakgrunn, ifølge tall... Les mer »
naf

NAF: – Bompenger rammer de med de laveste inntektene hardt

NAF har undersøkt hvor mye bompengeregningen kan øke i måneden før det blir en utfordring for familieøkonomien til folk. – Økte bompenger rammer de med lavest inntekt hardt. Samtidig settes det opp... Les mer »
norsk folkemuseum

VIDEO: Stemmerett for alle i 100 år

2019 er ikke bare et viktig kommunevalgår, det er også et jubileumsår. I år er det 100 år siden Stortinget bestemte at folk på fattighjelp fikk rett til å stemme ved valg.... Les mer »
bomstasjon

NAF om Stortingets vedtak om veiprising: – Dette er bare bompenger på en ny måte

Stortinget bestemte seg tirsdag for å bestille «en utredning av ny teknologi som kan erstatte dagens bompengeordning». – Vi er overrasket og skuffet. Dette løser ikke noe som helst, sier Camilla Ryste,... Les mer »
nordland vei trafikk

Fylkesmannen med liste over verneverdig natur i Nordland

Regjeringen og Stortinget har satt et mål om bevaring av et representativt utvalg av norsk natur. For å nå dette målet har Regjeringen prioritert å verne etter naturmangfoldloven, naturtyper og økosystemer som... Les mer »
stortinget

Malaysias parlamentspresident til Stortinget

En delegasjon ledet av Malaysias parlamentspresident Dato’ Mohamad Ariff Md Yusof besøker Stortinget mandag 21. januar. Formålet med besøket er å lære mer om hvordan det norske demokratiet fungerer. Stortingspresident Tone W.... Les mer »
københavn

Stortingspresidenten til København

Stortingspresident Tone W. Trøen reiser på offisielt besøk til Folketinget fra onsdag 23. til torsdag 24. januar. I København møter hun sin danske kollega Pia Kjærsgaard, som er formann i det danske... Les mer »