stortinget

Stortinget er konstituert

Det 164. storting ble konstituert tirsdag 1. oktober da stortingspresident, visepresidenter, sekretær og visesekretær ble valgt. Tone Wilhelmsen Trøen (H) fra Akershus ble enstemmig valgt til president. Også de fem visepresidentene ble... Les mer »
stortinget

Onsdag 2. oktober klokka 13 åpner det 164. storting

Den høytidelige åpningen av Stortinget foretas av H.M. Kong Harald. Kongen åpner Stortinget med en tale, trontalen. Seremonien i Stortinget har tradisjoner tilbake til Grunnloven av 1814. Trontalen beskriver hovedlinjene i regjeringens... Les mer »
fn

Delegasjon fra Stortinget deltar under FNs generalforsamling

En delegasjon fra Stortinget vil delta under FNs generalforsamling i New York, som starter tirsdag 24. september. Viktige temaer i år er klima, bærekraftsmålene og Norges kandidatur til Sikkerhetsrådet. Tradisjonen tro, har... Les mer »
stortinget

Bestill stortingspresidenten til klasserommet

Dette skoleåret er det mulig for skoleklasser fra hele landet å bestille en videosamtale med stortingspresidenten Tone W. Trøen. – Jeg gleder meg til å bruke tid med barn og unge og... Les mer »
iran

LESERINNLEGG: Hvorfor møter Norge svartelistet representant fra Iran?

Det er med overraskelse og vantro at jeg leser at representanter fra Stortinget møter en svartelistet representant fra det islamske regimet i Iran. Av Jorunn Aaselle Olsen, Demokratene. Leder Anniken Huitfeldt og... Les mer »
læringsverkstedet

Stortingspresidenten besøkte barn i barnehagen

Trøen ønsker å jobbe aktivt med at barna får kjennskap til hvordan demokratiet fungerer. Hun snakket om hvor viktig det er å bruke muligheten til å delta aktivt i samfunnet og å... Les mer »
fn new york

LESERINNLEGG: Norge og den euro-arabiske dialog

Hele 52 år er gått siden en samlet arabisk verden organiserte seg for et endelig oppgjør med Israel hvor jødene skulle «kastes på havet» i «en utryddelseskrig og en skjellsettende massakre,» slik generalsekretæren i... Les mer »
pensjonistforbundet

LESERINNLEGG: Derfor er forhandlingsrett viktig for pensjonistene!

Pensjonistforbundet hadde forhandlingsrett på alderspensjonen i folketrygden fra 1979 til 2011. Protokollen for oppgjøret kom til behandling i Stortinget, som dermed kunne ta ansvar for det endelige resultatet. Av: Jan Davidsen, leder... Les mer »
befalets fellesorganisasjon

Regjeringen snur om pendlerskatt

Befalets Fellesorganisasjon (BFO) og de andre organisasjonene har etter at konsekvensen av endringene for pendlere ble kjent jobbet hardt for å få vedtaket i Stortinget omgjort. Et vedtak som oppleves svært urettferdig.... Les mer »
Foto: Stortinget

Søk i tallene til Stortinget

Siste møte før sommeren ble holdt i Stortinget i forrige uke, og foreløpige tall for sesjonen 2018-2019 kan oppsummeres. – Det har vært et spennende politisk år der Stortinget har behandlet mange... Les mer »