nfd

Brexit: Næringsministeren og fiskeri- og sjømatsministeren til London

Brexit står på programmet når næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik besøker London neste uke. – Norge har inngått flere avtaler med Storbritannia i forbindelse med brexit. Det... Les mer »
color line

Klart for første seiling med verdens største plug-in hybridskip M/S Color Hybrid

Fredag 16. august kl. 10.00 er det klart for den første ordinære seilingen fra Sandefjord til Strømstad med M/S Color Hybrid. Skipet er verdens største plug-in hybridskip. Color Hybrid er bygget ved... Les mer »
havn skip

Elektrifisering av norskekysten – Nettreguleringen må endres!

Vi trenger en nettregulering som gjør det attraktivt for nettselskapene å legge til rette for elektrifisering av skipsfarten langs kysten. Regjeringen har ambisjon om å halvere klimagassutslippene fra innenriks sjøfart og fiske... Les mer »
color line

Color Line: – Oppstarten av Color Hybrid utsatt til 16. august

Verdens største plug-in hybrid skip MS Color Hybrid ble levert fra Ulstein Verft torsdag 1. august. Skipet ankom Larvik søndag for gjennomføring av testprogram og øvrig klargjøring før skipet skal settes i... Les mer »
nfd

Flere norske sjøfolk

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det jobber mer enn 20 000 norske sjøfolk på norske skip. Det er en økning på nesten 400 sjøfolk siden året før. Nærings- og fiskeridepartementet... Les mer »
Elektroforeningen

Elektroforeningen vil ha elbilvirkemidler til sjøs

Norge er ledende i verden på elektriske biler. Det kan vi bli også på elektriske båter, men da trenger vi elbilvirkemidler til sjøs, ifølge næringspolitisk direktør i Elektroforeningen, Per Øyvind Voie. Han... Les mer »
havn skip

44 millioner kroner til mer effektive og miljøvennlige havner

– 5 prosjekt får nå støtte til investering i mer effektive og miljøvennlige havner. Det er med på å styrke sjøtransportens konkurransekraft, sier samferdselsminister Jon Georg Dale. – Det har vært stor... Les mer »
havn skip

Startskudd for landstrøm til godsskip i Oslo

Oslo Havn har fått 9 millioner i Enova-støtte for å kutte utslipp fra skip til kai hos Heidelberg Cements, som leverer sement og produserer betong i Oslo. Det nye anlegget skal stå... Les mer »
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Torbjørn Røe Isaksen i Bodø: Styrker sjøsikkerheten i Arktis

Stortingsmeldingen om sjøsikkerhet legges frem på fredag 21.juni. Næringsministeren presenterte ut ett av tiltakene på beredskapssenteret i Bodø klokken 13.00 i dag. Et nytt prosjekt skal styrke kompetansen blant aktører som opererer... Les mer »
jotun

Jotun sikret avtale med verdens største skipsbygger

Jotun har inngått en intensjonsavtale med verdens største skipsverft om levering av en ny skipsmaling som reduserer løsemiddelutslipp opptil 90 prosent. Avtalen har en verdi på omlag 400 millioner kroner i året.... Les mer »