Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Torbjørn Røe Isaksen i Bodø: Styrker sjøsikkerheten i Arktis

Stortingsmeldingen om sjøsikkerhet legges frem på fredag 21.juni. Næringsministeren presenterte ut ett av tiltakene på beredskapssenteret i Bodø klokken 13.00 i dag. Et nytt prosjekt skal styrke kompetansen blant aktører som opererer... Les mer »
jotun

Jotun sikret avtale med verdens største skipsbygger

Jotun har inngått en intensjonsavtale med verdens største skipsverft om levering av en ny skipsmaling som reduserer løsemiddelutslipp opptil 90 prosent. Avtalen har en verdi på omlag 400 millioner kroner i året.... Les mer »
harstad

Regjeringen: Ny havne- og farvannslov

Regjeringen legger i dag frem forslag til ny havne- og farvannslov. Den skal forbedre vilkårene for sjøtransport, bidra til å nå transport- og næringspolitiske mål og ivareta miljøhensyn. – Konkurransen om sjøarealene... Les mer »
Rederiforbundet

Rederiforbundets konjunkturrapport 2019: Fremtidstro i tøffe markeder

Norske rederier forventer økt lønnsomhet og flere nyansettelser i 2019. Det viser Rederiforbundets konjunkturrapport for 2019, som ble overlevert til statsminister Erna Solberg i går. Til tross for svært krevende markeder de... Les mer »
hansen protection

Var Viking Sky godt nok rustet for kalde norske farvann?

Røffere hav som følge av klimaendringer og økt interesse for cruise-turisme i kaldere klima utgjør en stor risiko for passasjerer. Nå mener sjøfartseksperter at regelverket må endres. Viking Sky var ifølge Sjøfartsdirektoratet... Les mer »
isaksen ndf

Regjeringen vil styrke sjøfolks rettigheter

– Vi foreslår nå flere endringer i skipsarbeidsloven. Endringene kan bidra til å gjøre arbeid til sjøs enda mer attraktivt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Lovforslaget kommer som følge av et nytt... Les mer »
bellona

Bellona: Null utslipp fra cruise for hele kysten

Det er svært gledelig at Oslo og en rekke andre cruisekommuner nå viser sin vilje for å redusere miljøkonsekvensene fra cruisetrafikken. Nå må landsdekkende virkemidler på plass slik at hele kysten får... Les mer »
fyrlykt havet vinter

Kystverket legger om systemet for fyrlykter langs hele kysten

Kystverket er i gang med endringer på sjømerker langs norskekysten. Dette er et ledd i arbeidet som Kystverket har igangsatt for omlegging av fyrlyktsystemet fra et særnorsk til den internasjonale IALA-standarden (International... Les mer »
stena line

Stena Lines første nybygg har forlatt dokken i Kina

Stena Estrid er den første av fem E-Flexer-ferger som representerer neste generasjons energieffektive og fleksible RoPax-ferger. Stena Estrid er en av tre E-Flexer-ferger som skal operere på Irskesjøen og planlegges å gå inn... Les mer »
Aker BioMarine

Aker BioMarine og VARD lanserer verdens første spesialbygde krillfartøy

Antarctic Endurance er navnet på fartøyet som fredag ble døpt i Ålesund. Krillfartøyet blir Aker BioMarines flaggskip innen energieffektiv fangst og operasjon og er et resultat av det ypperste innen norsk maritim... Les mer »