norges idrettsforbund

Rekordstor utbetaling i momskompensasjon til idretten

Det blir i år rekordstor utbetaling til idretten etter at NIF har mottatt tildelingen av momskompensasjon for varer og tjenester for regnskapsåret 2018. Hele 5 551 klubber får utbetalt nær 471,2 millioner... Les mer »
tv nyheter nrk

LESERINNLEGG: Neste år skal din husstand betale mer for desinformasjon

Når NRK-lisensen fjernes og erstattes med «NRK-skatt» neste år skal mange norske husstander få betale mer for å bli hjernevasket døgnet rundt i alle kanaler. Av Rainer Prang, tidligere journalist og vaktsjef... Les mer »
nord

Sentralisering gir tapte skattekroner

Statsbudsjettet for 2020 bidrar til økt sentralisering og større forskjeller. Fagforbundets leder Mette Nord mener det er hårreisende at regjeringa vil legge ned den lokale skatteinnkrevinga. På fjerde forsøk ser det nå... Les mer »
bomstasjon

Bompengene vil øke og skattefradraget uteblir

Forventningen om skattefradrag for bompenger og et bompengeregnskap blir ikke innfridd i budsjettet for 2020. – Vi er skuffet. Selv om regjeringen følger opp bompengeavtalen fra i sommer, hadde vi klare forventninger... Les mer »
vannkraft

Forslaget til ny kraftverkbeskatning utfordrer lokaldemokratiet

KS er skuffet over at kraftutvalget foreslår tiltak som omfordeler 4,5 milliarder kroner i inntekter fra kommuner og fylkeskommuner til staten, uten at utvalget samtidig er tydelig på hvordan kommunesektoren skal kompenseres.... Les mer »
energi strøm

Ny vind-skatt gir store inntekter til kommunene

En ny skattemodell kan gi kommunene i Norge en årlig inntekt på over to milliarder fra landbasert vindkraft. I Statnett sine prognoser vil Norge måtte øke forbruket av fornybar kraft med 80... Les mer »
nfd

Skal utrede formueskattens virkninger

Nærings- og fiskeridepartementet ønsker å se nærmere på hvordan formuesskatten faktisk påvirker bedrifter og bedriftseiere. – Mange norske næringslivsaktører, gründere og eiere av små og mellomstore bedrifter mener at formuesskatten har negative... Les mer »
penger

Rekordmange nordmenn skal bruke skattepengene til sparing

Over halvparten av de som får igjen penger på skatten vil bruke av beløpet til sparing. – I år kan det være ekstra smart å sette av penger hvis du får noe... Les mer »
revisorforeningen

Revisorforeningen med krass kritikk av momsutvalget

Ekspertutvalget som onsdag la frem forslag til momsreform, har valgt ikke å forholde seg til virkeligheten. Forslaget er politisk urealistisk og derfor irrelevant, mener Revisorforeningen. – Skatt på inntekt og formue er... Les mer »
regnskap norge

Nå får du økt skatt på forsikringen din

Ny ordning rammer alle som har forsikring gjennom jobben sin. Nå skal fordelen du må skatte av settes til hva du selv måtte kjøpe forsikringen for. Dette kan gi dobbel skatt, om... Les mer »