Skattebetalerforeningen

Positive skattesignaler i regjeringsplattformen

Først og fremst er det gledelig at det settes et tak på eiendomsskatten, trekker adm. dir. i Skattebetalerforeningen, Karine Ugland Virik, frem. – Eiendomsskatten rammer alle som eier bolig og fritidseiendom. Disse... Les mer »
frivillighet norge

Skuffer de frivillige: Regjeringen vil ikke gi full momskompensasjon

Politikerne hadde muligheten til å løfte frivilligheten i Granavolden-plattformen, men tok den ikke. I dag betaler frivillige organisasjoner moms for kjøp av varer og tjenester, en avgift kommersielle og offentlige aktører slipper.... Les mer »
hygiene

Arbeidsmandsforbundet støtter ikke skattefradrag for renhold

Norsk Arbeidsmandsforbund registrerer at det i Dagens Næringsliv og i en rekke andre medier feilaktig fremkommer at forbundet støtter en innføring av en ordning med skattefradrag for renholdstjenester i private hjem (RUT).... Les mer »
penger

Ny bok: Rettferdig fordeling og rettferdig skatt

Diskusjonen om ulikhet og rettferdig fordeling er sentral i samfunnsdebatten. Nå lanserer Jørgen Pedersen boken «Rettferdig fordeling og rettferdig skatt» der han tar opp disse spørsmålene. Er det rettferdig at noen mennesker arver store formuer mens... Les mer »
vannkraft

LESERINNLEGG: Ta vare på arvesølvet!

Skattesystemet må oppmuntre til oppgraderinger av vannkraftverk i Norge. I dag premierer det investeringer i vind, småkraft eller prosjekter i utlandet, framfor vårt eget arvesølvet. Vannkraften utgjør nesten all strømproduksjonen i Norge... Les mer »
iphone app

Mange realiserte investeringskonto med lav skattesats i desember

Over 100 millioner kroner ble tatt ut av investeringskontoer i Nordnet i desember. – Mye av uttakene skyldes nok at kunder ville betale 23 prosent skatt på aksjegevinster, og ikke over 30... Les mer »
Skattebetalerforeningen

Skattekortendringer kan gi deg høyere skatt i 2019

En helt ny metode for å beregne skatten din kan gi svært store utslag. – Den nye beregningsmåten gir svært god grunn til å sjekke skattekortet ekstra nøye, sier Per-Ole Hegdahl, advokat... Les mer »
skatteetaten

Nå kan du sjekke skattekortet ditt for 2019

Alle lønnstakere og pensjonister kan nå sjekke og endre skattekortet for 2019. Skattetrekksmeldingen (informasjon om skattekortet) viser hvilke opplysninger Skatteetaten har brukt for å lage skattekort og beregne hvor mye skatt som... Les mer »
fiskebåt vest

Debatt om ressursskatt i fiskeflåten

Bør fiskeflåten betale ressursskatt på lik linje med kraft- og oljeindustrien, eller betaler en allerede nok gjennom de bindingene som næringen er pålagt? Fiskebåt Vest tar debatten på sitt årsmøte i Loen... Les mer »
Skattebetalerforeningen

Bransjeprofil til Skattebetalerforeningen

Den erfarne advokaten Per-Ole Hegdahl begynner som rådgiver i Skattebetalerforeningen. Per-Ole Hegdahl kommer fra Regnskap Norge, der han blant annet har hatt fagansvar for myndighetsarbeid og den faglige kommunikasjonen ut mot medier... Les mer »