bedrift lønn avtale

LESERINNLEGG: Glem Røkke – det er vi som er eierne i norsk næringsliv!

I det offentlige ordskiftet tegnes det alt for ofte et helt virkelighetsfjernt bilde av eierne i norsk næringsliv. Medieoppslag om saker som for eksempel formueskatt, følges gjerne av bilder som viser hyttepalasset... Les mer »
cans christian holte

Sjokktall: Uoppgitte formuer for 6 milliarder kroner meldt inn til Skatteetaten

I 2018 tok 575 personer kontakt med Skatteetaten for å rapportere verdier som ikke hadde vært meldt inn tidligere. Hvert år mottar Skatteetaten flere hundre saker om frivillig retting. Det gjelder saker... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: Skandale at norske skattepenger betalte fuglepassere i Polen!

Ærlig talt! Det må da være et minstemål på hva norske EØS-penger skal gå til, eller? Jeg og dere alle kan «helt sikkert» komme opp med mange eksempler på milliard-sløseriet og misbruket... Les mer »
penger

LESERINNLEGG: Klart for skatterazzia

I år har Skatteetaten fått en ny og vidtgående hjemmel for tvang ved skattekontroller. Den skulle i utgangspunktet være myntet på alvorlige tilfeller av svart arbeid og svart økonomi. Slik den lyder... Les mer »
Foto: Bjørn Inge Bergestuen

Gir 4,5 milliarder i skattefradrag til forskning

Nye tall viser at regjeringen gir norske bedrifter skattefradrag på 4,5 milliarder kroner for 2018, for at de skal satse på forskning og utvikling. Det er Forskningsrådet som administrer Skattefunnordningen, og i... Les mer »
veier

Stor opinionsundersøkelse: Veiprising er fremtidens bilavgift

Veiprising bør erstatte noen eller samtlige av dagens bilavgifter, og kollektivtransport er for de fleste ikke et alternativ til bilen. Dette er hovedfunnene i en stor befolkningsundersøkelse som Kantar har gjennomført for... Les mer »

LESERINNLEGG: Aleneboere fortjener bedre!

På grunn av et generelt høyt kostnadsnivå, opplever mange aleneboere at de befinner seg i en økonomisk krevende situasjon. Målet bør være at de enslige skal få vilkår som reflekterer at antallet... Les mer »
Skattebetalerforeningen

Positive skattesignaler i regjeringsplattformen

Først og fremst er det gledelig at det settes et tak på eiendomsskatten, trekker adm. dir. i Skattebetalerforeningen, Karine Ugland Virik, frem. – Eiendomsskatten rammer alle som eier bolig og fritidseiendom. Disse... Les mer »
frivillighet norge

Skuffer de frivillige: Regjeringen vil ikke gi full momskompensasjon

Politikerne hadde muligheten til å løfte frivilligheten i Granavolden-plattformen, men tok den ikke. I dag betaler frivillige organisasjoner moms for kjøp av varer og tjenester, en avgift kommersielle og offentlige aktører slipper.... Les mer »
hygiene

Arbeidsmandsforbundet støtter ikke skattefradrag for renhold

Norsk Arbeidsmandsforbund registrerer at det i Dagens Næringsliv og i en rekke andre medier feilaktig fremkommer at forbundet støtter en innføring av en ordning med skattefradrag for renholdstjenester i private hjem (RUT).... Les mer »