mentalt lengsel

LESERINNLEGG: Stortingspartiene har glemt norske enslige og aleneboende

Nærmere 1/3 av Norges husstander består av mennesker som bor alene. Fra enkelte hold hører man fra tid til annen at dette er en av flere grupper som sutrer, men som har... Les mer »
troms

Det blir stadig dyrere å bo

Hvis de myndighetsbestemte bokostnadene fortsetter å øke i samme fart samtidig som boliglånsrenta og strømprisene øker, vil vi bruke stadig mer av inntekten på å bo. Fra 2010 til 2017 har de... Les mer »
bomstasjon

LESERINNLEGG: FrP er ikke lenger imot bompenger!

Den nye samferdselsministeren Jon Georg Dale fra FrP slo i et intervju med Dagsavisens journalist Bjørn S. Kristiansen den 31. august at bompenger er kommet for å bli. Dette står i sterk... Les mer »
nfd

Over 3000 bedrifter søkte SkatteFUNN

Forskningsrådet har mottatt nesten 4000 søknader til SkatteFUNN i 2018, og for første gang var det det over 3000 ulike bedrifter som søkte ordningen. Fristen for garantert behandling fra Forskningsrådet i år... Les mer »
service mottak

LESERINNLEGG: Når besøkte du ditt lokale skattekontor sist?

Tidligere var det slik at brev, telefon og personlig oppmøte på skattekontoret var de mulighetene du hadde for å komme i kontakt med Skatteetaten. Den teknologiske utviklingen har gjort oss mer tilgjengelig.... Les mer »
Foto: Bård Brinchmann Løvvig, Skatteetaten

Skatt nord: – Ikke glem restskatten!

Ved vårens skatteoppgjør fikk 55 000 nordlendinger restskatt med tilsammen 803 millioner kroner. Første termin restskatt forfaller i dag, og det er tid for å betale. Fikk du over tusen kroner i... Les mer »
skattemelding

Har du husket å betale restskatten?

En halv million lønnstakere og pensjonister fikk restskatt i første pulje av skatteoppgjøret. Betaler du innen fristen 20. august, unngår du forsinkelsesrenter. 27. juni fikk fire millioner lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret sitt.... Les mer »
kontor

Undersøkelse: Dårlig tilgang på kompetanse hindrer norske bedrifter i å vokse

Norge trenger flere store kunnskaps- og teknologibedrifter. Politikerne må legge til rette for at flere bedrifter kan vokse ut i verden med Norge som base, mener Abelia og Norsk Venturekapitalforening (NVCA). En... Les mer »
islam

LESERINNLEGG: Norske skattepenger skal brukes i Norge

Norske politikere sin hovedoppgave må være å bruke penger på å videreutvikle og bygge Norge isteden for å bruke milliarder av kroner på kjøp av eiendommer i London, Paris og New York.... Les mer »
bolig fjord natur

Skal du leie ut boligen din i sommer?

Det er sommertid og høysesong for utleie av fritidseiendom og bolig. Mange er ikke klar over hvilke skatteregler som gjelder, og det kan være lønnsomt å sette seg inn i reglene. Fra... Les mer »