nfd

Skal utrede formueskattens virkninger

Nærings- og fiskeridepartementet ønsker å se nærmere på hvordan formuesskatten faktisk påvirker bedrifter og bedriftseiere. – Mange norske næringslivsaktører, gründere og eiere av små og mellomstore bedrifter mener at formuesskatten har negative... Les mer »
penger

Rekordmange nordmenn skal bruke skattepengene til sparing

Over halvparten av de som får igjen penger på skatten vil bruke av beløpet til sparing. – I år kan det være ekstra smart å sette av penger hvis du får noe... Les mer »
revisorforeningen

Revisorforeningen med krass kritikk av momsutvalget

Ekspertutvalget som onsdag la frem forslag til momsreform, har valgt ikke å forholde seg til virkeligheten. Forslaget er politisk urealistisk og derfor irrelevant, mener Revisorforeningen. – Skatt på inntekt og formue er... Les mer »
regnskap norge

Nå får du økt skatt på forsikringen din

Ny ordning rammer alle som har forsikring gjennom jobben sin. Nå skal fordelen du må skatte av settes til hva du selv måtte kjøpe forsikringen for. Dette kan gi dobbel skatt, om... Les mer »
skattemelding

Slik sjekker du skattemeldingen – Steg for steg

Skattemeldingen inneholder mange forhåndsutfylte opplysninger, men den er ikke nødvendigvis ferdig. Du må sjekke om alt stemmer og om det er noe som mangler. Er det første gang du skal sjekke skattemeldingen... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: Demokratene sier nei til økte utgifter for nordmenn

Økte avgifter, egenandeler, bompenger, eiendomsskatt og gebyrer rammer folk som har minst hardest. Dette er en form for skattlegging som bidrar til å forsterke de økonomiske forskjellene mellom fattige og rike. Mens... Les mer »
svolvær fiskeriminster

Storkontroll i Nordland: Arbeidslivskriminalitet under årets torskesesong

En storkontroll av 17 fiskemottak i Nordland avdekket flere tilfeller av arbeidskriminalitet i fiskerinæringen. – Resultatet er skuffende. Dette viser at kampen mot kriminalitet i fiskerinæringen er viktig. Det er et arbeide... Les mer »
bedrift lønn avtale

LESERINNLEGG: Glem Røkke – det er vi som er eierne i norsk næringsliv!

I det offentlige ordskiftet tegnes det alt for ofte et helt virkelighetsfjernt bilde av eierne i norsk næringsliv. Medieoppslag om saker som for eksempel formueskatt, følges gjerne av bilder som viser hyttepalasset... Les mer »
cans christian holte

Sjokktall: Uoppgitte formuer for 6 milliarder kroner meldt inn til Skatteetaten

I 2018 tok 575 personer kontakt med Skatteetaten for å rapportere verdier som ikke hadde vært meldt inn tidligere. Hvert år mottar Skatteetaten flere hundre saker om frivillig retting. Det gjelder saker... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: Skandale at norske skattepenger betalte fuglepassere i Polen!

Ærlig talt! Det må da være et minstemål på hva norske EØS-penger skal gå til, eller? Jeg og dere alle kan «helt sikkert» komme opp med mange eksempler på milliard-sløseriet og misbruket... Les mer »