energi strøm

LESERINNLEGG: Våkner folket til et opprør mot klimasvindelen?

Det norske folk er ivrige debattanter i spørsmål om menneskeskapt CO2 sin innvirkning på globalt klima. Folkeopprøret mot klimasvindelen er ikke dannet for lange teoretiske diskusjoner omkring menneskeskapt CO2 sin påvirkning på... Les mer »
stavkirke

Kun 2 av 10 er negative til turistskatt

Kun 2 av 10 nordmenn er negative til turistskatt, så lenge pengene går til å ivareta eller utvikle destinasjonen de reiser til. Samtidig mener 78 prosent det er viktig å støtte opp... Les mer »
forbrukslån

Slik oppnår du alle skattefordeler for 2019 før det er for sent

Sparing i BSU og IPS er lukrative ordninger, men for å få fullt utbytte av skattefordelene må innbetaling skje før nyttår. Og hvordan du sparer mest, får du vite her: – Fristen for... Les mer »
nfd

Gir 135 millioner for å gjøre forskningsresultater om til bedrifter

Veien fra lovende forskningsresultat til markedet kan være lang og risikofylt. Med disse pengene kan forskerne videreutvikle produktene sine, slik at de kan bli kommersielle suksesser. – Vi er opptatt av at... Les mer »
norges idrettsforbund

Rekordstor utbetaling i momskompensasjon til idretten

Det blir i år rekordstor utbetaling til idretten etter at NIF har mottatt tildelingen av momskompensasjon for varer og tjenester for regnskapsåret 2018. Hele 5 551 klubber får utbetalt nær 471,2 millioner... Les mer »
tv nyheter nrk

LESERINNLEGG: Neste år skal din husstand betale mer for desinformasjon

Når NRK-lisensen fjernes og erstattes med «NRK-skatt» neste år skal mange norske husstander få betale mer for å bli hjernevasket døgnet rundt i alle kanaler. Av Rainer Prang, tidligere journalist og vaktsjef... Les mer »
nord

Sentralisering gir tapte skattekroner

Statsbudsjettet for 2020 bidrar til økt sentralisering og større forskjeller. Fagforbundets leder Mette Nord mener det er hårreisende at regjeringa vil legge ned den lokale skatteinnkrevinga. På fjerde forsøk ser det nå... Les mer »
bomstasjon

Bompengene vil øke og skattefradraget uteblir

Forventningen om skattefradrag for bompenger og et bompengeregnskap blir ikke innfridd i budsjettet for 2020. – Vi er skuffet. Selv om regjeringen følger opp bompengeavtalen fra i sommer, hadde vi klare forventninger... Les mer »
vannkraft

Forslaget til ny kraftverkbeskatning utfordrer lokaldemokratiet

KS er skuffet over at kraftutvalget foreslår tiltak som omfordeler 4,5 milliarder kroner i inntekter fra kommuner og fylkeskommuner til staten, uten at utvalget samtidig er tydelig på hvordan kommunesektoren skal kompenseres.... Les mer »
energi strøm

Ny vind-skatt gir store inntekter til kommunene

En ny skattemodell kan gi kommunene i Norge en årlig inntekt på over to milliarder fra landbasert vindkraft. I Statnett sine prognoser vil Norge måtte øke forbruket av fornybar kraft med 80... Les mer »