vidar kleppe

LESERINNLEGG: Skandale at flyktninger har krav på 40 års opptjening i folketrygden

Jeg finner det sterkt umoralsk og galt, at fremmende mennesker uten tilknytting til Norge kan få langt bedre økonomiske forhold enn nordmenn som har betalt inn til folketrygden gjennom et langt –... Les mer »
cans christian holte

Bedre samarbeid for å bekjempe skattesvindel

Norges skattedirektør og toppsjef for skattenettverk i OECD, FTA (Forum on Tax Administration) Hans Christian Holte, oppfordrer skatteadministrasjoner til å bruke nettverket aktivt for å bekjempe svindel og skatteunndragelser. – Internasjonalt samarbeid... Les mer »
penjonistforbundet

Pensjonistforbundet sier nei takk til skattelette

Fremfor en skattereduksjon som smøres tynt utover, slik regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2019, ønsker Pensjonistforbundet at skatteletten ikke gjennomføres. Pensjonistforbundet mener at de vel 4,2 milliardene som regjeringen foreslår i redusert... Les mer »
regnskap økonomi

Deloitte: Nye skatteregler i statsbudsjettet øker norske selskapers konkurranseevne

– I dag fikk vi en uventet skattesatsendring, det er en gladnyhet for selskaps-Norge, sier Daniel Herde, Partner Tax & Legal i Deloitte Norge. Deloittes skatteeksperter peker også på at forskjellen på... Les mer »
snn

Slik påvirker statsbudsjettet økonomien din

Rentefradraget blir mindre verdt, lange flyreiser blir dyrere mens strømmen blir billigere. Ni av ti får lavere eller om lag uendret skatt med regjeringens forslag til budsjett for 2019. En rekke avgifter... Les mer »
mentalt lengsel

LESERINNLEGG: Stortingspartiene har glemt norske enslige og aleneboende

Nærmere 1/3 av Norges husstander består av mennesker som bor alene. Fra enkelte hold hører man fra tid til annen at dette er en av flere grupper som sutrer, men som har... Les mer »
troms

Det blir stadig dyrere å bo

Hvis de myndighetsbestemte bokostnadene fortsetter å øke i samme fart samtidig som boliglånsrenta og strømprisene øker, vil vi bruke stadig mer av inntekten på å bo. Fra 2010 til 2017 har de... Les mer »
bomstasjon

LESERINNLEGG: FrP er ikke lenger imot bompenger!

Den nye samferdselsministeren Jon Georg Dale fra FrP slo i et intervju med Dagsavisens journalist Bjørn S. Kristiansen den 31. august at bompenger er kommet for å bli. Dette står i sterk... Les mer »
nfd

Over 3000 bedrifter søkte SkatteFUNN

Forskningsrådet har mottatt nesten 4000 søknader til SkatteFUNN i 2018, og for første gang var det det over 3000 ulike bedrifter som søkte ordningen. Fristen for garantert behandling fra Forskningsrådet i år... Les mer »
service mottak

LESERINNLEGG: Når besøkte du ditt lokale skattekontor sist?

Tidligere var det slik at brev, telefon og personlig oppmøte på skattekontoret var de mulighetene du hadde for å komme i kontakt med Skatteetaten. Den teknologiske utviklingen har gjort oss mer tilgjengelig.... Les mer »