nornickel

Nornickel kutter utslippene dramatisk

Den russiske smeltegiganten Nornickel investerer milliarder i grønn modernisering. Norilsk Nickel, verdens største produsent av nikkel og palladium, legger ned gamle anlegg, dette er klart etter selskapets presentasjon for Investor Day i... Les mer »
Foto: Stortinget

Stortingspresidenten åpnet nordområde-konferansen i Bodø

Parlamentarikere fra Norge, EU, Island og Russland er samlet i Bodø 19. – 20. november til Den nordlige dimensjonens parlamentarikerforum. Samarbeid innen transport, miljø, helse og kultur står på dagsorden. Tone Wilhelmsen... Les mer »
roscongress

Russia House åpnes igjen under Davos i 2020

Det årlige World Economic Forum arrangeres i Davos i Sveits fra 20. til 24. januar i 2020. Ledere innen næringsliv og politikk møtes for diskutere de viktigste emnene som opptar menneskeheten på... Les mer »
stormen bibliotek

Stortinget er vertskap for stor nordområde-konferanse i Bodø

Parlamentarikere fra Norge, EU, Island og Russland samles i Bodø 19. – 20. november til Den nordlige dimensjonens parlamentarikerforum. Samarbeid innen transport, miljø, helse og kultur står på dagsorden. – EU, Island... Les mer »
nornickel

Her er vinnerne av FIFA 20 – Nickel Cup i Murmansk

Den internasjonale esport-turneringen FIFA 20 – Nickel Cup ble nylig arrangert i Murmansk i Russland. Turneringen ble gjennomført av det Russiske Esport Forbundet med støtte fra gruveselskapet Nornickel. Turneringen gikk av stabelen... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Ny fiskeavtale for Norge, Russland, EU, Færøyene og Island

Norge, Russland, EU, Færøyene og Island er enige om totalkvotene for sild og kolmule i 2020, men er fortsatt uenige om fordelingen landene imellom. Totalkvoten for silda neste år blir på 525.594... Les mer »
nornickel

Norge og Russland feirer 75-års jubileum for Petsamo-Kirkenes offensiven i andre verdenskrig

Norge og Russland feirer et historisk jubileum med flere internasjonale arrangement i begge land. Petsamo-Kirkenes-offensiven var den siste store offensiven i den arktiske regionen under andre verdenskrig. Begge land minnes og hedrer... Les mer »
nfd

Enighet om norsk-russisk kvoteavtale for 2020

Norge og Russland er enige om en avtale som gir grunnlag for fortsatt høy verdiskaping i fiskerinæringen. – Etter nok en runde med gode fiskeriforhandlinger med Russland er jeg fornøyd med at... Les mer »
nornickel

VIDEO: Nornickel dokumentarfilm «Caring» smeltet hjertene til juryen i Cannes

I de fjerntliggende landområdene i Nordvest-Russland, som grenser til Finland og Norge, er det tøffe leveforhold og det kan minne om råheten i Game of Thrones. – Livet er ikke enkelt i... Les mer »
Flatsetsund Engineering

Eksporterer avlusere til Russland

Flatsetsund Engineering leverer fire linjer med FLS Avluser til spennende oppdrettssatsing i Murmansk. Linjene er montert på flåten Enabler One, som FSV Group skal levere til Russian Aquaculture. Russian Aquaculture er et... Les mer »