norges pelsdyralslag

– Nå hviler det et historisk tungt ansvar på regjeringspartiene

200 pelsdyrbønder lever fortsatt i total uvisshet etter at regjeringspartiene har pisket på plass egne representanter til å stemme mot sin egen overbevisning og tydelige prinsipper for full erstatning. Nå må de... Les mer »
matbutikk

Sier ja til mer handel på Stormyra i Bodø

Kommunal- og moderniseringsdepartementet godkjenner Bodøs kommuneplan som åpner for mer handel på Stormyra handelsområde. – Jeg mener at dette er en godt gjennomarbeidet plan fra Bodø kommunes side, sier kommunal- og moderniseringsminister... Les mer »
tv nyheter nrk

Stortinget sa ja til regjeringens forslag i mediestøttemeldingen

Stortinget har vedtatt regjeringens forslag om et nytt mediestøtteråd, avvikling av NRK-lisensen og å innføre fireårige styringssignal for NRK og den direkte mediestøtten. Kulturminister Trine Skei Grande skal snarest mulig legge frem... Les mer »
Foto: Kjell Ruben

Vil at Norge skal satse på blå næringer og grønn ferdsel til havs

I 2019 er det to år siden fremleggelsen av regjeringens havstrategi og stortingsmelding om hav i utenriks- og utviklingspolitikken. Nå har regjeringen lagt fram sin oppdaterte havstrategi, «Blå muligheter». Den oppdaterte havstratergien bygger videre... Les mer »
norges pelsdyralslag

Pelsdyrnæringen: Regjeringens forslag en enorm skuffelse

Regjeringspartiene forsøkte onsdag å fremstille endringene i erstatningen til pelsdyrbønder som «individuell behandling» og et stort løft. Sannheten er at forslaget vil slå like voldsomt og urettferdig ut for de to hundre... Les mer »
norges idrettsforbund

Regjeringens forslag til momskompensasjon holder ikke!

I morgen behandles kulturkomiteens innstilling til ny frivillighetsmelding i Stortinget. Heller ikke denne gang oppnås full momskompensasjon for varer og tjenester for frivillige organisasjoner. «Skuffende», sier generalsekretær Karen Kvalevåg i Norges idrettsforbund.... Les mer »
lederne

Revidert nasjonalbudsjett: – Minimalt ledelsesfokus nok en gang

Tirsdag la regjeringen frem revidert nasjonalbudsjett. Organisasjonen Lederne er glad for fokuset på behov for samfunnsendringer, men svært skuffet over at viktigheten av god ledelse i endringsprosesser nok en gang glimrer med... Les mer »
kvinne islam

Revidert nasjonalbudsjett: – God nyhet i kampen mot barneekteskap

Plan International Norge støtter regjeringens styrking av innsatsen mot skadelige praksiser som barneekteskap, kjønnslemlestelse og kjønnsseleksjon. I revidert nasjonalbudsjett som ble lagt frem i dag, øker regjeringen bevilgningen til FNs innsats mot... Les mer »
kulturhistorisk museum

Ingen oppstartsbevilgning til Vikingstidsmuseet

Da revidert nasjonalbudsjett ble presentert tirsdag, var det uten oppstartsbevilgning til det nye vikingtidsmuseet. Dette til tross for at regjeringen i januar stadfestet at de vil starte byggearbeidet. – Vi er svært... Les mer »
gunn

– Vanskelig start for nye fylkeskommuner

– Når regjeringen ikke vil styrke de frie inntektene til de nye fylkeskommunene, bidrar det til en dårlig start for regionreformen, sier styreleder i KS Gunn Marit Helgesen. I Kommuneproposisjonen for 2020... Les mer »