frivillig

Manglende momskompensasjon i regjeringens nye frivillighetsmelding

Regjeringens løfte om opptrapping av momskompensasjonsordningen ligger an til å bli en nedtur. Frivillighet Norge estimerer at det vil mangle mellom 400 og 500 millioner kroner på å fullfinansiere ordningen i 2021.... Les mer »
ndf

Første stortingsmelding om handelsnæringen

Regjeringen foreslår 39 tiltak for omstilling og bærekraftig vekst i varehandelen. Det kommer frem i stortingsmeldingen «Handelsnæringen – når kunden alltid har nett». – Med nesten 380 000 ansatte er varehandelen den... Les mer »
Norges idrettsforbund

Regjeringen og Norges idrettsforbund sammen om å bryte stillheten rundt seksuelle overgrep i idretten

Regjeringen og Norges idrettsforbund lanserer filmen #starttotalk som belyser seksuell trakassering og overgrep i idretten. – Vi vil at trenere, ledere og foreldre tar ansvar, bryter stillheten og gjør det lettere å... Les mer »
vannkraft

EL og IT Forbundet ber om oppgradering av vannkraftverkene

EL og IT Forbundet mener Norge beskatter vannkraftnæringen på en slik måte at det hindrer oppgradering av verkene. I juni utnevnte regjeringen et ekspertutvalg som skal gjennomgå beskatningen av norsk vannkraftproduksjon. Mandagen... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: FrP-skuta er på feil kurs

Beklager å si det som tidligere stortingsrepresentant og nestleder i Frp, men de politiske sakene og prioriteringene til regjeringen sier meg at kursen kapteinen Siv Jensen på FrP-skuta styrer – er feil... Les mer »
cv mal

KrF og regjeringen enige: 100 millioner mer til bredbånd i distriktene

Regjeringspartiene og KrF er blitt enige om å øke bevilgningen til bredbåndsutbygging i distriktene fra 100 til 200 millioner kroner i neste års statsbudsjett. – Dette viser at påtrykk fra bredbåndsbransjen og... Les mer »
norges pelsdyralslag

Norges Pelsdyralslag: Skammelig forslag fra regjeringen

Norske pelsdyrbønder reagerer med sjokk og fortvilelse på regjeringens foreslåtte kompensasjon for å forby en lønnsom og distriktsvennlig næring. Summen er ikke engang i nærheten av det Oslo Economics og Samfunnsøkonomisk analyse... Les mer »
pels

Lovforslag om forbud mot pelsdyroppdrett

Dyrevernalliansen er svært glade for at regjeringen i dag legger frem lovforslag om forbud mot pelsdyroppdrett. – En merkedag for alle som er glade i dyr, sier kommunikasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen.... Les mer »
nho

Statsbudsjett for 2019 – Et steg i riktig retning

I skissen til avtale om statsbudsjett for 2019 går regjeringspartiene og Kristelig Folkeparti inn for å fjerne 350-kronersgrensen for moms- og avgiftsfri netthandel, men velger å videreføre det høye avgiftsnivået for alkoholfri... Les mer »
jakt felling

Regjeringen må åpne for lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen

Landsmøtet i Norges Jeger- og Fiskerforbund ber Regjeringen følge opp Stortingets vedtak og intensjoner slik at det kan gjennomføres lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen i vinter. Rovviltnemndene i ulvesonen fattet i juni... Les mer »