finnmark

Redningsselskapet: Åtte menn og tre kvinner druknet i oktober

Ved utgangen av oktober har 93 mennesker druknet i Norge, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Det er bare én mindre enn i hele 2017 da 94 mennesker omkom som følge av drukning. Antall druknede... Les mer »
redningsselskapet

Fire menn druknet fra fritidsbåt i september

Fire av fem drukninger i september skjedde fra fritidsbåt, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Av 16 drukninger fra fritidsbåt så langt i år, er fire utenlandske fisketurister. Båtturen til en sønn, far og bestefar... Les mer »
kreps

I dag starter årets hummerfiske – Husk det er ingen skam å snu

I dag går startskuddet for årets hummerfiske. For mange er det høstens store eventyr. Et eventyr som fort kan bli til et mareritt, hvis du ikke husker ta med deg sikkerheten om... Les mer »
redningsselskapet

VIDEO: Redningsselskapet ber folk sjekke båtene

Redningsselskapet ber nå båteiere om å sjekke båten før det er for seint. Uværet som er varslet fredag ettermiddag og kveld kan gjøre stor skade. – Vi har sett mange eksempler på... Les mer »
redningsselskapet

Aktiv sommer for redningsskøytene i Nordland

Aldri før har redningsskøytene måtte rykke ut så hyppig i løpet av en enkelt sommer. I Nordland har båtfolket i stor grad unngått ulykker. Nordlendinger går sjeldent på grunn. 2018-sommeren har vært... Les mer »
redningsselskapet

Redningsselskapet: 37 % flere drukninger første halvår

Redningsselskapet har nettopp offentliggjort sjokktall om kring drukning i Norge. I løpet av årets seks første måneder omkom 52 personer som følge av drukning, mot 38 i samme periode i 2017. –... Les mer »
finnmark

Redningsselskapet: Oppdragsrekord allerede før fellesferie-starten!

Godværet i store deler av Sør-Norge på forsommeren har bidratt til at redningsskøytene har hatt hele 32 prosent flere fritidsbåt-oppdrag sammenlignet med mai og juni i fjor. Mellom 1. mai og 31.... Les mer »
redningsselskapet

11 personer druknet i mai

Åtte menn, to kvinner og ett barn druknet i mai. I mai i fjor omkom sju personer, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. – Det fine været i store deler av landet har ført til... Les mer »
finnmark

Mai-rekord for Redningsselskapet

I løpet av mai rykket redningsskøytene ut hele 689 ganger for å assistere en fritidsbåt. Det er økning på 28 prosent sammenlignet med fjoråret. En lang vinter medførte sen sesongstart for mange... Les mer »
finnmark

Samler inn penger til ny redningsskøyte på havnedagen i Bodø

Bodøposten.no publiserte i april nyheten om at det er en innsalingsaksjon på gang i Norge for å finansiere en ny redningsskøyte som skal stasjoneres i Bodø. Odd Fellow Ordenen skal samle inn... Les mer »