rs isen

Redningsselskapet: Husk isvett på vårisen

De siste ti årene har 34 mennesker druknet etter å ha falt gjennom isen. Redningsselskapet ber alle som tenker på å ferdes på vårisen om å være forberedt og forsiktig. Drukningsstatistikk fra Redningsselskapet (2017-) og Norsk... Les mer »
finnmark

Fem menn døde av drukning i februar

Så langt i år har 11 menn over 26 år omkommet som følge av drukning, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. I februar druknet fire menn etter fall fra land, mens én omkom etter en fiskebåtulykke.... Les mer »
finnmark

Seks personer døde av drukning i januar

Alle de omkomne var voksne menn. Den yngste var i slutten av 20-årene, mens den eldste var i 70-årene, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. En av de omkomne havnet i vannet i en bil,... Les mer »
odd fellow 106 bodin

Odd Fellow samler inn penger til ny redningsskøyte i Bodø

Odd Fellow logen i Norge har siden 2016 samlet inn penger for å få bygd et nytt fartøy til Redningsselskapet. I Bodø har blant annet loge 106 Bodin gått ut til flere... Les mer »
redningsselskapet

81 menn og 21 kvinner druknet i 2018

102 personer døde av drukning i 2018, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Det er ti prosent flere enn i 2017 da 93 druknet. – Hvert år drukner rundt 100 personer i Norge. Det er 100 for... Les mer »
redningsselskapet

Redningsselskapet: Flest drukninger etter fall fra land

Fire av ti drukninger så langt i år skyldes fall fra land/brygge i sjø, vann eller elv. Det viser Redningsselskapets drukningsstatistikk for perioden januar – november 2018. – Vi kommer til å... Les mer »
redningsselskapet

Bedrifter kjøper nautiske mil for å trygge norskekysten

Redningsselskapet og AQS AS oppfordrer norske bedrifter til å være med på dugnaden for en trygg kyst ved å kjøpe nautiske mil til den lokale redningsskøyta til jul. Det er fjerde året... Les mer »
finnmark

Redningsselskapet: Åtte menn og tre kvinner druknet i oktober

Ved utgangen av oktober har 93 mennesker druknet i Norge, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Det er bare én mindre enn i hele 2017 da 94 mennesker omkom som følge av drukning. Antall druknede... Les mer »
redningsselskapet

Fire menn druknet fra fritidsbåt i september

Fire av fem drukninger i september skjedde fra fritidsbåt, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Av 16 drukninger fra fritidsbåt så langt i år, er fire utenlandske fisketurister. Båtturen til en sønn, far og bestefar... Les mer »
kreps

I dag starter årets hummerfiske – Husk det er ingen skam å snu

I dag går startskuddet for årets hummerfiske. For mange er det høstens store eventyr. Et eventyr som fort kan bli til et mareritt, hvis du ikke husker ta med deg sikkerheten om... Les mer »