redningsselskapet

LESERINNLEGG: Utred høyhastighetsbevis på sjøen nå!

Større fart, flere båter, men mindre kunnskap. Nå ønsker Redningsselskapet at regjeringen ser på innføringen av et eget kompetansebevis for førere av raske båter. Av Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet og Pål... Les mer »
Redningsselskapet

VIDEO: Færre druknet i 2019

Redningsselskapets drukningsstatistikk viser at 86 personer omkom i drukningsulykker i fjor, mot 102 året før. – En nedgang på 16 prosent er svært gledelig. Men for å komme nærmere en nullvisjon, må... Les mer »
Redningsselskapet

Fire drukningsdødsfall i november

Ved utgangen av november har 82 mennesker omkommet i drukningsulykker, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. En mann er savnet og antatt omkommet etter at en oppdrettsbåt kantret i dårlig vær på Helgelandskysten i Nordland.... Les mer »
redningsselskapet

Redningsselskapet og Kongsberg Maritime skal samarbeide

Senior Vice President Bjørn Javling i Kongsberg Maritime avd. Subsea og generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet har undertegnet en samarbeidsavtale om utvikling av søk- og redningsteknologi. – Vi ønsker å bidra til... Les mer »
småbåt

LESERINNLEGG: Får vi et svømmeløft?

De nye kompetansemålene relatert til svømming, selvberging og livredning i skolen er gode tiltak. Men uten at skolene får kompetanse og ressurser til å nå dem, vil Norge fortsatt ha de dårligste... Les mer »
Redningsselskapet

Sju personer druknet i oktober

Så langt i år har 78 mennesker druknet i Norge. Det er 15 færre enn på samme tidspunkt i fjor. – Det er godt å se at antall drukninger har gått ned,... Les mer »
Redningsselskapet

Redningsselskapet: Flere drukningsulykker fra fritidsbåt

To av de tre personene som om som følge av drukning i september, omkom i kantringsulykker med fritidsbåt. Redningsselskapets drukningsstatistikk viser at 24 personer har omkommet som følge av drukning i forbindelse... Les mer »
mat

13. september: Den internasjonale testamentdagen

Det gode testament feirer Den internasjonale testamentdagen ved å gi «verdens største takk» til giverne. Redningsselskapet går sammen med ideelle organisasjoner over hele verden om å feire Den internasjonale testamentdagen fredag ​​13.... Les mer »
redningsselskapet

40 mennesker druknet i sommer

Redningsselskapets drukningsstatistikk viser at 13 personer omkom i drukningsulykker i august. Med ni drukningsdødsfall i juni og hele 18 i juli, har 40 mennesker omkommet i drukningsulykker i sommermånedene. Det er like... Les mer »
redningsselskapet

18 drukningsdødsfall i juli

18 personer mistet livet i drukningsulykker i løpet av juli, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. i samme måned i fjor omkom 17 personer. – Fellesferie kombinert med hetebølge bidrar til at mange har oppholdt seg ved, i... Les mer »