grønnsaker

Ønsker mer mat fra tak

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad ønsker mer mat fra tak og et blomstrende urbant landbruk. Tirsdag 15. oktober besøker hun takåkeren på Clarion the Hub og gartneriet på Bygdø Kongsgård, for å... Les mer »
norges taxiforbund

Opposjonen vil revurdere taxiloven

Presentasjon av jubileumsboka og erfaringer fra den finske dereguleringen dannet opptakten til den politiske debatten på landsmøtet, der Ap, Sp, SV, og Rødt stilte seg samlet bak næringens ønske om å oppheve... Les mer »
moske

LESERINNLEGG: Det tyrkiske problem

Det landområdet vi i dag kjenner som Tyrkia, ofte kalt Lilleasia eller Anatolia, tilhørte i antikken den hellenske kultur, Romerriket og Det kristne bysantinske riket. I løpet av Middelalderen ble landet invadert og... Les mer »
Foto: Maria Sand

– Øker forskjellene mellom fattig og rik og by og land

– Regjeringa fortsetter å gi til de rike og forsterker sentraliseringen. Vanlige arbeidsfolk og de som står utenfor arbeidslivet straffes, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen om forslaget til statsbudsjett for 2020. – Dette... Les mer »
frivillig

Fortsatt moms på dugnad

I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020 er momskompensasjonen for frivillige organisasjoner økt til 1,7 milliarder kroner. Det er ikke nok til å fjerne moms på dugnad. – Regjeringen må slutte å avgiftsbelegge frivillig aktivitet, mener... Les mer »
nrk

TV-aksjonen 2019: Her er årets programledere

Robert Stoltenberg, Ingrid Gjessing Linhave og Mikkel Niva er trioen som leder sendingen for årets TV-aksjon. Søndag 20. oktober er det igjen klart for TV-aksjonen. Inntektene i år går til Cares arbeid for å skape bedre liv for... Les mer »
trine skei grande venstre

Gir råd til kulturministeren om barne- og ungdomskultur

Barn og unge i hele landet har sagt sitt. Nylig ble rapporten Barn og unges stemmer – kunst og kultur overlevert kulturminister Trine Skei Grande, som grunnlag for tidenes første stortingsmelding om... Les mer »
storebrand

Storebrand blant 100 mest likestilte globale selskaper

Storebrand er et av verdens 100 mest likestilte selskaper, viser global kåring. Men mye arbeid gjenstår. Den ideelle organisasjonen Equileap har i dag publisert kåringen av de 100 mest likestilte selskapene i... Les mer »
drone

LESERINNLEGG: Norske olje- og gassinstallasjoner må sikres mot droneangrep

I forrige uke sa tidligere hærsjef, generalløytnant Robert Mood, til NRK at det vil være enkelt å ramme norske olje-, gass- og forsvarsinstallasjoner med droner, og at det er sannsynlig at aktører... Les mer »
Foto: Liv Aarberg

LESERINNLEGG: Hva vil Abid Raja?

Kan Abid Raja være så snill å svare på hvem som skal sikre norsk kulturell identitet? Skal muslimene sikre norsk kulturell kontinuitet? Skal afrikanerne? Kineserne eller andre europeere kanskje? Heller ikke svenskene... Les mer »