fiskebåt

Planlegger 11 vindturbiner midt i gode fiskefelt

– Equinor tar ikke hensyn til fiskeinteressene i sitt planlagte prestisjeprosjekt Hywind. Det går fram av en høringsuttalelse fra Fiskarlaget og Fiskebåt. Det er planlagt 11 vindturbiner midt i gode fiskefelt i... Les mer »
olje gass

Lederne tok ansvar på overtid: Enighet i meklingen på sokkeloppgjøret

Etter krevende forhandlinger og mekling hos Riksmekleren 3. juni ble det kl. 04.00 natt til 4. juni 2019 enighet i sokkelforhandlingene mellom Lederne og Norsk olje og gass. Forbundsleder Audun Ingvartsen sier... Les mer »
nordea

Nordea: Fortsatt gode tider i annerledeslandet Norge

Norsk økonomi går godt og rentene er på vei opp. Utviklingen her hjemme står i kontrast til det som skjer ute. Blant våre handelspartnere avtar veksten, usikkerheten om utviklingen er stor og... Les mer »
fiskebåt

Fiskebåt er bekymret for gytefeltene

Fiskebåt – havfiskeflåtens organisasjon er sterkt bekymret for at det legges til rette for utstrakt oljeaktivitet ved viktige gyte- og oppvekstfelt for flere fiskeslag. – Konsekvensene av et utslipp er så alvorlige... Les mer »
bellona

LESERINNLEGG: Vendepunktet vi har kjempet for – av Frederic Hauge

I 2001 fikk Bellona stoppet leteboringen i Nordland VI utenfor Røst. Det skulle altså ta 18 år før Arbeiderpartiet til slutt vedtok en politikk som tar fiskerne og forskerne på alvor. Å... Les mer »
olje gass

Riksrevisjonen: Oljeaktivitet i nord krever mer samhandling

Oljevernberedskapen i nordområdene har sine begrensinger. – Det er kritikkverdig at myndighetene ikke samarbeider bedre for å sikre at miljøhensyn blir ivaretatt i petroleumsvirksomheten. Dette kan i verste fall få svært negative... Les mer »
Storebrand

Storebrand støtter regjeringen i å gjøre nasjonalformuen sikrere mot fall i oljeprisen

Storebrand støtter regjeringens beslutning om å gjøre nasjonalformuen mindre sårbar for et varig fall i oljeprisen. – Vi har vært svært tydelige i våre råd, og i vårt høringssvar, sier Jan Erik Saugestad,... Les mer »
brannfare leirbål

Miljøaktivister brant varder for oljefritt Lofoten

Fra Mandal i sør til Alta i nord tente miljøvernere bål lørdag for gi beskjed om hva de synes om oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. opplyser NRK. I alt skal miljøaktivister... Les mer »
strøm

Rekordinteresse for energitiltak i norske hjem

Enova støttet nesten dobbelt så mange energi- og klimatiltak i boliger i 2018 enn året før. Alt i alt ble det utbetalt over 275 millioner kroner til nesten 14500 tiltak.Sjekk tallene for... Les mer »
nordnet

Donald Trumps twitring skremmer ikke privatpersoner: Laster opp i olje

Februar måned har vært preget av nok en god måned for oljeprisen. Dette har vært godt nytt for oljesensitive aksjer på Oslo Børs. Til tross for desperate rop på Twitter fra Donald... Les mer »