is vann natur

Ingen dødsulykker ved ferdsel på is sist vinter

Sist vinter var det første gang på 11 år at ingen omkom ved ferdsel på is. De siste årene har det omkommet i gjennomsnitt 4 personer hver vintersesong. – Litt har det... Les mer »
elektrisitet

Ny analyse: Statnett har høyere kostnader enn andre nettselskap

En ny analyse av europeiske nettselskaper viser at Statnett har høye kostnader sammenlignet med tilsvarende selskaper i Europa. – Analysen viser at kostnadene i Statnett har økt mer enn økningen i anleggsmasse... Les mer »
nve

Olje- og energiministeren besøkte nyåpnet sikringsanlegg som trygger 51 boliger i Farvikbekken i Fauske

Olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg besøkte i dag åpningen av det nye sikringsanlegget i Farvikbekken. NVE har bistått Fauske kommune med å bygge anlegget som reduserer fare for ødeleggende kvikkleireskred i... Les mer »
anleggsmaskin

Nytt sikringsanlegg trygger 51 boliger for kvikkleireskred i Farvikbekken i Fauske

NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) har bistått Fauske kommune med å redusere fare for ødeleggende kvikkleireskred i deler av Fauske sentrum. Mandag 2. september overleverte NVEs direktør Kjetil Lund og skred- og... Les mer »
nve sweco

Bedre oversikt over skredfare i Meløy kommune

Meløy kommune får nå bedre og mer presise kart som gir oversikt over skredfare. Faresonekartene viser at 3 boliger ligger innenfor 1/100 faresonen, 9 boliger innenfor 1/1000 og 23 innenfor 1/5000. Flere... Les mer »
Foto: Wikipedia

NVE overleverer skredfaresonekart til Meløy kommune

Overleveringen av skredfarekartet i Meløy kommune finner sted i rådhuset på Ørnes, 27. august kl. 12.00. Kartene gir bedre og mer presis oversikt over skredfaren i kommunen. Kartene tar hensyn til skredtypene snøskred, sørpeskred,... Les mer »
nve

LESERINNLEGG: Gi bekken plass!

Natt til 13. august førte kraftig regn til at bekker i åssidene over Brumunddal fylte seg opp. Vannet fulgte bekkeleiet ned til bebyggelsen, hvor bekkene er lagt i rør for å gjøre... Les mer »
finnmark troms

Mange sikringstiltak mot flom og skred i nord

I 2018 sluttførte NVE 41 sikringstiltak i hele landet. En rekke av tiltakene er i Region Nord, bl.a. i Longyearbyen og i Kåfjord. Alle tiltakene presenteres nå i Årsrapport for utførte sikrings-... Les mer »
johan såttavik

Ekslusivt intervju: Johan Slåttavik

Johan Slåttavik er en mye omtalt personlighet i norske medier som Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen og flere andre. Bodøposten.no har fått et eksklusivt intervju med den meningsfulle samfunnsdebattanten Johan Slåttavik: Du har figurert... Les mer »
nve skredfare

Snøskredfare inn i påskehelga i Nord-Norge

Varmere vær vil påvirke snøen over hele landet. I Nord-Norge vil dette føre til at sjansen for store skred øker. I Sør-Norge vil trolig skredfaren holde seg omtrent uendret de neste dagene,... Les mer »