natur ungdom turisme fjell

Ber norske kommuner se til Fredrikstad

Norges aller første aktivitetsråd etableres nå i Fredrikstad. Målet er at flere kommuner snart skal følge etter, for å få flere til å delta i friluftsliv og egenorganisert aktivitet. De fleste kommuner... Les mer »
ferie barn

Oppfordrer til å vise forsiktighet i og ved vann

Norsk Friluftsliv oppfordrer arrangører av sommeraktiviteter i og ved vann til å utvise ekstra forsiktighet, i lys av sommerens drukningsulykker. Siste del av sommerferien er en populær tid for leirer, kurs og... Les mer »
telt ferie camping

2 av 5 skal sove ute i sommer

Til tross for labert vær så langt, står friluftsliv høyt oppe på listen over folks ferieplaner. Nye tall fra Ipsos viser at 2 av 5 planlegger å sove ute i naturen i... Les mer »
energi strøm

Krever stans i utbygging av nye vindkraftverk

Stor satsing på vindkraft er en av de store truslene mot naturen og friluftslivet i Norge. Det er budskapet i resolusjonen som nylig er vedtatt av de norske friluftslivsorganisasjonene. Planer om storstilt... Les mer »
norsk natur

Ny undersøkelse: Mange barn og unge har ikke hørt om allemannsretten

Over halvparten av barn og unge vet ikke hva allemannsretten er, viser nye tall fra Ipsos. Bekymringsverdig, mener Norsk Friluftsliv og Friluftsrådenes Landsforbund. Tallene kommer fra en undersøkelse der Ipsos har intervjuet... Les mer »
nordkapp

Ber Fylkesmannen overta Nordkapp-saken

Norsk Friluftsliv har bedt fylkesmann i Troms og Finnmark, Elisabeth Vik Aspaker, overta klagesaken om ulovlig friluftsavgift på Nordkapp, i tillegg har organisasjonen bedt om et hastemøte. Bakgrunnen er at Nordkapp kommune... Les mer »
brannfare leirbål

Nå starter bålforbudet

Mandag 15. april inntreffer det generelle bålforbudet, for å forhindre skog- og lyngbrann. Noen steder kan du likevel tenne bål, så lenge du bruker hodet. Fra 15. april til 15. september er... Les mer »
natur

Sommertid hele året vil få flere i aktivitet

Natt til søndag skal Norge nok en gang skru klokka en time fram. Lysere ettermiddager gir mer friluftsliv og frivillighet, mener Norsk Friluftsliv. Sommertid har vært en rutine siden vi fikk det... Les mer »
snøscooter

Ny undersøkelse: Sju av ti ønsker bedre kontroll av scootere

Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos, på vegne av Norsk Friluftsliv. I undersøkelsen svarte 73 prosent at de var helt, eller ganske, enige i at det bør bli bedre kontroll... Les mer »
skitur

Norsk Friluftsliv: Mye uteglede under juletreet

Er du spent på hva som ligger under juletreet? Sjansen er stor for at du får en friluftslivsrelatert gave i år. Ferske tall viser at 3 av 5 skal gi gaver som... Les mer »