pynt lys dekor

Julegavene til den som har alt

Mange sliter med å finne julegaver til den som har alt. Ved å gi en gave som inspirerer til tur og friluftsliv i året som kommer, forlenger man også gleden. – For... Les mer »
skitur

Nordmenn skal være svært aktive ute i vinter!

Mange går en aktiv vintersesong i møte, viser en fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos, på vegne av Norsk Friluftsliv. – Det er tydelig at nordmenn har tenkt til å boltre seg ute i... Les mer »
været bodø

Markant økning i askespredning i naturen

Tall hentet inn av Norsk Friluftsliv tyder på at askespredning som alternativ til gravferd har økt med rundt 30 prosent de siste fem år. Det er nå anslagsvis rundt 1400 som velger... Les mer »
norsk natur

Jubler for felles nordisk handlingsplan for friluftsliv

Nordisk Råd har vedtatt at de nordiske landene skal lage en felles plan for friluftsliv. – Dette understreker at vi har en felles kultur gjennom friluftslivet, sier Norsk Friluftsliv. Onsdag kveld ble... Les mer »
energi strøm

Skroting av vindkraftplaner: – Må ikke la oss lure

Selv om Regjeringen skroter den nasjonale rammeplanen for vindkraft, betyr det ikke at vindkraftutbyggingen i norsk natur er over, understreker Norsk Friluftsliv. Torsdag droppet Regjeringen den nasjonale vindkraft-planen – en plan som... Les mer »
norsk natur

På fredag er det Verdens gapahukdag

27. september er gapahukens dag. Norsk Friluftsliv oppfordrer alle til å være med å feire det nære friluftslivet ved å nyte matpakka i det fri. Verdens gapahukdag startet opp som et initiativ... Les mer »
Norsk Friluftsliv

Fem tips til moro med barna i høstferien

Kom høstferien litt brått på i år? Ikke fortvil. Her er tipsene som gjør dette til tidenes ferie. Har du hørt begrepet «staycation»? Det er rett og slett en ferie der man... Les mer »
telt ferie camping

På lørdag sover hele Norge ute

Til helgen fylles skog, fjell og hager landet over opp med telt og hengekøyer, når #nattinaturen går av stabelen for femte år på rad. Lørdag 31. august oppfordres hele Norge til å... Les mer »
norsk natur

Snart friluftsfest over hele landet

Under Friluftslivets uke 31. august – 8. september blir det friluftsfest i hele Norge, med over 1200 arrangementer fra nord til sør. – Målet er å feire norsk natur og det viktige... Les mer »
sykkel

7 av 10 ordførerkandidater sier ja til ny satsing for å få flere opp av sofaen

Kun èn av tre oppfyller helsemyndighetenes råd til fysisk aktivitet. 7 av 10 ordførerkandidater sier nå ja til en ny satsing som kan endre dette. Et flertall av listetoppene i kommune- og... Les mer »