brannfare leirbål

Nå starter bålforbudet

Mandag 15. april inntreffer det generelle bålforbudet, for å forhindre skog- og lyngbrann. Noen steder kan du likevel tenne bål, så lenge du bruker hodet. Fra 15. april til 15. september er... Les mer »
natur

Sommertid hele året vil få flere i aktivitet

Natt til søndag skal Norge nok en gang skru klokka en time fram. Lysere ettermiddager gir mer friluftsliv og frivillighet, mener Norsk Friluftsliv. Sommertid har vært en rutine siden vi fikk det... Les mer »
snøscooter

Ny undersøkelse: Sju av ti ønsker bedre kontroll av scootere

Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos, på vegne av Norsk Friluftsliv. I undersøkelsen svarte 73 prosent at de var helt, eller ganske, enige i at det bør bli bedre kontroll... Les mer »
skitur

Norsk Friluftsliv: Mye uteglede under juletreet

Er du spent på hva som ligger under juletreet? Sjansen er stor for at du får en friluftslivsrelatert gave i år. Ferske tall viser at 3 av 5 skal gi gaver som... Les mer »
klokke tid

Krever sommertid hele året

Natt til søndag skal Norge nok en gang skru klokka en time tilbake. Dette har vært en rutine siden vi i 1980 fikk sommertid som en fast ordning. – Nå er det... Les mer »
norsk natur

Norsk Friluftsliv er skuffet over friluftssatsingen som forsvant

24. juli i år lanserte regjeringen en ambisiøs handlingsplan for friluftsliv. Den signaliserte en satsing på friluftsliv som virkemiddel for å bedre folkehelsa. I statsbudsjettet for 2019 har satsing blitt til kutt.... Les mer »
natur skog

Norsk Friluftsliv: Prøv høsting i høstferien

I gamle dager var høstferien potetferie, hvor barna ble tatt ut av skolen for å hjelpe til med potetplukking. I dag er ferien en etterlengtet pust i bakken i en travel hverdag,... Les mer »
brannfare leirbål

Nå er det lov å tenne bål

15. september oppheves det generelle bålforbudet i hele Norge. Bruk hodet og vis varsomhet før du fyrer i naturen, oppfordrer Norsk Friluftsliv. Lørdag oppheves det landsdekkende bålforbudet, som går fra 15.april til... Les mer »
natur

Over 110 arrangementer i Nordland under Friluftslivets uke 2018

Friluftslivets uke 2018 blir større enn noensinne. Bare i Nordland alene kan man velge mellom over 110 arrangementer og aktiviteter å delta på mellom 1.-9. september. Friluftslivets uke 2018 åpner med det... Les mer »
telt ferie camping

Norsk Friluftsliv håper på ny sove-ute-rekord

I 2017 sov opp mot 100 000 ute under sove-ute-aksjonen #nattinaturen. Norsk Friluftsliv har tro på at rekorden blir slått førstkommende lørdag. Lørdag 1. september blir sove-ute-aksjonen #nattinaturen arrangert over hele landet... Les mer »