demokratene

LESERINNLEGG: La oss verne om norske arbeidere!

Avinors styre har besluttet å tildele en 5-årskontrakt for tårntjenester på Ålesund lufthavn Vigra, og tårn og -innflygningstjenester ved Kristiansand lufthavn Kjevik til det spanske selskapet Saerco, ifølge Fædrelandsvennen. Sørlandsbanen blir overtatt... Les mer »
buss

EU-forslag truer norsk bussbransje

Hvis EU-kommisjonen får viljen sin kan det spøke for norsk bussbransje. Generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet Trond Jensrud er bekymret. EUs såkalte «Mobilitetspakke 1» handler om kabotasje og annen kjøring av lastebil over landegrensene.... Les mer »
finnmark

Seks personer døde av drukning i januar

Alle de omkomne var voksne menn. Den yngste var i slutten av 20-årene, mens den eldste var i 70-årene, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. En av de omkomne havnet i vannet i en bil,... Les mer »
Norsk Landbrukssamvirke

Opptatt av bærekraftig mat? Vær skeptisk til importert mat

En global dugnad må til for å sikre nok, sunn og trygg mat til alle, og samtidig bevare kloden vår. – Norge må delta i dugnaden. Det betyr at vi må importere... Les mer »
vinter trafikk

Kraftselskapene vil tjene mer med kunstig intelligens

Kraftselskapene vil ta i bruk maskinlæring og kunstig intelligens for å bedre utnyttelsen av vannkraftanlegg. De har også som mål å kunne respondere raskere på operasjonelle endringer, gjennom bruk av innovativ programvare.... Les mer »
ai

Norge får nasjonal strategi for kunstig intelligens: Abelia feirer

Etter noen få dager i jobben, kommer digitaliseringsminister Nikolai Astrup med et viktig initiativ: Nå starter arbeidet med å utvikle en nasjonal strategi for kunstig intelligens. – Dette er viktig for hele... Les mer »
moter klær

Norsk stjernelag til designuken i Milano

9.–14. april 2019 går 21 av Norges mest fremtidsrettede designere og kunsthåndverkere sammen om å stille ut arbeidene sine på verdens viktigste designscene: Milano Design Week. Med seg på laget har de... Les mer »
nfd

Stødig vekst for norsk sjømat og havnæringene

Havnæringene skapte verdier for 680 milliarder kroner i 2017. Dette utgjør en tredjedel av den totale verdiskapingen i privat næringsliv. Havnæringene står for omtrent 11 prosent av den totale sysselsettingen i privat... Les mer »
gunnar andreassen

LEDER: Er Norge på vei til bedre infrastruktur?

Et av de mest omdiskuterte punktene i et statsbudsjett er infrastrukturen. Emner som veier, broer, kollektivtrafikk, og alt mulig som har en kobling til hvordan systemene rundt oss fungerer blir diskutert. Det... Les mer »
kjeller innovasjon

Equinor inngår partnerskap med ESA BIC Norway

Første januar gikk Equinor inn som industripartnere for den nyoppstartede romfartsinkubatoren, ESA BIC (European Space Agency Business Incubation Centre) Norway. Energiselskapet ønsker å se på videre potensiale for bruk av romfartsteknologi som... Les mer »