matprat

Nordmenn liker tradisjoner i påsken

For mange er påsken synonymt med bedre tid, lengre måltider og mye god tradisjonsmat på bordet.  Gammel tradisjon forteller oss faktisk at påskelam både er et offer og en matrett. I jødisk... Les mer »
sodastream

Salgstallene øker for SodaStream i Norge

Kullsyremaskinprodusenten SodaStream går på skinner i det norske markedet. Salget av maskiner i landet har nemlig steget med nærmere 30 prosent siden 2015. Nå ønsker selskapet å øke takten ytterligere, og da... Les mer »
Foto: Milliped

– Våre tanker går til Paris

– Våre tanker går i dag til Paris og alle som har et forhold til den ikoniske katedralen Notre-Dame. Det er fryktelig å se det historiske bygget bli ødelagt i brann. Heldigvis... Les mer »
norsk landbrukssamvirke

Grensehandelen: Norge går glipp av 7 milliarder kroner i verdiskaping!

– Norsk handel i Sverige tilsvarer omsetningen til hele 215 Rema-butikker, sier Helene Lillekvelland, fagsjef samfunnsøkonomi i Norsk Landbrukssamvirke. Nordmenn har aldri handlet mer i Sverige enn vi gjorde i fjor. SSB... Les mer »
død

Vil få flere nordmenn til å skrive testament

Kun 1 av 10 nordmenn skriver testament. Bare fire prosent av de som skriver testament gir deler av arven bort i gave. I Sverige og Danmark er tallet mer enn dobbelt så... Les mer »
isaksen ndf

Stortingsmelding om offentlige anskaffelser: 500 milliarder må brukes bedre

Regjeringen la i går frem en stortingsmelding om offentlige innkjøp. – Vi må bruke offentlige midler bedre og mer effektivt, samtidig som vi bidrar til å løse de store samfunnsutfordringene vi står... Les mer »
energi strøm

Foreslår 13 områder for vindkraft på land i Norge

I dag overleverte NVE sitt forslag til nasjonal ramme for vindkraft på land til olje- og energiministeren og til klima- og miljøministeren. I forslaget peker NVE ut 13 områder i Norge som... Les mer »
nfd

Nye forhandlinger med Kina

Norge og Kina møttes denne uka i Beijing for å forhandle om en frihandelsavtale mellom de to nasjonene. – Kina er en av våre viktigste handelspartnere. En handelsavtale vil være svært viktig... Les mer »
pizza

Pizzanasjonen Norge: Ungdommen lever på pizza

Det er ingen tvil. Nordmenn elsker pizza og de fleste av oss spiser det flere ganger i måneden. Det viser en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Peppes Pizza som kartlegger... Les mer »
nfd

Ja, du må fortsatt stille klokka

Natt til søndag 31. mars skal klokka stilles en time frem. Tidsminister Torbjørn Røe Isaksen har besluttet at den lyse sommertiden skal gjøre deg glad og mer effektiv. – Mange har håpet... Les mer »