Nærings- og fiskeridepartementet

Flere skip seiler under norsk flagg

Siden 2015 har Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS) økt med 87 skip og rundt 11.600 personer er omfattet av tilskuddsordningen for sjøfolk. Regjeringen har styrket og utvidet tilskuddsordningen for sysselsetting av sjøfolk gjennom... Les mer »
norilsk

Norilsk, en av verdens mest forurensede byer blir grønn

Gruveselskapet Polar Norilsk har sluttet seg til en russisk økologisk maraton som heter «Zero Impact on the Environment». For å markere oppstarten av miljøprosjektet ble to metallurgiske fabrikker i Norilsk stengt i... Les mer »
sommer natur

6 av 10 nordmenn skal tilbringe sommerferien i Norge i år

Ny reiseundersøkelse fra FINN: Disse destinasjonene er mest populære, og rekordmange leier nå feriehus- og hytter. Fjorårets rekordvarme sommer har hatt en innvirkning på nordmenns ferie- og reisevaner i år. Det kommer... Les mer »
norwegian

Norwegian størst på flygninger mellom Spania og Norden

Norwegian er nå det flyselskapet som flyr aller flest passasjerer mellom Spania og alle de nordiske landene med en markedsandel på 43 prosent. Norwegian har fraktet 5,35 millioner passasjerer mellom Norden og... Les mer »
Foto: IDF

LESERINNLEGG: Hvem lurte hvem på Vestbredden?

Det har i mange år versert et dogme på den «Palestina-vennlige» venstresiden om at Norge tidlig på 1990-tallet ble lurt i en felle av Israel, noe som resulterte i at norske myndigheter nærmest... Les mer »
njff

Her finner du fiskeplasser for bevegelseshemmede over hele landet

Norges Jeger- og Fiskerforbund har for første gang laget en digital oversikt over HC-tilrettelagte fiskeplasser, og i tillegg også utsettingsplasser for småbåter. Disse finner du i NJFF-appen og i en nettbasert kartløsning.... Les mer »
Foto: Stortinget

Sortingspolitikere positive til russiske miljøtiltak

Norges stortingspolitikere var positive til russiske miljøvernsprosjekter i de nærliggende områdene, da en delegasjon fra Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomité nylig besøkte Pasvik naturreservat i Russland. Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomité besluttet å besøke... Les mer »
Glass og Fasadeforeningen

Nytt arkitektonisk materiale i elementfasader

Modum Glassindustri AS har testet produksjonsutstyret for andre materialer enn glass. Resultatet har gitt et samarbeid med Schüco Norge og Cosentino Norway AS. – Sammen skaper vi et produkt tilpasset produksjon av... Les mer »
bibel jul

Folkekirken utfordres

Konfirmasjon og gravferd har stabilt høye tall, men dåpstallene går nedover. Til tross for noen forskjeller mellom bispedømmene, peker mange kurver nedover i Den norske kirke på landsbasis. Dette kommer frem i... Les mer »
dårlig vær

Fjerde våteste mai på over hundre år

Mai var kjøligere enn april mange steder i landet. Månedstemperaturen for hele landet lå 0,3 grader under normalen. Det var også den fjerde våteste maimåned siden 1900. – Mai var kaldere enn... Les mer »