bjørn erik

Schizofrent marked gjør fondskundene nervøse

Mens Nordnets fondskunder storkjøpte aksjefond i juli, solgte kundene omtrent like mye i august. Rentemarkedet spår resesjon og børsfall, men de globale aksjemarkedene er tett på all time high.  Nordnets privatkunder nettosolgte... Les mer »
nordnet

Ingen sommerferie for Nordnets fondskunder

Til tross for at juli måned er en av de roligste i handelsmånedene i året, har ikke dette stoppet fondskundene. Med en solid oppgang på verdens børser har fondskundene fått god valuta... Les mer »
nordnet

Nordnet: ESG er ut – olje er tilbake

Selv om juli måned vanligvis er rolig på børsen, har ikke Nordnets kunder tatt ferie fra børsen. Etter en lang periode med dominans av grønne aksjer, er det store tunge selskaper som... Les mer »
nordnet

Rekordmange investerer i Nel

Nel har vært i fokus i juni måned. Etter to store nedsalg fra sentrale investorer, kombinert med en dramatisk eksplosjon på deres hydrogenstasjon i Sandvika har aksjen hatt en ekstrem måned. Privatpersoner... Les mer »
børs

Fondskunder posisjonerer seg for korreksjon

Aksjemarkedene steg igjen i juni, men negativ utvikling i handelskrigen skremte fondskundene. Nordnets privatkunder nettosolgte fond for 67 millioner kroner i juni. Aksjefond ble solgt for 94 millioner, mens rentefond ble kjøpt... Les mer »
børs

Enklere å finne fond som ikke investerer i kull, våpen og kasino

Nordnet merker økende interesse for bærekraftige fond og lanserer nye verktøy som gjør det lettere å finne frem i fondsjungelen. Sparere får nå muligheten til å filtrere ut fond med uønskede investeringer,... Les mer »
bjørn erik

Fondskunder og aksjekunder reagerte motsatt i tung maimåned

Mens handelskrigen skremte Nordnets fondskunder i mai, fortsatte aksjekundene å laste opp med aksjer. På salgstoppen lå et Kinafond, og på kjøpstoppen var to teknologifond. Mai ble en rød børsmåned. Verdensindeksen MSCI... Les mer »
nordnet

Ekstrem usikkerhet i verdens aksjemarkeder – privatpersoner laster opp

Oljeprisen har vært i fokus i mai måned. Med signaler om en stadig tilspisning mellom Iran og USA og en eskalering i handelskrigen er vekstbildet i verden mer utrygt enn på lenge.... Les mer »
bjørn erik

Fondskunder kjøper seg opp i teknologifond

Nordnets privatkunder fortsatte å laste opp med fond i april. Men fondskundene solgte aksjefond som investerer på Oslo Børs og kjøpte teknologifond. Nordnets privatkunder nettokjøpte fond for 92 millioner kroner i april.... Les mer »
bjørn erik

Storkjøp av fond også i februar

Nordnets fondskunder hamstret aksjefond i februar. – 10 prosent børsoppgang i årets to første måneder er uvanlig sterkt. Nå begynner vi å nærme oss toppnivåene fra i høst, men fondskundene ser ikke... Les mer »