svolvær

Fylkesmannen i Nordland med innsigelse til Byplan Svolvær

Innsigelsen til Byplan Svolvær gjelder lokalisering av to områder til boligformål ved innfallsporten til Svolværmarka, opplyser Fylkesmannen i Nordland. De to aktuelle områdene er område angitt som B2.20 – «Ørnhaugen» og B2.47 – «Kongsmarka». Innsigelsene... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Algekrisen: Fiskeriministeren møtte oppdrettere

Tirsdag 18. juni møtte fiskeriministeren oppdrettere som er berørt av algeoppblomstringen langs norskekysten. Møtet bar preg av den alvorlige situasjonen som har rammet fisken, oppdretterne og lokalsamfunnene i Nordland og Troms i... Les mer »
parkveien barnehage bodø sentrum

Fylkesmannen i Nordland med 7 tilsynssaker på barnehager og skoler

Fylkesmannen i Nordland rapporterer at de har gjennomført 7 tilsyn på barnehager og skoler i Nordland, samt 2 tilsyn på Introduksjonsloven så langt i år. Det skal være planlagt ytterligere 4-5 tilsyn høsten 2019.... Les mer »
mef

Helgelandspakke Nord nominert til pris for beste anleggsprosjekt

Tre finalister kniver om tittelen beste anleggsprosjekt i Nord-Norge som skal kåres under NNBA i Tromsø 14. – 16. juni 2019. – Formålet med prisutdelingen er å få en positiv markedsføring av... Les mer »
kino

Filmskapere fra Bodø tatt ut til årets Kortfilmfestival

Mange filmer med tilknytning til Bodø og Nordland har blitt tatt ut i konkurranse til Kortfilmfestivalen i Grimstad, som finner sted 12.-16. juni 2019. Nåværende og tidligere studenter ved Nordland Kunst- og Filmfagskole... Les mer »
vefsna

Fylkesmannen i Nordland: Vefsna endelig tilbake i fangststatistikken

I 2018 ble det innrapportert en totalfangst av avlivet og gjenutsatt laks fra nordlandselvene på 24,7 tonn. Etter 30 år med fredning av laksen ble Vefsna endelig åpnet for et begrensa laksefiske... Les mer »
gjensidige

Gjensidige: Masse skader i nord etter stormen

Bodøposten.no har i flere nyhetssaker dekket stormen som har rammet Bodø, Salten, og hele Nordland. Nå rapporterer Gjensidige om minst 20 skader i nord, bare på bygninger. – Pr. 17. februar er... Les mer »
tunnel

6 tunneller i Salten mangler DAB-dekning

Det er oppdaget manglende dekning i seks tunneler på E6 i Salten mellom Bodø og Bognes. Nå skal dekningen bedres, ifølge Saltenposten. Siden kontrollen i fjor sommer er det nå bedre dekning... Les mer »
Innovasjon Norge

Nordnorske bedrifter klare for Internationale Grüne Woche 2019

Nordland, Troms og Finnmark skal representere Nord-Norge på verdens største mat og landbruksmesse – Internationale Grüne Woche i Berlin. Sammen skal de profilere nordnorske mat- og reiselivsbedrifter for et internasjonalt publikum og... Les mer »
vinter vei

Nordnorsk krav til samferdselsministeren

Nord-Norge krever at regjeringen ved samferdselsministeren kommer med sterkere tiltak ovenfor utenlandsk tungtransport i landsdelen, det kommer frem i en uttalelse skrevet av ledende politikere i Nordland, Troms og Finnmark. Tungtransporten langs... Les mer »