befalets fellesorganisasjon

LESERINNLEGG: Forsvaret vokter våre havområder

Forsvarsministeren føler tydeligvis behovet for å forklare folk i Nord at «Forsvaret tar vare på dere». Problemet er at fly i luften alene ikke løser de oppgavene Forsvaret er satt til å... Les mer »
settnordfra.no

Bodøposten.no inngår samarbeidsavtale med nettmagasinet Sett Nordfra

Nettavisen Bodøposten.no har i dag inngått samarbeidsavtale med det Nord-Norske nettmagasinet Sett Nordfra. Begge publikasjonene er gratis for leserne. Avtalen gjør at leserne av Bodøposten.no får direkte tilgang til nyheter fra Sett... Les mer »
snn

SpareBank 1 Nord-Norge med positivt resultatvarsel

SpareBank 1 Gruppen AS har meddelt sine eiere at foreløpig resultatet for andre kvartal 2019 er betydelig bedre enn forventet, blant annet som følge av en engangseffekt i selskapet SpareBank 1 Forsikring... Les mer »
finnmark troms

Mange sikringstiltak mot flom og skred i nord

I 2018 sluttførte NVE 41 sikringstiltak i hele landet. En rekke av tiltakene er i Region Nord, bl.a. i Longyearbyen og i Kåfjord. Alle tiltakene presenteres nå i Årsrapport for utførte sikrings-... Les mer »
reker

Nordnorske reker inntar Sørlandet

Før sommerne lå det an til at det kunne bli import av reker fra utlandet, men istedenfor er det nå reker fra nord-Norge som selges på Sørlandet, ifølge Fædrelandsvennen. – Normalt skulle... Les mer »
husbanken

Husbanken: – Boligprisvekst i byene hindrer mobilitet i Nord-Norge

Boligprisveksten i de største nordnorske byene skaper tapere og vinnere på boligmarkedet, og gjør det vanskeligere å flytte fra bygd til by og fra by til bygd. Det viser Kunnskapsparken Bodøs nye... Les mer »
Alpin-VM 2027

Skal skape nasjonalt og internasjonalt engasjement for nordnorsk VM-søknad

Arbeidet for et VM alpint 2027 i Norge, Nord-Norge og Narvik går inn i en ny fase. Nå skal det nordnorske engasjementet smitte over på resten av Norge og ski-verden for øvrig. Ei arbeidsgruppe er... Les mer »
jernbane

Nye beregninger: Nord-Norgebanen kan koste 120 milliarder

Mandag offentliggjorde Jernbanedirektoratet en ny utredning av en jernbane mellom Fauske, via Narvik og til Tromsø, den såkalte Nord-Norgebanen. Bestillingen fra Samferdselsdepartementet er en kostnadsberegning og en samfunnsøkonomisk analyse av Nord-Norgebanen. Beregningene viser... Les mer »
finnmark troms

Hva er spesielt med turistene i Nord-Norge?

Nord-Norge kan by på et helt unikt landskap, men er også den regionen i Norge som er vanskeligst og i mange tilfeller også dyrest å komme seg til. Så hva er det... Les mer »
snn

Dette tror næringslivslederne om framtiden i nord

Nordnorske ledere er optimistisk på landsdelens vegne, men er ikke like positive til sine egne bransjer. Tilgangen på kvalifisert arbeidskraft og bærekraft som et konkurransefortrinn er viktigst. Det viser Forventningsbarometeret for Nord-Norge,... Les mer »