ngi

Skredfarevarsling for bebyggelse i Nord-Norge

To skredeksperter fra NGI var torsdag 16. januar i Honningsvåg sammen med representant fra NVE for å assistere lokale myndigheter med å vurdere skredfaren for den evakuerte bebyggelsen. Etter befaringen ble det... Les mer »
natt sentrum

Nordmenn dårligere til å bruke refleks – Nordlendinger blant de beste

Ferske tellinger fra Trygg Trafikk viser en nedgang i refleksbruken blant den norske befolkning. – Dette er en skummel utvikling, sier Ann-Helen Hansen, kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk. Trygg Trafikk har gjennomført reflekstellinger over... Les mer »
laks

Unge i Nord-Norge spiser for lite fisk

Tall fra Norges sjømatråd viser at unge spiser omtrent 40 prosent mindre fisk enn for syv år siden. Blant de som spiser aller minst er unge i landets nordligste fylker, ifølge NRK.... Les mer »
bedrift lønn avtale

Ny rapport: Nordlendinger er lønnstapere

I en fersk rapport fra Kunnskapsparken presenteres tall som viser at nordlendinger er lønnstapere. Innbyggerne i Nord-Norge tjener dårligere enn landsgjennomsnittet, selv for samme type jobber. Hvis du i tillegg er kvinne, tjener du dårligst av... Les mer »
frp

Ny rapport: Gasseksport kan gi positive ringvirkninger for Nord-Norge

Mandag overleverte Gassco en fersk rapport til olje- og energiminister Sylvi Listhaug, der de har sett nærmere på mulighetene for økt gasseksport fra Barentshavet. Rapporten konkluderer med at flere gasstransportalternativer vil være... Les mer »
scandic live nation

Riddu Riđđu får 1 million kroner til ny scene fra SpareBank1 Nord-Norge

Den internasjonale urfolksfestivalen Riddu Riđđu Festivála, som holder til i Kåfjord kommune, ønsker å fortsette å være den største og viktigste arenaen for kulturutveksling for urfolk i nordområdene. Festivalen er utendørs, og... Les mer »
finnmark troms

LESERINNLEGG: Nord-Norge går så det suser, men noen vil likevel ikke bo der

Regjeringen har tatt en rekke grep for å styrke og utvikle landet vårt. Hele landet vårt. Dette har gitt gode resultater, ikke minst i våre nordligste fylker, med høy økonomisk vekst og... Les mer »
sykehus doktor

Helse Nord har brukt 245 millioner på vikarer i 2019

Helse Nord sliter med å rekruttere spesialister til sykehusene i Nord-Norge. Før året er omme har de sannsynligvis brukt over 250 millioner på vikarer, opplyser NRK. – År etter år øses det... Les mer »
eiendom bodø

Finanstilsynet med krisetiltaksplan for Sparebank 1 Nord-Norge

SpareBank 1 Nord-Norge har mottatt vedtak om bankens MREL-krav fra Finanstilsynet. MREL-kravet er satt til 32,5 % av justert risikovektet beregningsgrunnlag. Kravet er basert på konsernets balanse pr. 31. desember 2018, og... Les mer »
sea king

Hovedredningssentralen i Bodø: – Reiselivsnæringen dårlig forberedt på ulykker

Sterk økning i naturbasert turisme gir også flere ulykker. Internasjonalt konsept skal bedre forebygging og håndtering av ulykker i naturen Hovedredningssentralen tok i høst til orde for at sertifiseringer av reiselivsbedrifter og guider burde... Les mer »