nito

Ingeniørenes fagorganisasjon vokser

NITO, Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon har rundet 90 000 medlemmer og befester posisjonen som Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer. – I en tid med synkende oppslutning om fagforeninger, er vi... Les mer »
nito

Moms på digitale medier: – Regjeringen burde hatt en helhetlig løsning nå

– Regjeringen ser i denne omgang ikke ut til å gjennomføre sitt forslag om momsfritak på digitale medier som Stortinget har bedt om. Vi ser at regjeringen forsøker å lage et regelverk... Les mer »
nito

Aleksander Henriksen fra Arnøy valgt som regionansvarlig i NITO Studentene

Helgen 25.-28. april var delegater fra NITO Studentenes lokallag samlet til landsmøte, der blant annet nye styremedlemmer ble valgt. En av dem var Aleksander Henriksen fra Arnøy utenfor Bodø. Det nye styret... Les mer »
nito

Ole Marius Svendsen fra Bodø valgt som ny leder i NITO Studentene

Ole Marius Svendsen (28) fra Bodø ble valgt som leder for NITO Studentene under deres landsmøte i helgen. Svendsen tar en master i energi og miljø i bygg på OsloMet. Han gleder... Les mer »
ratt subaru

Påskeutfart: Slik kjører du bedre i kø – unngå kollisjon

Kollisjoner i kø koster Norge nær en milliard kroner årlig. Lær hvordan du kan unngå å bidra til denne skadestatistikken. Følg ekspertens fem råd for køkjøring. ngen liker det, men det er... Les mer »
nito

Mange nyutdannede går glipp av overtidsbetaling

Lønnsstatistikk samlet inn av NITO – Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon viser at så mange som 30 prosent av nyutdannede ingeniører i privat sektor har overtid inkludert i lønnen. Det skal de ikke... Les mer »
nito

Mange går glipp av overtidsbetaling

Lønnsstatistikk samlet inn av NITO – Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon viser at så mange som 30 prosent av nyutdannede ingeniører i privat sektor har overtid inkludert i lønnen. Det skal de ikke... Les mer »
nito

– Risikabelt ikke å satse på etter- og videreutdanning

– Norske arbeidstakere er helt avhengige av et jevnt påfyll av kompetanse. Det gjelder særlig i teknologiske yrker der utviklingen går raskt. Arbeidsgiverne må prioritere slik at ansatte har tid og mulighet... Les mer »
nito

Ikke glem å overføre ferie!

– Mange ringer NITOs advokater med spørsmål om hvilke regler som gjelder for overføring av feriedager man ikke har fått tatt ut, sier advokat i NITO, Torstein Goyer. Goyer anbefaler at dersom... Les mer »
nito jul brann

Brannsikkerhet: Kast ødelagt julebelysning!

Statistikk viser at 50 prosent av alle branner i Norge har elektriske årsaker. Branningeniør Sigbjørn Syr gir sine tips til hvordan du kan sikre elektriske gjenstander og unngå brann i julen. Her... Les mer »