skatt

Brudd i lønnsforhandlingene mellom LO og NHO

– Det er skuffende at NHO ikke ville komme norske arbeidstakere i møte, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. LO har i dag 14. mars brutt forhandlingene med NHO i lønnsoppgjøret, og varslet avtale-... Les mer »
kry frisør

Bodøværing nominert til frisørenes Oscar

Diana Helen Jakobsen, fra Kry Frisør AS i Bodø, er nominert til «Årets frisør» 2019. Lørdag 16. mars inntar tusenvis av frisører Petter Stordalens nye storstue, The Hub, for å få med... Les mer »
læring lærer klasse

Advarer mot utdanningssnobberi

Myndigheter og forskere advarer om at det kan mangle 90.000 – 100.000 fagarbeidere i løpet av bare 15 år. – Slutt med utdanningssnobberiet. Ta fagutdanninger og fagarbeidere på alvor. Slutt å snakk... Les mer »
fn

FN-rapport: Fremtidens arbeidsliv krever et samfunn som sikrer læring livet ut

Verdenskommisjonen for fremtidens arbeidsliv lanserte i dag sin sluttrapport. Tidligere NHO-leder Kristin Skogen Lund har vært blant medlemmene i kommisjonen, som ble etablert av Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) i anledning ILOs 100-årsjubileum... Les mer »
mentalt lengsel

Felles front mot mobbing i Nordland

Mobbeombud i Nordland, Lasse Knutsen, samler og engasjerer nye samfunnsinstitusjoner til felles kamp mot mobbing, opplyser Nordland fylkeskommune. -Vi er mange aktører som har et ansvar for at barn og unge skal... Les mer »
ks

Samarbeid med NHO om næringsutvikling

– Alle kommuner er opptatt av å skape arbeidsplasser. Uten et velfungerende næringsliv klarer vi ikke å skape attraktive byer og lokalsamfunn, sa Gunn Marit Helgesen under NHOs årskonferanse onsdag. NHO og... Les mer »
klær mote produksjon

Finner syrere til norske tekstiljobber

Syriske flyktninger med tekstilkompetanse er i ferd med å bli attraktive på det norske arbeidsmarkedet. Nå kommer bransjen med en klar oppfordring til det myndighetene: – Gjør det lettere for oss å... Les mer »
thommesen

En trist dag for hverdagsnæringslivet

Nok en gang har LO, staten og de store arbeidsgiverorganisasjonene signert en IA-avtale som skyver helt nødvendige endringer i sykelønnsordningen foran seg. Avgjørelsen avdekker en manglende evne og vilje til å sette... Les mer »
skole universitet

Nå blir det gradsbetegnelser på fagskoleutdanning

I Norge er det stor etterspørsel etter folk med fagskoleutdanning. 29. november kunngjorde Kunnskapsdepartementet en ny forskrift som skal bidra til å øke omdømmet til fagskolen, slik at flere velger fagskoleutdanning. NHOs... Les mer »
nho

– En god start, men det er nå jobben begynner

Regjeringen la fredag 30. november fram historiens første stortingsmelding om handelsnæringen. Meldingen har fått den treffende tittelen «Handelsnæringen – når kunden alltid har nett». – Det er på høy tid at handelsnæringen... Les mer »