brann hus

Biltema Foundation donerer over 6 millioner til akutt nødhjelp for dyrene i Australia

Biltema Foundation har donert 1 million AUD (Ca 6,14 millioner NOK) til organisasjonen Humane Society International. Pengene vil umiddelbart bli brukt på akutt nødhjelp, og bidra i kampen for å forhindre katastrofale... Les mer »
sintef

Knust overskuddsstein kan brukes til veibygging

Overskuddsstein fra tunnelprosjekter kan utgjøre en svært verdifull ressurs. For å utnytte den best mulig, er det avgjørende å skaffe informasjon om steinkvaliteten tidlig i prosjektet. Nå har SINTEF og NGU har... Les mer »
plast søppel

Marin forsøpling: Nå kan du søke om støtte

Planlegger du å rydde avfall langs strender eller på sjøbunnen i 2020? Nå kan du søke om støtte til prosjektet gjennom Miljøverndirektoratets tilskuddsordning. – Forsøpling av elver, hav og strender er en... Les mer »
Norges Jeger- og Fiskerforbund

Skuffelse og frustrasjon blant jegerne i ulvesonen

Klima- og miljødepartementet har behandlet rovviltnemndenes vedtak om å felle tre ulveflokker innenfor ulvesonen. Departementet stadfester vedtaket om lisensfelling av Letjennareviret. – Nå er det mye frustrasjon og skuffelse blant ulvejegerne i... Les mer »
jakt felling

Nok en ulveflokk skal skytes: – Ingen respekt for at terskelen skal være høy innenfor ulvesona

Klima – og miljødepartementet åpner for felling av hele Letjenna-flokken innenfor ulvesona i Hedmark til tross for at at disse seks ulvene ikke utgjør fare for skade. – Dette vedtaket er uakseptabelt.... Les mer »
finnmark troms

Skogvernet øker: Fem prosent av skogen er vernet

Norge har passert en milepæl innen skogvern. Med vern av 46 nye områder fredag, er fem prosent av skogarealet vernet. – Det er et politisk mål å verne 10 prosent av skogarealet,... Les mer »
jakt felling

VIDEO: Ulven som ble flyttet vandrer fortsatt mye

Den genetisk viktige ulven som ble flyttet i Hedmark 14. november har tilbakelagt mange hundre kilometer, og har de siste dagene vært i Sverige. – Etter merkingen har ulven beveget seg både i... Les mer »
is vann

Nå kan isen være farlig

Hvert år drukner alt for mange mennesker som ferdes på usikker is, og farene øker når temperaturen svinger kraftig. – Sterke temperatursvingninger gjør at isen er usikker, og da må folk vise... Les mer »
pynt lys dekor

Julegavene til den som har alt

Mange sliter med å finne julegaver til den som har alt. Ved å gi en gave som inspirerer til tur og friluftsliv i året som kommer, forlenger man også gleden. – For... Les mer »
langrenn vinter ski

Mange vil låne utstyr til friluftsliv i Sørfold

Den offislle åpningen av Sørfold kommunes utstyrssentral var i mai i år, men utlånet startet så smått 1. april. Utstyrssentralen har registert 73 utlån siden oppstarten, opplyser Sørfold kommune. Videre viser oversikten... Les mer »