lofoten moskenes

Ny nasjonalpark i Lofoten åpnet: Lofotodden

Klima- og energiminister Ola Elvestuen (V) åpnet søndag den nye nasjonalparken «Lofotodden» ytterst i Lofoten, opplyser nettavisen Resett. – Den nye nasjonalparken har landskaps- og naturtyper som ikke finnes i andre norske... Les mer »
sea king

Kvinne reddet fra Blåtind i Sortland med SeaKing

Politiet rapporterer at en kvinne skal satt seg fast i Blåheia-fjellet i Sortland søndag ettermiddag. Et SeaKing helikopter ble tilkalt og fikk lokalisert kvinnen og reddet henne ned, ifølge Nordland politidistrikt. Les mer »
breiva

Flyter med søppel ved Soløyvatnet

Det flyter med søppel i Breiva ved Soløyvatnet i Bodø. Flere søppelsekker ligger nedenfor veien like etter brua, ifølge en leser. – Noen har revnet søppelsekkene og innholdet er spredt utover. Hvem... Les mer »
coop

Søppel-sjokk: Plukket over 80 tonn søppel!

På kun én uke ryddet Coop-ansatte, kunder og medeiere over 80 tonn søppel fra sine nærmiljø under dugnaden Coop rydder Norge. – Vi er både stolte og forskrekket, sier bærekraftsansvarlig Per Løberg... Les mer »
finnmark troms

Finland, Norge og Russland starter Kolarctic miljøprosjekt i nord

Norge og Finland deler grensen mot Russland langs Grense-Jacobselv, Paz og Voriema-elvene. Totalt er det 117 kilometer norsk-russisk grense der to norske og fem russiske vannkraftverk ligger. Grensesituasjonen krever en spesiell tilnærming... Les mer »
energi strøm

Norges største vindpark åpnes i dag

I dag åpner Roan vindpark på Fosen i Trøndelag. 71 turbiner er reist, 70 kilometer vei bygget og hundrevis av lokale årsverk utført siden byggestarten i 2016. Den offisielle åpningen markeres i... Les mer »
energi strøm

Krever stans i utbygging av nye vindkraftverk

Stor satsing på vindkraft er en av de store truslene mot naturen og friluftslivet i Norge. Det er budskapet i resolusjonen som nylig er vedtatt av de norske friluftslivsorganisasjonene. Planer om storstilt... Les mer »
kystverket

Kystverket tar et større ansvar for rydding av marint avfall

Over 3 tonn søppel er ryddet etter Kystverkets første runde med ryddeaksjoner langs kysten. Tre lokasjoner har så langt plukket søppel på områder som ikke er så tilgjengelig for allmenheten. I år... Les mer »
reise norge

Sjokktall: Mer miljøgifter i fjordene enn i havet

En omfattende analyse av historiske data fra norske havområder viser høye konsentrasjoner av miljøgifter i sjøbunnen nær tett befolkede og industrialiserte områder. Konsentrasjoner av tungmetaller i norske fjorder er i gjennomsnitt to... Les mer »
strandryddig

40.000 ute for å rydde under Strandryddeuka

Frivillige har ryddet strender, øyer, holmer, elver, innsjøer og til og med havbunnen i Norges største nasjonale dugnad. I løpet av de siste syv dagene har det blitt arrangert 1350 ryddeaksjoner rundt... Les mer »