tv

Norske kringkastere sender ikke mer reklame enn de har lov til

Norske kringkastere sender ikke mer reklame enn de har lov til, det viser en kontroll Medietilsynet nylig har gjort. – Reglene på dette området skal begrense mengden reklame publikum eksponeres for. Det... Les mer »
medietilsynet

Ekspertgruppe skal bidra til en tryggere digital barndom

Medietilsynet har samlet eksperter på området barn og medier for å sikre gode tiltak som kan trygge barn og unge på nett. Tilsynet har rollen som nasjonal koordinator i et stort europeisk... Les mer »
skole universitet

Medietilsynet vil ha media inn i grunnskolens læreplan

Medietilsynet mener kritisk medieforståelse og medienes rolle som meningsbærer må få større plass i de nye læreplanene for grunnskolen. – Når elevene lærer å reflektere kritisk over troverdigheten og påvirkningskraften i ulike... Les mer »
dab radio

Produktplassering tillates på radio etter endringer i kringkastingsloven

Nå vil du kunne høre produktplassering også på radio. Stortinget vedtok 11. juni flere endringer i kringkastingsloven. Blant annet skal Medietilsynet heretter også avgjøre om NRK kan ta i bruk nye tjenester,... Les mer »
tv nyheter nrk

Stortinget sa ja til regjeringens forslag i mediestøttemeldingen

Stortinget har vedtatt regjeringens forslag om et nytt mediestøtteråd, avvikling av NRK-lisensen og å innføre fireårige styringssignal for NRK og den direkte mediestøtten. Kulturminister Trine Skei Grande skal snarest mulig legge frem... Les mer »
pc

Komité-flertall for regjeringens forslag i mediestøttemeldingen

Flertallet i familie- og kulturkomiteen på Stortinget støtter regjeringens forslag om et nytt mediestøtteråd, og ber regjeringen ta hensyn til Medietilsynets anbefalinger om at lokalradioenes FM-konsesjoner bør forlenges til 2026. Det er... Les mer »
tv nyheter nrk

Eldre dårligst på å gjenkjenne falske nyheter

Halvparten av de over 60 år klarte ikke å avsløre en falsk nyhet eller var usikre på om den var falsk, viser en ny undersøkelse fra Medietilsynet. Blant de under 30 år... Les mer »
fm radio

Medietilsynet: – Lokalradioene må få mer tid til digital overgang

Medietilsynets anbefaling er klar: Lokalradioene bør få sende på FM i nye fem år når dagens forlengelse går ut i 2021. Hvis bransjen ikke får lenger tid på seg, er vi redd... Les mer »
dab radio

Medietilsynet anbefaler at lokalradio får sende på FM ut 2026

Medietilsynet mener at mediemangfoldet rammes dersom lokalradioene ikke får sende på FM etter 2021. Tilsynet foreslår derfor en FM-forlengelse på fem år og en ny driftsstøtte til lokalradioer som digitaliseres. Samtidig mener... Les mer »
bodøposten android

Medietilsynet kartlegger nordmenns kritiske medieforståelse

Medietilsynet er i gang med en ny, stor undersøkelse som skal kartlegge nordmenns kritiske medieforståelse. Resultatene blir lagt fram før sommeren. – Kritisk medieforståelse er nøkkelen til å kunne forstå og bruke... Les mer »