gule vester

LESERINNLEGG: Den gryende og voksende fascismen

Man ser ganske ofte og oftere bruk av en form av de beslektede ordene «fascisme» og «nazisme» i disse dager, om man leser eller ser på statlig sponsede medier. Ofte brukt på... Les mer »
penger regnskap

LESERINNLEGG: Korrupsjon i FN ingen hindring for Norge

Fra tid til annen dukker debatten om FNs hjelpeorganisasjon UNRWA opp i mediene, kanskje ikke så ofte i Norge, men det skjer i utlandet ettersom de skandalene denne organisasjonen har vært beheftet med,... Les mer »
aviser

LESERINNLEGG: Ikke fall for venstresidens salamitaktikker

Det nye politiske skillet går mellom tilhengere av nasjonalstaten og globalister, men på visse områder er det gamle skillet mellom sosialister og borgerlige nyttig å bruke. Av Anders Tronstad, Tilbakevandringspolitisk talsmann for... Les mer »
pc

Sju av ti har aldri debattert politikk og samfunnsspørsmål i media

Nordmenn deltar i liten grad i debatter om politikk og samfunnsspørsmål i media, viser Medietilsynets undersøkelse om kritisk medieforståelse. – Hovedgrunnen til den manglende deltakelsen er rett og slett at folk ikke... Les mer »
pc

Nord universitet mistet akkreditering for masterstudiet i journalistikk

Bodøosten.no og flere andre medier har dekket flere nedslående nyheter om Nord universitet, bl.a. nedlegging av studiestedet i Nesna. Nå er det nok en negativ nyhet som rammer Nord universitet som har... Les mer »
fobi

LESERINNLEGG: Vi må ikke se oss blinde på hudfarge og hodeplagg

Etnisk norske som utsettes for negativ sosial kontroll, opplever ikke å bli tatt på alvor av hjelpeapparatet. Det blir ikke bedre når Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) får ansvaret for å forvalte midlene... Les mer »
bodøposten

Bodøposten.no går viralt

Observante lesere av Bodøposten.no har kanskje lagt merke til en ny funksjon på nettavisen Bodøposten.no. Nå kan leserne nemlig se hva som er de mest leste nyhetene siste døgnet. – Dette var... Les mer »
nito

Moms på digitale medier: – Regjeringen burde hatt en helhetlig løsning nå

– Regjeringen ser i denne omgang ikke ut til å gjennomføre sitt forslag om momsfritak på digitale medier som Stortinget har bedt om. Vi ser at regjeringen forsøker å lage et regelverk... Les mer »
web data pc

Hvor gode er egentlig skolelever til å vurdere sannheten i det de leser?

Forskere fra Institutt for pedagogikk, UiO, designet et eget undervisningsopplegg i kildekritikk som de testet ut på 250 norsk videregåendeelever. Resultatet var oppløftende. Elevene som fikk undervisning i kildebevissthet og kildekritikk kontra... Les mer »
innovasjon norge

Tidsfri sone er blitt snakkis i hele verden!

Millioner av mennesker verden over har latt seg sjarmere av historien om Sommarøy i Troms, som kaster klokka og jobber for å bli verdens første tidsfrie sone. Det hele startet med en... Les mer »