resett

LESERINNLEGG: Nettavisen som ble større enn Dagsavisen med 1/100 av budsjettet

Mandag kl 21.00 den 28. august 2017 ble nettavisen Resett lansert. Siden den gang har skandalene stått i kø. Noen har vært selvforskyldte, med de fleste må kunne sies å ha vært... Les mer »
pc

LESERINNLEGG: Hvor mye desinformasjon skal vi tåle?

På Spotify finner du blant annet de tre podcastene VG (som nå har en variant som heter «Giæver og gjengen», som tidligere var den herostratisk berømte «Giæver og Joffen»), Marie Simonsen Dagbladet... Les mer »
tv kamera

Medietilsynet om ny medieansvarslov: – Styrker de redaktørstyrte medienes rolle

Medietilsynet er godt fornøyd med den nye medieansvarsloven som Kulturdepartementet la fram fredag. – Loven underbygger betydningen av de redaktørstyrte mediene, og det er bra at vi nå får vi et teknologinøytralt... Les mer »
pc

Medietilsynet om ny ytringsfrihetskommisjon: – Positivt at ytringsfrihetsspørsmål løftes fram

Medietilsynet ser positivt på at kulturminister Trine Skei Grande nå oppretter en ny ytringsfrihetskommisjon. – Digitaliseringen har endret forutsetningene for ytringsfrihet, både på godt og vondt. Derfor er det bra at vi... Les mer »
youtube norge

Tre av fire norske youtubere setter aldersgrenser på videoene sine

Det viser en kontroll Medietilsynet har gjort. Aldersmerking er lovpålagt og skal hindre at mindreårige blir eksponert for skadelig innhold. – Vi er godt fornøyd med at en så stor andel av... Les mer »
islam

LESERINNLEGG: USA anerkjenner bosettinger i Israel, Norge støtter islamister

Det har vært en del oppslag i mediene denne høsten om Norges utenrikspolitiske virksomhet, som især har kommet til uttrykk i slike aktiviteter som norsk støtte til klart antisemittiske resolusjoner i FN, norsk støtte til antisemittiske... Les mer »
bt.no

LESERINNLEGG: Folk har rett til pålitelig informasjon

Ytringsfriheten er viktig, det er det ingen tvil om. Lederen for de såkalte “Klimarealistene”, Morten Jødal, hevder i Bodøposten 25. november at han og hans meningsfeller sensureres. Men de har også fått... Les mer »
hjemmespa

Vi Menn-piken blir historie

Vi Menn ble lansert i 1951, og Vi Menn-piken har vært et fast innslag i bladet siden 70-tallet. I starten som hovedblikkfang på forsiden, til bladet i 2014 tonet ned denne spalten... Les mer »
bt.no

LESERINNLEGG: – Klimaskeptikere sensureres i Bergens Tidende

En kjemiprofessor i Bergen sendte nylig inn en kronikk til Bergens Tidene. Den ble avvist, hvor debattredaktør Jon Tuftoskrev: «VI TRYKKER SOM HOVEDREGEL IKKE SÅKALTE KLIMASKEPTISKE INNLEGG I BT». Av Morten Jødal,... Les mer »
avis media

Årets mediestøtte: 5,6 millioner mer til lokalavisene enn i fjor

Over 120 lokalaviser får økt tilskuddet med til sammen 5,6 millioner kroner i 2019, en økning på nesten åtte prosent fra 2018. – Dette er i tråd med føringene i mediestøttemeldingen om... Les mer »