bakervarer

Mattilsynets: Fortsatt mange feil i merkingen av brød og brødvarer

Mattilsynet har vurdert merking av 209 brød og brødvarer som selges i Norge. Hele 8 av 10 produkter hadde mindre eller større feil i forhold til regelverket. Flest feil var det med... Les mer »
drikkevann

Mattilsynet: Vannverkene produserer trygt drikkevann

De aller fleste vannverk i Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold og Telemark har god drift av og kontroll med UV-anlegg som hygienisk barriere. Det viser resultatene fra Mattilsynets tilsyn av 265 vannverk. Men... Les mer »
jul

Mattilsynet: Slik hjelper du hunden på nyttårsaften

Nyttårsaften er ingen fest for de firbente. Mange hunder er livredde for raketter, smell og skuddlyder, men du kan gjøre en slitsom kveld enklere for familiens firbente venn. Mattilsynet oppfordrer derfor alle... Les mer »
julebord

Tips om god mathygiene i julestria

En viktig del av julehøytiden er å samle venner og familie til godt lag med god mat og godt drikke. Her er noen gode tips fra Mattilsynet om både tilberedning og oppbevaring... Les mer »
matvarer

Mattilsynet: Unngå stappfullt kjøleskap til jul

Før julehøytiden handler vi ofte store mengder mat. Jo fullere kjøleskapet ditt er, jo større er sjansen for at maten blir for varm. For høy temperatur kan føre til bakterievekst i matvarene,... Les mer »
hund

Mattilsynet: Ikke gi kjæledyr i julegave

Mattilsynet mener at dyr ikke bør gis som julegave eller overraskelse til barn. Å eie et dyr er et stort ansvar, og det krever både tid og ressurser å gi dyret et... Les mer »
akvaplan

Nytt verktøy for begrenset smittespredning mellom oppdrettsanlegg

Akvaplan-niva har på oppdrag for Troms og Finnmark fylkeskommuner simulert havstrømmer i Troms og Finnmark med hensikt å studere smittespredning mellom oppdrettsanlegg. Onsdag har Akvaplan-niva vært i møte med Mattilsynet region Troms... Les mer »
sau

Mattilsynet: Minimalt med fremmedstoffer i kjøtt

Mattilsynets overvåking av fremmedstoffer i landdyr 2017, viser ingen alvorlige funn i kjøtt og andre animalske produkter. I 2017 ble det tatt i alt 4001 prøver av norske landdyr og animalske produkter.... Les mer »
hund

Mattilsynet politianmelder flere som vanskjøtter kjæledyr

Mattilsynet har oppdaget flere kjæledyrhold enn tidligere der dyrene blir alvorlig vanskjøttet. Flere tilfeller er så grove at eierne er anmeldt til politiet. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for... Les mer »
lab test

Mattilsynet: Mange funn i importert fuglefôr

Mattilsynet fant i 2017 frø av floghavre, hønsehirse, hamp og ambrosia i flere typer importert fuglefôr. Dette er uønskede arter som enten medfører store utfordringer for landbruket, både økonomisk og miljømessig, eller... Les mer »