nfk

Foreslår å flytte restaurant og matfag til Mosjøen i 2023

– Fylkesrådet foreslår å flytte restaurant og matfag til avdeling Marka ved Mosjøen videregående skole. Dette blir et unikt studietilbud der vi knytter hele matkjeden sammen – fra jord og fjord til... Les mer »
Innovasjon Norge

Restaurantsuksess med bærekraftig landbruk i Nordland

Kvitnes Drift AS er årets vinner av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Nordland. Bedriften har skapt arbeidsplasser gjennom å tenke bærekraft hele veien. – Det betyr mye for oss å vinne denne prisen.... Les mer »
Opplysningskontoret for frukt og grønt

Løkguide: Hvilken type løk skal jeg velge?

Løk er anvendelig, smakfull, rimelig og sunn, men hvilken løk passer til det du skal servere? Matfaglig rådgiver og kokk Toril Gulbrandsen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt gir deg noen enkle... Les mer »
halloween

Fantastisk godt år for norske gresskar

Det selges rekordmengder med norske gresskar i disse dager for å lage lykter til Halloween. Kvaliteten på gresskarene er svært god, men mye av den gode maten går dessverre rett i søpla... Les mer »
Burger King

Nå får du Call of Duty-innhold på Burger King i Bodø

Burger King samarbeider med Call of Duty og lanserer innhold in-game. Det nye samarbeidet gir Burger Kings gjester på City Nord i Bodø tilgang til et Operator Skin i spillet og én... Les mer »
grønnsaker

Tar ytterligere grep om konkurransesituasjonen i dagligvarebransjen

Næringsminister Jan Christian Vestre legger fram to alternative forslag til forbud mot usaklig prisdiskriminering fra leverandører med vesentlig markedsmakt. I tillegg vil næringsministeren gi Konkurransetilsynet kraftigere muskler. – Innkjøpspriser har stor betydning... Les mer »
NorgesGruppen

Søk om støtte fra NorgesGruppen

Har du et prosjekt som vil gi økt bærekraft i den norske verdikjeden for mat og drikke? Da kan du søke om støtte fra NorgesGruppens bærekraftsfond HANDLE. HANDLE, NorgesGruppens bærekraftsfond, støtter tiltak... Les mer »
penger

LESERINNLEGG: Norsk bistand er på ville veier

Det norske bistandsbudsjett har årlig de siste årene vært på langt over hele 40 milliarder kroner. Og pengestøtten på dette budsjettet blir selvsagt ikke mindre år for år. Av: Vidar Kleppe, Bystyre... Les mer »
laks

Nordmenn spiser mindre fisk enn de selv tror

Fiskekonsumet i Norge har gått ned med over 10 prosent de siste syv årene. Det på tross av at tilgangen og kunnskapen om råvarer og oppskrifter er større enn noen gang. Nå... Les mer »
Norsk Friluftsliv

På tirsdag er det gapahukens dag

Visste du at gapahuken har sin egen merkedag? – En god anledning til å nyte matpakken eller middagen ute i det fri, oppfordrer Norsk Friluftsliv. 27. september er gapahukens dag. Den årlige... Les mer »