Landbruks- og matdepartementet

Regjeringen lager strategi for å bygge Matnasjonen Norge

Regjeringen skal utforme en felles strategi for å konkretisere og videreutvikle Norge som en matnasjon. Strategien som ledes av landbruks- og matministeren, fiskeri- og sjømatministeren og eldre- og folkehelseministeren, skal legges frem... Les mer »
matmerk

Jubel i Berlin for lokalmat fra fjell, fjord og vidde

Under åpningen av Norges stand på Grune Woche, delte statsråd Bollestad ut heder og ære. Fire stolte lokalmatprodusenter fikk bevisene på at deres produkter er i særklasse. – Reinsdyrkjøtt fra Røros, elgkjøtt... Les mer »
nho

Ekspertutvalg anbefaler ikke prisregulering i dagligvaresektoren

Næringsministerens ekspertutvalg som har vurdert mulige forbud eller restriksjoner mot ulikheter i innkjøpspriser – såkalt prisdiskriminering i dagligvaresektoren – la frem sin rapport fredag 17. januar. – Vi vil studere rapporten nøye,... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Ny rapport om prisdiskriminering i dagligvarebransjen

En arbeidsgruppe har vurdert hvilke konsekvenser det vil kunne få dersom det innføres et forbud mot prisdiskriminering i dagligvarebransjen. Rapporten anbefaler at det ikke innføres et slikt forbud, men at konkurransemessige utfordringer... Les mer »
virke mat

Virke: – Grundig om prisdiskriminering

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen la fredag frem en rapport om mulige konsekvenser av forbud mot prisdiskriminering. Virke dagligvare er glad for det grundige arbeidet regjeringen legger ned for å hindre etableringshindre i... Les mer »
reitan

Dette er Årets kjøpmenn

Liv Rita Lindeland fra Stavanger, Thomas Næss fra Trondheim og Ida Eugenie Miliansen fra Bjørkelangen er kåret til Årets kjøpmenn i henholdsvis Narvesen, 7-Eleven i By og YX 7-Eleven. Prisen er en... Les mer »
oppskrifter mat

Nytt utvalg for økt rekruttering til mat- og måltidsbransjen

Rekruttering til mat- og måltidsbransjen er avgjørende for å bygge Matnasjonen Norge. Regjeringen vil nå nedsette et rådgivende utvalg med mål om å identifisere mulige tiltak for å øke rekrutteringen til mat-... Les mer »
laks

Unge i Nord-Norge spiser for lite fisk

Tall fra Norges sjømatråd viser at unge spiser omtrent 40 prosent mindre fisk enn for syv år siden. Blant de som spiser aller minst er unge i landets nordligste fylker, ifølge NRK.... Les mer »
tine

Nå kommer TINE smøreost i Bodø-butikkene

Hele Norges favorittost, Norvegia, kommer nå i smøreost på tube. Norvegia er ystet på fersk, norsk melk og kommer i smakene skinke og bacon. Smøreostene produseres på TINEs meieri på Tretten i... Les mer »
tine

TINE satser videre på pappbeger

Siden midten av september har TINE testet lettrømme i pappbeger i KIWI-butikker over hele landet. Kundene tok det imot med åpne armer, men feil i produksjonen har ført til flere at flere... Les mer »