newswire

VIDEO: Tester biodrivstoff på traktorer

I ett år skal 15 traktorer kjøres på fornybar diesel. Målet er å gjøre landbruket mer klimavennlig med biodrivstoff. – Så godt som alle traktorer i Norge går på fossil diesel. De... Les mer »
reker

Ny rapport: Store muligheter for å øke sjømatkonsumet

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder sjømatkonsum, men konsumet er på vei nedover, særlig hos de unge. For de under 34 år har sjømatkonsumet falt med hele 46 prosent siden 2012.... Les mer »
firkløveren lynx

Nytt servise fra Firkløveren: Aspvik

Blått symboliserer mange ting og blant dem er himmelen og uendeligheten, og mulighetene med Aspvik er nettopp det – uendelige. Servisets mange deler kan mikses og matches og det var dette selskapsarrangør... Les mer »
coop halloween

Coop forventer ny gresskar-rekord til Halloween

Årets gresskarsalg er allerede godt i gang i Coops butikker i Bodø og resten av landet, som forventer å sette ny rekord med 75 000 solgte gresskar til Halloween. I fjor solgte... Les mer »
parmesan italia mat

Nordmenn spiser mer parmesan enn noensinne

Bruken av Parmigiano Reggiano, den eneste ekte parmesanosten, øker over hele verden. I løpet av de fire siste årene har parmesanssalget fordoblet seg i Norge. I fjor importerte vi 232 tonn, og... Les mer »
debio svanemerket

Bærekraftsmerkene med felles forbrukerkampanje

Norske forbrukere ønsker bærekraftige produkter, men et flertall synes det er vanskelig å vite hvilke produkter som er bærekraftige. Nå går Svanemerket, Fairtrade og Ø-merket sammen om kampanjen #handlehelt, som vil vise... Les mer »
kulturnatt bodø

Kulturnatt i Bodø: Her er programmet

Bodø Sentrum og Bodø kommune skal også i år arrangere folkefesten Kulturnatt i Bodø. Fredag 19. oktober kan du fylle både ettermiddagen, kvelden og natten med magiske kulturopplevelser, opplyser Kulturnatt 2018. Under... Les mer »
nofima

Ny rapport: Avl kan gi grunnlag for lønnsomt torskeoppdrett

Fremgang i avlsarbeidet kan gi grunnlag for lønnsomt torskeoppdrett. Det kommer fram i en ny rapport som Nofima nettopp har oversendt Nærings- og fiskeridepartementet (NFD). Rapporten er basert på kunnskaps- og erfaringsgrunnlag... Les mer »
frokost hotell

Thon Hotel Lofoten tok 2. plass i frokost-konkurranse

Blant mer enn 400 hoteller tok Thon Hotel Lofoten 2. plass i konkurransen om Norges beste hotellfrokost, Twinings Best Breakfast. – Vi er utrolig stolt av frokosten vår, og det er veldig... Les mer »
ofg

Ny norgesmester i sunn fastfood kåret

Patricias gatekjøkken i Bardufoss stakk av med seieren for andre gang da årets NM i sunn fastfood ble kåret på Foodscape 11. oktober. – Det spises stadig flere måltider i farta, og... Les mer »