pels

Norges Pelsdyralslag støtter bøndene som saksøker staten

Fem pelsdyrbønder saksøker staten for brudd på Grunnloven. Norges Pelsdyralslag mener politikerne har tråkket langt over alle grenser i behandlingen av norske bønder det siste året. – Vi er kjent med disse... Les mer »
altia

Slik bli juleribbe-middagen perfekt

En perfekt stekt ribbe med gyllent, sprøtt svor og saftig kjøtt er for mange hedersgjesten i jula. Samtidig må man ikke glemme at selv den største stjerne er avhengig av et godt... Les mer »
kake dessert

Den søte avslutningen i juletiden

Hvis det er én ting som er annerledes i julen enn i resten av året, er det desserten. De fleste av oss er jo ikke lenger vant til å spise dessert til... Les mer »
virke matpris

Virke: Prisoppgang på mat og alkoholfrie drikkevarer i november

Tall fra SSB viser at prisen på mat og drikke gikk opp med 1,4 prosent fra oktober til november 2018. Konsumprisindeksen økte med 0,5 prosent i samme periode. – Prisutviklingen på mat... Les mer »
bibel jul

Julelunsjkonsert på Fauske Bygdetun: Lys i mørketida

Leivsethuset på Fauske Bygdetun inviterer til en lun og stemningsfull julekonsert i Leivsethuset på Fauske Bygdetun. Nordlandsmuseets egne musikere Eirin Edvardsen og Maria Piel fremfører kjente julesanger, opplyser Fauske kommune. Julelunsjkonsert «Lys... Les mer »
bisnode

Bisnode avlyser konkursrekord for 2018

De siste 12 måneder har 6301 gått konkurs eller blitt tvangsavviklet. Det er ikke langt fra finanskrisen i 2009 hvor 6449 bedrifter gikk konkurs. – Men sannsynligheten for at vi skal slå... Les mer »
matvarer

Strømmen går og maten i fryseren blir ødelagt. Hva gjør du?

Har du kommet hjem til ødelagt mat på grunn av strømbrudd? Selv om maten ikke kan reddes, kan det hende du får dekket verdien av den tapte biffen. Ifølge tall fra Finans... Les mer »
tine

Elektrisk pumpe gir stor miljøgevinst

En tredjedel av driftstida på en tankbil brukes til innpumping av melk på gårdene. Ved å ta i bruk elektrisk pumpe reduserer TINE dieselforbruket med cirka 1 million liter i året. Det... Les mer »
if forsikring

Advarer mot å bruke brannteppe på fettbrann

Nye brannforsøk avslører at branntepper egner seg dårlig til å slokke komfyrbranner i matolje og smult. De praktiske forsøkene ved If Sikkerhetssenter i Hobøl viser at ved høye temperaturer vil røyk og... Les mer »
kaffe kafe

Ny norsk app skal forandre serveringsbransjen

Skogen Coin tester i samarbeid med Skogen Restaurant ut en ny app i forbindelse med julemat-aften på Skogen restaurant den 8. desember. Adrian Auke i Skogen Coin forteller at appen vil forandre... Les mer »