matprat

Nordmenn liker tradisjoner i påsken

For mange er påsken synonymt med bedre tid, lengre måltider og mye god tradisjonsmat på bordet.  Gammel tradisjon forteller oss faktisk at påskelam både er et offer og en matrett. I jødisk... Les mer »
elg vinter

Statskog: Enklere elgpriser

Statskog forenkler prisene radikalt for elgjegerne, premierer uttak av små dyr og beholder rimeligere jakt i nord. – Det var gode intensjoner også bak det tidligere prisoppsettet, men det ble etter hvert... Les mer »
norsk landbrukssamvirke

Grensehandelen: Norge går glipp av 7 milliarder kroner i verdiskaping!

– Norsk handel i Sverige tilsvarer omsetningen til hele 215 Rema-butikker, sier Helene Lillekvelland, fagsjef samfunnsøkonomi i Norsk Landbrukssamvirke. Nordmenn har aldri handlet mer i Sverige enn vi gjorde i fjor. SSB... Les mer »
påskeegg

Fjell og grønt på påsketallerkenen

I påsken vender nordmenn mot fjellet – også når vi velger påskematen. I tillegg står frukt og grønt sterkt, med appelsinen i front. Påsken er altså tid for tradisjoner, også på tallerkenen.... Les mer »
brannfare leirbål

Nå starter bålforbudet

Mandag 15. april inntreffer det generelle bålforbudet, for å forhindre skog- og lyngbrann. Noen steder kan du likevel tenne bål, så lenge du bruker hodet. Fra 15. april til 15. september er... Les mer »
mat

Lam eller sau til påskemåltidet?

Det er usikkert om lam var en del av Påskemåltidet på Skjærtorsdag for rundt 2000 år siden. Men påsken er i alle fall opprinnelig en jødisk høytid. Feiret med et påskemåltid av... Les mer »
mat kjøtt

Gassgrillen, sommerens beste venn – eller?

Påsken er rett rundt hjørnet, våren er i anmarsj og grillen smyger seg sakte, men sikkert ut av sitt vinterhi. På varme vår- og sommerdager er det mange som benytter seg av... Les mer »
frokost

Scandic med vegansk mat på frokostmenyen

Scandic utvider satsingen på veganske og grønne alternativer på sine frokostbufféer. Denne uken markeres «den nasjonale frokostdagen» 13. april på Scandic-hoteller over hele landet. Da står grønt i fokus. – Scandic skal... Les mer »
melk

Varsler krevende år for TINEs melkeprodusenter

Avtroppende styreleder i TINE, Trond Reierstad, mener melkeprodusentene og selskapet står foran noen krevende år. – Befolkningsveksten er halvert, veksten i osteforbruket har stanset opp – samtidig som importen øker. Det betyr... Les mer »
bama

Nå spiser vi flere klementiner enn appelsiner i påsken!

Klar, ferdig, skrell: 35 millioner påskeklementiner og påskeappelsiner. Over halvparten av disse er påskeklementiner. Selv om appelsin holder stand som nordmenns favorittsitrus, har den fått konkurranse. Også i påsken.  – Likevel ser det... Les mer »