statskog

LESERINNLEGG: Klima, mat og norsk skog

Staten balanserer omfattende miljøansvar i egen skog med trygge leveranser til norsk industri. Hvor viktig kan norsk skog bli i møte med klodens største utfordringer? I internasjonal målestokk eier staten lite skog... Les mer »
sos barnebyer

Krisen i Venezuela: Barna rammes hardest

Daglig krysser flere tusen barn og voksne grensen til Colombia. Mange barn har mistet familien sin. Situasjonen i Venezuela er ekstrem. Over tre millioner mennesker har flyktet fra landet. I tillegg oppholder... Les mer »
pressenytt

Nordland reddet 5000 matporsjoner fra søppelkassen

I 2018 reddet kunder ved Circle K-stasjonene i Bodø, Mosjøen, Fauske og Mo i Rana 5015 matporsjoner fra å havne i søppelkassa. Nå ønsker selskapet å få med enda flere kunder i... Les mer »
røkt laks

Danmark har flest Michelin-stjerner i Norden

Mandag kveld ble de gjeve Michelin-stjernene delt ut i Musikkhuset i Aarhus. Til sammen er det nå 64 stjernerestauranter i Norden. 27 av dem er i Danmark med totalt 33 stjerner. Da... Les mer »
langrenn vinter ski

Skitips til deg som ikke er født med ski på beina

De fleste nordmenn tar minst en skitur i vinter. Her er rådene til deg som fortsatt synes dørstokkmila er litt lang. Skituren er en selvskreven og nærmest hellig aktivitet for mange nordmenn.... Les mer »
rusta

Sommer-nyheter fra Rusta med fokus på mat og hygge

Lidenskapen for livet utendørs gjenspeiles i Rustas sommernyheter for 2019. I sortimentet i Bodø får vi se fleksible spisegrupper og fine loungemøbler, så vel som multifunksjonelle griller og utvidbare utekjøkken. I løpet... Les mer »
meierier melk

TINE effektiviserer osteproduksjonen

En rapport viser at TINE kan redusere de årlige kostnadene betydelig ved å samle hvitost- og spesialostproduksjonen på færre anlegg enn i dag. Etter planen vil styret gjøre vedtak om framtidig produksjonsstruktur... Les mer »
ost

Gode hygienerutiner hos lokalmatprodusenter av ost og melkeprodukter

Mattilsynet har vurdert rutiner for produksjon, hygiene og merking hos 141 lokalmatprodusenter av ost og melkeprodukter. Resultatet viser at bransjen generelt har gode rutiner og kontroll, men en tredjedel fikk likevel merknader.... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Skammelig behandling av minstepensjonister!

Nå må Norge ta minstepensjonistene på alvor! EUs fattigdomsgrense er 221.300 kroner i året. I Norge mottar en pensjonist som har minste pensjonsnivå for enslige 194 192 kroner i året. Kommuner må... Les mer »
vinter nyheter

Vinterens nyheter fra Q-Meieriene snart i Bodø-butikkene

Nytt år betyr produktnyheter og i midten av februar ruller Q-Meieriene ut nyvinninger i butikk. Sentralt står ønsket om å utfordre i yoghurthyllene og skape mer variasjon innen iskaffe. Iskaffe, nye yoghurtsmaker,... Les mer »