valhalla

Valhalla gastrobar i Bodø med villsvin og rein på menyen

Trond Kristian Solås åpnet nylig dørene til Valhalla i Glasshuset i Bodø sentrum. Valhalla ligger i lokalene til tidligere Smiths Sportsbar og satser på en spennende matmeny. – Maten på Valhalla er nordisk inspirert, vi... Les mer »
oppskrifter mat

Nominer en ildsjel for norsk matkultur!

Det siste året har vi mistet to av våre viktigste matpersonligheter, Ingrid Espelid Hovig og Astri Riddervold. Årets Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris pris skal gå til en ildsjel som viderefører tradisjonen fra... Les mer »
fest sommer arrangement

Snart klart for Midtsommertreffet på Inndyr

Fredag 21. juni går Midtsommertreffet på Inndyr av stabelen, opplyser Gildeskål kommune. Det er Inndyr vel som er arrangør. Fredag fra kl. 19.00 er det quiz, fra kl 21.00 til 03.00 er... Les mer »
Opplysningskontoret for brød og korn

Ja, vi spiser det gule på skolebrødet til slutt

Når vi førstkommende fredag feirer skoleferien med et skolebrød, vil de fleste av oss spare det gule i midten til slutt. Den siste fredagen før skoleferien feires skolebrødets dag over hele landet.... Les mer »
grønnsaker

Foretrakk norske tomater framfor importerte

Hva frister mest, en tomat produsert i Norge eller Spania? Resultater fra en fersk forbrukerundersøkelse i kantiner viser at over 80 prosent foretrakk norsk tomat. I vinter gjennomførte forskere ved Nofima en... Les mer »
bondegård

Grøntsatsning må komme øko-produsentene til gode

Satsning på grøntsektoren er et konkret resultat av året jordbruksoppgjør. Dette skal bidra til å øke andelen norsk-produsert frukt og grønt i Norge. Økologisk Norge er opptatt av at satsningen kommer økologiske produsenter... Les mer »
mattilsynet

Salg av ulovlig genmodifisert maismel i Norge

Mattilsynet finner jevnlig ulovlig genmodifisert maismel av merkene «TRS» og «P.A.N.» ved tilsyn i frittstående dagligvarebutikker. Forbrukere bør være oppmerksomme på slike produkter. Ingen genmodifiserte næringsmidler er godkjent i Norge per 2019,... Les mer »
øl alkohol

PODCAST: Ølekspert fra Bodø kårer årets sommerøl

Sommer er tid for å nyte utendørs grill og gjerne med en øl. Og om sommeren er det sommerølet som er mest populært for mange. Ølekspert Stian Kristiansen fra Gulating i Bodø... Les mer »
grønnsaker

Nå kan du kjøpe lokalprodusert mat i Bodø

Nå blir det lettere å handle lokalprodusert mat i Bodø. REKO-ringen Bodø har premiere i dag klokken 19.00 foran Plantasjen i Bodø. Ordningen i REKO-ringen er at lokale produsenter annonserer matvarene og kundene... Les mer »
naf motor

Anitas Sjømat på Sakrisøy i Lofoten vant matpris

Tre driftige kvinner vinner NAF-magasinet Motors kåring av Årets veimat i 2019. De tre vinnerne er Anni Byskov, som driver Annis Spisested i Ringebu langs E6 gjennom Gudbrandsdalen, Benedikte Ferner som driver... Les mer »