ks

– Tariffoppgjøret må treffe kommunesektorens behov

Forhandlingsleder for KS, Tor Arne Gangsø, understreker at årets mellomoppgjør må svare på de viktigste kompetanse- og rekrutteringsutfordringene i kommunesektoren. Partene i kommuneoppgjøret møttes til første forhandlingsmøte i årets tariffoppgjør torsdag kl.... Les mer »
unio

Unio: Ansatte med høyere utdanning må prioriteres i årets lønnsoppgjør

Unio-kommune overleverte nylig første krav i årets lønnsoppgjør i KS-området. Hovedkravet er at yrkene i kommunesektoren med høyere utdanning innenfor helse, skole og barnehage må gis en tydelig prioritering. – Årets oppgjør... Les mer »
akademikerne

Akademikerne: – Vi må motivere de beste lærerne til å velge skolen

Etter årevis med svak lønnsutvikling krever Akademikerne at lektorene får et reelt lønnsløft i årets oppgjør. Torsdag var det oppstart for lønnsoppgjøret i KS. Akademikerne krever en solid reallønnsvekst for lektorer, og... Les mer »
avtale enighet

LO-Virke-forhandlingene: Økt kjøpekraft og lavlønnsløft

– Vi er godt fornøyd med at våre medlemmer i Virke-området er sikret økt kjøpekraft, og særlig at vi har fått til et løft for de lavlønte, sier LOs 1. nestleder Peggy... Les mer »
penger

Ikke streik: Økt kjøpekraft og ekstra løft til lavlønte

Meklingen i lønnsoppgjøret mellom LO og NHO gir økt kjøpekraft til alle og ekstra lønnsløft for de lavest lønte. Dermed ble det ikke streik fra mandag 1. april. – Vi er godt... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: Demokratene sier nei til økte utgifter for nordmenn

Økte avgifter, egenandeler, bompenger, eiendomsskatt og gebyrer rammer folk som har minst hardest. Dette er en form for skattlegging som bidrar til å forsterke de økonomiske forskjellene mellom fattige og rike. Mens... Les mer »
bedrift lønn avtale

LESERINNLEGG: Glem Røkke – det er vi som er eierne i norsk næringsliv!

I det offentlige ordskiftet tegnes det alt for ofte et helt virkelighetsfjernt bilde av eierne i norsk næringsliv. Medieoppslag om saker som for eksempel formueskatt, følges gjerne av bilder som viser hyttepalasset... Les mer »
nito

Mange nyutdannede går glipp av overtidsbetaling

Lønnsstatistikk samlet inn av NITO – Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon viser at så mange som 30 prosent av nyutdannede ingeniører i privat sektor har overtid inkludert i lønnen. Det skal de ikke... Les mer »
taxi

Norges Taxiforbund: – Delings-moten er allerede over, Erna Solberg

Mens regjeringen nylig vedtok ”økt bruk av delingsøkonomi i persontransporten” for å ønske Uber velkommen tilbake til Norge, er både Uber og ”delingsøkonomien” på vei ut av moten i hjemlandet USA. Underbetaling... Les mer »
Skattebetalerforeningen

– Et tydelig og fornuftig nei til grådige restauranteiere

Restauranteiere bør ikke ta seg betalt for å administrere tips, er budskapet fra finansminister Siv Jensen. – Det er veldig vanskelig å være uenig i dette, mener Per-Ole Hegdahl, advokat og rådgiver... Les mer »