bedrift lønn avtale

Nå starter ansettelsesjakten til Norges hotteste sommerjobb

Når konsernsjefen i Adecco tar årets sommerferie, rykker en utvalgt student – et ledertalent – inn i lederrollen. Vikaren får bryne seg på reelle oppgaver en toppleder møter, og god innsikt i... Les mer »
aaf hk

Startskuddet har gått for etablering av lokal lønnspolitikk i foretakene

Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening (AAF) og Handel og Kontor i Norge (HK) gjennomførte i dag en felleskonferanse hvor partene presenterte tankene bak de nye lønnsbestemmelsene i vårt tariffområde. I hovedoppgjøret 2018 ble det vedtatt... Les mer »
lederne

Lederne om regjeringsplattformen: – Pensjonssystemet må forenkles

Organisasjonen Lederne, som organiserer over 17 000 ledende ansatte i privat og offentlig sektor, støtter regjeringens forslag om et partssammensatt utvalg for å vurdere pensjonsopptjening fra første krone. Organisasjonen Lederne, som organiserer... Les mer »
nordea

Nordea: Veksten kan skyte fart i norsk økonomi

På tross av uro i finansmarkedene, lavere oljepris og nedjusterte vekstanslagene for verden rundt oss, er det fortsatt utsikter til god vekst i Norge.  Oljeinvesteringene vil øke kraftig i år, boligbyggingen er... Les mer »

LESERINNLEGG: Aleneboere fortjener bedre!

På grunn av et generelt høyt kostnadsnivå, opplever mange aleneboere at de befinner seg i en økonomisk krevende situasjon. Målet bør være at de enslige skal få vilkår som reflekterer at antallet... Les mer »
hygiene

Arbeidsmandsforbundet støtter ikke skattefradrag for renhold

Norsk Arbeidsmandsforbund registrerer at det i Dagens Næringsliv og i en rekke andre medier feilaktig fremkommer at forbundet støtter en innføring av en ordning med skattefradrag for renholdstjenester i private hjem (RUT).... Les mer »
skatt

Svak inntektsøkning for næringsdrivende

Tallknuserne hos Statistisk Sentralbyrå har analysert ligningstallene for personlig næringsdrivende i perioden 2016 – 2017. En svak reallønnsøkning trekkes ned som følge av en markant stigning i strømprisene. SSB sin oversikt viser... Les mer »
elektrisitet

– Statnett må kutte ned på bruken av underleverandører

EL og IT Forbundet mener at Statnett må kutte ned på bruken av antall underleverandører på sine prosjekter. Det er nødvendig for å hindre nye tilfeller med grove brudd på arbeidstakeres rettigheter.... Les mer »
mast elektrisitet

Statnett avdekket grove brudd på arbeidstakeres rettigheter

Statnett har mottatt informasjon om grove brudd på lønns- og arbeidsbetingelsene hos en underleverandør til ABB på et av Statnetts prosjekter. ABB har påtatt seg ansvaret for å rydde opp i forholdene,... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: Uten seniorene stopper Norge!

Demokratene mener at seniorene er en enorm ressurs for Norge. Vi ønsker derfor å trekke flere eldre mennesker som ønsker og er friske nok, inn i organisasjonslivet og det frivillige samfunn. Vi... Les mer »