brann

Brann i rorbu med 4 personer i Lofoten

Natt til tirsdag startet en brann i en rorbu i Napp i Lofoten. Det var fire personer i rorbuen, ifølge Nordland politidistrikt. Brannvesenet startet slukkearbeidet og de fire personene ble reddet ut... Les mer »
tv2

Steffi Buie fra Lofoten i The Voice-semifinale på fredag

Det er klart for semifinale i The Voice. Seks deltagere står på scenen og de kjemper om fire plasser i finalen. Sendingen starter kl. 20.00, og sendes direkte på TV 2. Kl.... Les mer »
hurtigruten

Hurtigruten satser på elektriske katamaraner: Først i Lofoten

Her er skipene som vil gjør reiseopplevelsen enda grønnere: Sammen med gründerselskapet Brim Explorer introduserer Hurtigruten stillegående, elektriske og utslippsfrie katamaraner. – Brim og Hurtigruten fant hverandre gjennom vår felles lidenskap for... Les mer »
kino

Filmskapere fra Bodø tatt ut til årets Kortfilmfestival

Mange filmer med tilknytning til Bodø og Nordland har blitt tatt ut i konkurranse til Kortfilmfestivalen i Grimstad, som finner sted 12.-16. juni 2019. Nåværende og tidligere studenter ved Nordland Kunst- og Filmfagskole... Les mer »
Arctic Race of Norway

Coop og Arctic Race Race of Norway samarbeider i nord

Coop Nord og Coop Nordland skal gjennom en ny samarbeidsavtale med Arctic Race of Norway jobbe for å utvikle gode og aktive lokalsamfunn i Nord-Norge. Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race... Les mer »
Foto: Daniel Tengs

Helene Olafsen vant Lofoten Banked Slalom

Helene Olafsen tok sin tredje strake seier i årets snowboardkonkurranse i Stamsund i Lofoten. Årets Banked Slalom i Lofoten kunne ikke blitt bedre, med åpen himmel og hele 90 deltakere. Igjen var... Les mer »
bellona

LESERINNLEGG: Vendepunktet vi har kjempet for – av Frederic Hauge

I 2001 fikk Bellona stoppet leteboringen i Nordland VI utenfor Røst. Det skulle altså ta 18 år før Arbeiderpartiet til slutt vedtok en politikk som tar fiskerne og forskerne på alvor. Å... Les mer »
Foto: Daniel Tengs

Klart for Lofoten Banked Slalom 2019

Til helgen er det klart for en ny runde med Lofoten Banked Slalom. Også i år er Helene Olafsen med. Hun er i Lofoten fra fredag til søndag, og skal både surfe... Les mer »
fisk

Nytt kulturguidestudie på Lofoten reiselivfagskole

Studiet er et toårig yrkesrettet høyere utdanningstilbud som skal kvalifisere natur- og kulturguider til arbeid i kommersielle reiselivs- og opplevelsesbedrifter, destinasjonsselskaper eller offentlig sektor, opplyser Nordland fylkeskommune. – Vi er veldige glade... Les mer »
lofoten svolvær

Storm i Lofoten: Flere båter har slitt trossene

Bodøposten.no trykket tidligere i dag nyheten om at VM i Skreifiske ble avlyst grunnet dårlig vær. Bodøposten.no har nå fått informasjon fra Svolvær om hvor dårlig været er. Etter det en fisker... Les mer »