arbeid data nett

Viktig seier i kampen mot vold og trakassering i arbeidslivet

Nylig vedtok FNs arbeidslivsorganisasjon, ILO, en ny konvensjon mot vold og trakassering i arbeidslivet. – Dette er gledelig! Nå får mange av verdens arbeidstakere en beskyttelse de fram til nå har manglet.... Les mer »
regnskap økonomi

LOs sommerpatrulje – 34. året på rad

De kommende tre ukene går LOs Sommerpatrulje av stabelen over hele landet. Da skal unge tillitsvalgte i LOs forbund undersøke arbeidsforholdene til tusenvis av unge, og bidra til å spre kunnskap om... Les mer »
lo stat

Streiken avlyst: Enighet i staten

Etter mekling i over et halvt døgn på overtid aksepterte LO Stat Riksmeklerens skisse. Dermed blir det ingen streik i staten. Et høyt generelt tillegg med likelønnsprofil, en trygg og god avtalefestet... Les mer »
wien

600 europeiske fagforeningsledere møtes i Wien

Fagforeningsledere fra hele Europa samles i Wien fra tirsdag 21. til fredag 24. mai, når Den europeiske faglige samorganisasjonen (DEFS) avholder sin 14. ordinærekongress. Kongressen er åpen for media. DEFS-kongressen sammenfaller med... Les mer »
regnskap økonomi

Brudd i statsoppgjøret for LO Stat

LO Stat brøt tirsdag kveld forhandlingene med staten i årets mellomoppgjør. Riksmekleren får nå oppgaven med å hindre streik i statlig sektor. – Jeg er utrolig skuffet og overrasket over statens mangel... Les mer »
avtale enighet

LO-Virke-forhandlingene: Økt kjøpekraft og lavlønnsløft

– Vi er godt fornøyd med at våre medlemmer i Virke-området er sikret økt kjøpekraft, og særlig at vi har fått til et løft for de lavlønte, sier LOs 1. nestleder Peggy... Les mer »
lo stat

LO Stat krever økt kjøpekraft for alle i Spekter-oppgjøret

LO Stat startet i går klokka 10 lønnsoppgjøret for over 55.000 medlemmer i Spekter-området. – Vi krever økt kjøpekraft til alle, og vi krever fremming av likelønn samt bekjempelse av lavlønn, sier... Les mer »
penger

Ikke streik: Økt kjøpekraft og ekstra løft til lavlønte

Meklingen i lønnsoppgjøret mellom LO og NHO gir økt kjøpekraft til alle og ekstra lønnsløft for de lavest lønte. Dermed ble det ikke streik fra mandag 1. april. – Vi er godt... Les mer »
holmenkollen

LO sponser hopplandslagene i tre nye år

LO fortsetter som sponsor for hopplandslagene, og vil bruke rundt 39 millioner kroner på ny treårig samarbeidsavtale, ifølge Fri Fagbevegelse. Avtalen, som vil gjelde fra 1. mai 2019 til 30. april 2022,... Les mer »
Foto: Maria Sand

LO krever meklingen avsluttet: Varsler streik fra mandag 1. april

LO har nå krevd den frivillige meklingen i lønnsoppgjøret mellom LO og NHO avsluttet, og varslet streik fra arbeidstidens begynnelse mandag 1. april, senest kl. 06.00. Hvis LO og NHO ikke blir... Les mer »